Artikel top billede

Kim Dotcom lover hurtigt internet til alle newzealændere

Den farverige iværksætter vil installere et nyt søkabel til New Zealand, fordoble landets båndbredde og levere billigt internet til alle indbyggere.

I sidste uge kunne Kim Dotcom præsentere sit nye projekt Mega, der skal afløse det lukkede Megaupload. Det skal lanceres præcis et år efter Dotcoms anholdelse den 20. januar. Nu har han en ny plan, og denne gang er det noget, som vil gavne alle i New Zealand.

Han vil installere et nyt undersøisk fiberkabel til New Zealand - et gigantisk projekt til mere end to milliarder kroner. Det vil med et slag fordoble New Zealands båndbredde til resten af verden, skriver avisen New Zealand Herald.

Landets internet-udbydere får gratis adgang til kablet, som de så kan sælge videre til deres private kunder for et meget lille beløb, mens virksomheder og regeringer skal betale lidt mere for at bruge forbindelsen.

Men resultatet skulle være, at alle i New Zealand kan få internet, der er 3-5 gange hurtigere end nu og kun koster en femtedel eller mindre.

Det store spørgsmål er så, hvor milliarderne til kablet skal hentes. En del af pengene skal komme fra Mega, som altså bliver lanceret til januar.

Men Dotcom fortæller også, at han vil skaffe penge ved at sagsøge Hollywood-industrien og den amerikanske regering for deres "ulovlige og politiske kampagne mod min virksomhed".

Et andet selskab, Pacific Fibre, har tidligere forsøgt at samle penge til et undersøisk fiberkabel til New Zealand, men måtte opgive tidligere i år.

Her var planen at bygge en forbindelse på 12.950 kilometer mellem Auckland, Sydney og Los Angeles.

Den hurtige forbindelse skal sørge for, at New Zealand fortsat er konkurrencedygtig i den digitale tidsalder og kan blive hjemsted for datacentre fra hele verden.

"Der findes billig og ren energi her. Energi er blevet den vigtigste faktor for datacentre. Med sit eget kabel, billig energi og hurtige forbindelser kan New Zealand tiltrække virksomheder fra hele verden. Desværre vil den nuværende regering kun investere i veje. Om 10-15 år vil de fleste folk arbejde og handle hjemmefra. Du har ikke brug for asfalt, du har brug for fiber!" siger Dotcom til avisen.

Den newzealandske forening for telebrugere udtrykker støtte til ideen, og flere politikere har også signaleret, at de er positive over for tanken. Men Dotcoms egen fremtid er stadig usikker. Han er løsladt mod kaution og har fået en del af sin formue tilbage, men USA kræver stadig, at han skal udleveres. Hvis tyskeren kommer til USA, kan han risikere 20 års fængsel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.