Børn skal lære at programmere og fagforening vil lære dig hvordan du hjælper dem i gang

Børn har godt af at kunne kode. Men det kan være svært at hjælpe dem i gang. Stor fagforening tilbyder nu kursus i, hvordan du underviser ungerne i programmering.

For 150 år siden var damp samfundets drivmiddel, og en dygtig ung ingeniør kunne være med til at forme samfundets rivende udvikling.

Men nu? Nu er det nok bedst, hvis de får lov til at stifte bekendtskab med programmering. Og ikke kun fordi du hemmeligt håber, at dine børn som 22-årige sælger deres internettjeneste for en fantasillion til Google, men lige så meget fordi data, kode og struktureret tankegang er det lim, som holder vores komplekse it-drevne samfund sammen.

Men på trods af flere basale programmer og tjenester er det ikke altid lige lidt at få forklaret de små ivrige hjerner, hvordan man egentlig kommer i gang med at bygge sine egne programmer. Og der er oftest ikke meget hjælp at hente i skolen.

Det var den tanke, som har fået fagforeningen HK til at stable et kursus på benene målrettet dig, som vil lære børn og unge at programmere.

"Chancen for at programmering kommer på skemaet i folkeskolen er desværre lig nul. Der mangler efteruddannelse af lærerne og ikke mindst tid," forklarer faglig konsulent Jeppe Engel fra HK om, hvorfor fagforeningen tilbyder undervisningsforløbet.

Jeppe Engell påpeger, hvordan der lige nu er spændende produkter, som giver alle muligheder for at komme i gang - som det åbne Minecraft-spil, det kreative Lego Mindstorms eller open-source programmerings/selvbygger-projektet Arduino. Men at det samtidig kan være svært at vide, hvordan man skal hjælpe sine børn med at komme i gang.

Gratis kursus - for medlemmer
Kursusforløbet, som er gratis for medlemmer af HK, dækker derfor både flere af de populære tjenester som Scratch, Stencyl og App Inventor - men lige så vigtigt er at få lært deltagerne at lære fra sig, så børn og unge forstår det.

"Der er heldigvis masser i Danmark, som kan kode, men at lære børn at kode er en anden ting. Det kræver, at man kan forklare elementer på en god måde," forklarer Jeppe Engell.

Han tilføjer, at HK håber at se både lokale og HK-arrangementer for børn, som et resultat af undervisningsforløbet. Og påpeger samtidig at der allerede nu findes gode lokale initiativer som CodingPirates, som fra marts mødes hver onsdag på IT-Universitetet i København.

For at deltage på HK's kursus i undervisning af børn og unge skal du være medlem af HK. Kurset er gratis for medlemmerne. Der er ingen formelle krav til dine evner, men du skal have kendskab til et eller flere gængse programmeringssprog for at kunne deltage.

Ansøgningsfristen er mandag den 24. februar. Og du skal være indstillet på at deltage på en obligatorisk kick-off weekend 22 og 23. marts i Svendborg. Resten af kurser foregår online for at sikre den størst mulige fleksibilitet. Du kan læse mere om undervisningsforløbet her.

Læs også: Tre tjenester, her kan ungerne lære at kode
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.