Artikel top billede

Kim Dotcom truer med at sagsøge Google og Facebook

Krænker Google, Facebook og Twitter et patent på to-faktor-login fra 1997?

Tyskfødte Kim Dotcom kæmper stadig for at undgå en udlevering fra New Zealand til USA i sagen om fildelingstjenesten Megaupload. Nu har han trukket et nyt kort ud af ærmet. Dotcom hævder, at han fik patent på den såkaldte to-faktor-autentificering allerede i 1997.

Det er en populær metode til login, hvor man foruden det normale kodeord også skal identificere sig på en anden måde. Det kan eksempelvis være en kode, der sendes per sms. Twitter har netop indført en sådan løsning, der skal beskytte brugerkonti mod angreb.

Kim Dotcom mener, at Google, Facebook, Citibank og Twitter krænker hans patent. Det pågældende patent er registreret under hans fødenavn, "Kim Schmitz".

"Jeg har aldrig sagsøgt dem. For jeg tror på, at viden og ideer skal deles til samfundets gavn. Men efter det, som USA har gjort mod mig, kunne jeg sagsøge dem," lyder hans udmelding.

Han tilføjer, at pengene fra retssagen skal bruges til at finansiere hans forsvar i sagen om Megaupload.

"Jeg råber om hjælp. Vi sidder alle i samme båd. Hjælp mig med at betale mit forsvar," lyder hans bøn.

Han anslår, at sagsomkostningerne beløber sig til mere end 250 mio. kr. Sagen fortsætter i august med en ny høring, hvor Dotcom igen vil forsøge at forhindre en udlevering til USA. Her kan han risikere op til 20 års fængsel.

På et-årsdagen for hans anholdelse i januar startede han en ny fil-tjeneste, Mega, som denne gang skulle være fuldt lovlig.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere