Artikel top billede

Kim Dotcom truer med at sagsøge Google og Facebook

Krænker Google, Facebook og Twitter et patent på to-faktor-login fra 1997?

Tyskfødte Kim Dotcom kæmper stadig for at undgå en udlevering fra New Zealand til USA i sagen om fildelingstjenesten Megaupload. Nu har han trukket et nyt kort ud af ærmet. Dotcom hævder, at han fik patent på den såkaldte to-faktor-autentificering allerede i 1997.

Det er en populær metode til login, hvor man foruden det normale kodeord også skal identificere sig på en anden måde. Det kan eksempelvis være en kode, der sendes per sms. Twitter har netop indført en sådan løsning, der skal beskytte brugerkonti mod angreb.

Kim Dotcom mener, at Google, Facebook, Citibank og Twitter krænker hans patent. Det pågældende patent er registreret under hans fødenavn, "Kim Schmitz".

"Jeg har aldrig sagsøgt dem. For jeg tror på, at viden og ideer skal deles til samfundets gavn. Men efter det, som USA har gjort mod mig, kunne jeg sagsøge dem," lyder hans udmelding.

Han tilføjer, at pengene fra retssagen skal bruges til at finansiere hans forsvar i sagen om Megaupload.

"Jeg råber om hjælp. Vi sidder alle i samme båd. Hjælp mig med at betale mit forsvar," lyder hans bøn.

Han anslår, at sagsomkostningerne beløber sig til mere end 250 mio. kr. Sagen fortsætter i august med en ny høring, hvor Dotcom igen vil forsøge at forhindre en udlevering til USA. Her kan han risikere op til 20 års fængsel.

På et-årsdagen for hans anholdelse i januar startede han en ny fil-tjeneste, Mega, som denne gang skulle være fuldt lovlig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere