Kim Dotcom: Piratgangster eller frihedskæmper?

Den kulørte it-mand Kim Dotcom mistænkes for medvirken til piratkopiering for over tre milliarder kroner. Men hvem er denne Kim Dotcom?

Den kulørte it-mand Kim Dotcom, der tidligere hed Kim Schmitz, skaber fortsat overskrifter i medier verden over.

Senest godkendte en domstol i New Zealand en ransagning, hvor der ellers angiveligt blev begået flere fodfejl af politiet.

Dommen er et indirekte led i en kæmpe sag i USA, hvor Kim Dotcom, der har tysk-finske rødder, mistænkes for at have medvirket til piratkopiering for over tre milliarder kroner.

Men hvem er denne Kim Dotcom egentlig?

Dyre biler og luksusejedom
Han boltrer sig i dyre biler med nummerplader med navne som "'Gangster", "Guilty" og "Evil" og et sandt luksuspalads døbt "The Dotcom Mansion". 

Og på den ene side peger beskrivelsen af den lettere overvægtige it-mand i retning af noget, man kunne betegne som piratgangster, hvis den enorme formue viser sig at være bygget på ulovlige aktiviteter.

Herunder kan du se politiets ransagning af Kim Dotcoms kæmpe bolig - der vurderes at være en af New Zealands dyreste - hvor politiet anvendte to helikoptere til jobbet.

Da ordensmagten kom på flyvende besøg, nåede Kim Dotcom at fortrække til landejendommens "panikrum", inden politiet fik ham, mens overvågningskameraer fangede hele episoden.

Angiveligt var der ikke tale om "politibrutalitet og unødvendig magtanvendelse", som Kim Dotcom ellers efterfølgende mente, han var blevet udsat for, da han forlod panikrummet.

Kim Dotcom har hele vejen igennem episoden ikke været bleg for at optræde i medierne.

Han har selv smidt bunker af videoer på nettet. Ligesom billederne til højre viser, at han har stillet op for fotografer i vidt forskellige sammenhænge.

På videoen herunder kan i øvrigt skimtes nogle af de udstoppede dyr, han har på adressen.

Formuen er angiveligt skabt blandt andet via firmaet Megaupload.


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, Jesper Outze.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.