Tre tjenester: Her kan du og ungerne lære at kode

Både børn og voksne bør lære at kode, og her er tre tjenester, hvor det er sjovt og gratis at lære det.

I dag er det de færreste folkeskoleelever, der modtager undervisning i programmering.

Men uanset om du er barn eller voksen, kan programmering alligevel læres relativt let via gratis og modulbaseret undervisning på internettet. En af de mest populære udbydere af gratis kode-kurser er amerikanske Codecademy.

"Min egen 11-årige søn sidder med Codecademy, og jeg husker selv, at det havde en enorm betydning for mig, da jeg i sin tid kom på nettet og oplevede, at jeg kunne sidde bag en computer med et 'dial-up-modem' og ændre i noget kode og få det til at virke på et globalt net," siger Nikolaj Nyholm, der er partner i virksomheden Sunstone Capital, der investerer i it-iværksættere. 

Han har selv været med til at stifte virksomheden Polar Rose, der blev solgt til Apple. På trods af det har han dog kun selv et mere basalt kendskab til programmering. 

Et spørgsmål om borgerrettigheder
Nyholm har tidligere fortalt, at han mener, at programmeringsevnerne er et vigtigt redskab for iværksættere. Men i en digital verden, som den vi lever i, er det også et spørgsmål om dannelse, mener han.

"I dag har vi et behov for at forstå den teknologi, som omgiver os. Derfor tror jeg også, at man skal se det som et borgerretsspørgsmål. Vi lever i en tid med Snowden og NSA-historier, hvor jeg tror, at der er nogle borgerrettigheder, som man bedre forstår, hvis man også forstår teknologien. Jeg vil ikke have lyst til at være en person, der ikke forstår mig på teknologi i den verden, som vi lever i i dag," siger Nyholm.
"Jeg tror, at der er nogle borgerrettigheder, som man bedre forstår, hvis man også forstår teknologien. Jeg vil ikke have lyst til at være en person, der ikke forstår mig på teknologi i den verden, som vi lever i i dag."

Ønsker du at lære at kode, eller vil du inspirere dine børn til at kaste sig over det, kan du bruge en af disse tjenester.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.