Artikel top billede

Børn skal lære at programmere og fagforening vil lære dig hvordan du hjælper dem i gang

Børn har godt af at kunne kode. Men det kan være svært at hjælpe dem i gang. Stor fagforening tilbyder nu kursus i, hvordan du underviser ungerne i programmering.

For 150 år siden var damp samfundets drivmiddel, og en dygtig ung ingeniør kunne være med til at forme samfundets rivende udvikling.

Men nu? Nu er det nok bedst, hvis de får lov til at stifte bekendtskab med programmering. Og ikke kun fordi du hemmeligt håber, at dine børn som 22-årige sælger deres internettjeneste for en fantasillion til Google, men lige så meget fordi data, kode og struktureret tankegang er det lim, som holder vores komplekse it-drevne samfund sammen.

Men på trods af flere basale programmer og tjenester er det ikke altid lige lidt at få forklaret de små ivrige hjerner, hvordan man egentlig kommer i gang med at bygge sine egne programmer. Og der er oftest ikke meget hjælp at hente i skolen.

Det var den tanke, som har fået fagforeningen HK til at stable et kursus på benene målrettet dig, som vil lære børn og unge at programmere.

"Chancen for at programmering kommer på skemaet i folkeskolen er desværre lig nul. Der mangler efteruddannelse af lærerne og ikke mindst tid," forklarer faglig konsulent Jeppe Engel fra HK om, hvorfor fagforeningen tilbyder undervisningsforløbet.

Jeppe Engell påpeger, hvordan der lige nu er spændende produkter, som giver alle muligheder for at komme i gang - som det åbne Minecraft-spil, det kreative Lego Mindstorms eller open-source programmerings/selvbygger-projektet Arduino. Men at det samtidig kan være svært at vide, hvordan man skal hjælpe sine børn med at komme i gang.

Gratis kursus - for medlemmer

Kursusforløbet, som er gratis for medlemmer af HK, dækker derfor både flere af de populære tjenester som Scratch, Stencyl og App Inventor - men lige så vigtigt er at få lært deltagerne at lære fra sig, så børn og unge forstår det.

"Der er heldigvis masser i Danmark, som kan kode, men at lære børn at kode er en anden ting. Det kræver, at man kan forklare elementer på en god måde," forklarer Jeppe Engell.

Han tilføjer, at HK håber at se både lokale og HK-arrangementer for børn, som et resultat af undervisningsforløbet. Og påpeger samtidig at der allerede nu findes gode lokale initiativer som CodingPirates, som fra marts mødes hver onsdag på IT-Universitetet i København.

For at deltage på HK's kursus i undervisning af børn og unge skal du være medlem af HK. Kurset er gratis for medlemmerne. Der er ingen formelle krav til dine evner, men du skal have kendskab til et eller flere gængse programmeringssprog for at kunne deltage.

Ansøgningsfristen er mandag den 24. februar. Og du skal være indstillet på at deltage på en obligatorisk kick-off weekend 22 og 23. marts i Svendborg. Resten af kurser foregår online for at sikre den størst mulige fleksibilitet. Du kan læse mere om undervisningsforløbet her.

Læs også: Tre tjenester, her kan ungerne lære at kode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere