Billeder: Kim Stensdal

Kæmpe strategiskift: Nu satser Nokia på Android-platformen

Opdateret: Stephen Elop har netop meddelt, at Nokia efter i flere år at have satset alt på Windows Phone nu kommer med sine første Android-telefoner.

Mobile World Congress, Barcelona: Stephen Elop har netop meddelt, at Nokia nu kommer med sine første Android-telefoner nogensinde.

Det sker i form af Nokia X, X+ og  XL, der alle bygger på open source-platformen Android, men har tæt integration til Nokias og Microsofts tjenester.

Meddelelsen kom på Mobile World Congress i Barcelona, hvor adskillige hundrede pressefolk og analytikere var mødt op - inklusiv Computerworld - til Nokias pressemøde. 

De tre Android-produkter vil blive prissat, så de kan konkurrere med de lidt billigere Android-produkter, meddelte Stephen Elop fra scenen.

Windows Phone lever videre
At Nokia nu - efter at have afvist det i flere år - åbner op for Android, betyder dog ikke, at Windows Phone er fortid.

"Vi er stolte over, at Windows Phone er den hurtigst voksende platform, og at vi har fordoblet vores salg på et år," lød det fra Stephen Elop, da han blev spurgt, om det ikke havde været klogere at satse på Android allerede dengang, hvor han meddelte, at Symbian var en "brændende platform."

I stedet for handler det nu om for Nokia og Microsoft at have produkter i alle prisklasser og til alle kundegrupper, tilføjede Stephen Elop.

Integrerer to software-verdener
Nokia X-produkterne vil blandt andet få en tæt integration til Microsoft-tjenester som Skype, OneDrive og outlook.com. 

Stephen Elop lagde vægt på, at X-familien bygger på Nokias velkendte kvalitet og design.

Med enhederne kan man både anvende apps Nokia Store og anvende eksempelvis HERE Maps og Nokias MixRadio - men også køre Androd-applikationer.

"De er bygget på Android-platformen, hvilket betyder at folk har adgang til hundredtusinder af Android-apps, men vi differentierer ved at lade dem integrere til Microsofts cloud, ikke Googles cloud," sagde Stephen Elop blandt andet fra scenen i Barcelona.

Her er X-telefonerne
Nokia X har en skærm på fire tommer og et kamera på tre megapixels. X+ kommer med mere storage og hukommelse for bedre at kunne understøtte spil, billeder og video.

Den sidste Android-samrtphone, Nokia XL, har en skærm på fem tommer og har både kamera for og bag (fem megapixel bagpå).

Alle tre telefoner har en Qualcomm Snapdragon dual core processor og understøtter to SIM-kort.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.