Artikel top billede

Tre tjenester: Her kan du og ungerne lære at kode

Både børn og voksne bør lære at kode, og her er tre tjenester, hvor det er sjovt og gratis at lære det.

I dag er det de færreste folkeskoleelever, der modtager undervisning i programmering.

Men uanset om du er barn eller voksen, kan programmering alligevel læres relativt let via gratis og modulbaseret undervisning på internettet. En af de mest populære udbydere af gratis kode-kurser er amerikanske Codecademy.

"Min egen 11-årige søn sidder med Codecademy, og jeg husker selv, at det havde en enorm betydning for mig, da jeg i sin tid kom på nettet og oplevede, at jeg kunne sidde bag en computer med et 'dial-up-modem' og ændre i noget kode og få det til at virke på et globalt net," siger Nikolaj Nyholm, der er partner i virksomheden Sunstone Capital, der investerer i it-iværksættere. 

Han har selv været med til at stifte virksomheden Polar Rose, der blev solgt til Apple. På trods af det har han dog kun selv et mere basalt kendskab til programmering. 

Et spørgsmål om borgerrettigheder

Nyholm har tidligere fortalt, at han mener, at programmeringsevnerne er et vigtigt redskab for iværksættere. Men i en digital verden, som den vi lever i, er det også et spørgsmål om dannelse, mener han.

"I dag har vi et behov for at forstå den teknologi, som omgiver os. Derfor tror jeg også, at man skal se det som et borgerretsspørgsmål. Vi lever i en tid med Snowden og NSA-historier, hvor jeg tror, at der er nogle borgerrettigheder, som man bedre forstår, hvis man også forstår teknologien. Jeg vil ikke have lyst til at være en person, der ikke forstår mig på teknologi i den verden, som vi lever i i dag," siger Nyholm.

"Jeg tror, at der er nogle borgerrettigheder, som man bedre forstår, hvis man også forstår teknologien. Jeg vil ikke have lyst til at være en person, der ikke forstår mig på teknologi i den verden, som vi lever i i dag."

Ønsker du at lære at kode, eller vil du inspirere dine børn til at kaste sig over det, kan du bruge en af disse tjenester.

Her er tre gratis kode-tjenester

1. Codecademy

Codecademy er den mest kendte udbyder af kode-kurser. Codeacademy er både gratis og fri for reklamer, og kurserne er opbygget på en måde, der nærmest kan få en til at tørste efter den næste lektion. 

Codecademy har indbygget et spilelement i kurserne, hvor du løbende får point og små duelighedstegn, når du har gennemført en række kurser. De enkelte lektioner er korte og relativt hurtige at løse. Ofte tager det ikke mere end et par minutter at gennemføre en enkelt lektion, hvilket betyder, at du hurtigt kan snuppe en lektion i en pause, eller mens du sidder i bussen. 

Hos Codecademy kan du tage kurser i almindelig html, men også i kodesprog som JavaScript, Php, Python og Ruby. 

2. Khan Academy

Siden 2006 har Khan Academy tilbudt gratis online-undervisning i alt mellem himmel og jord. 

En af de emner, som interbrugere over hele kloden kan tage kurser i på Khan Academy, er computerprogrammering, hvor det digitale akademi har en helt særlig sektion dedikeret til emnet

Normalt er undervisningen på Khan Academy bygget op som en række små videoklip, der består af en fortællende stemme og en sort tavle, der bliver brugt til at tegne og illustrere på. 

Men i programmeringssektionen på Khan Academy har du også mulighed for at indtaste din egen kode og samtidig se resultatet. 

3. Code School

Ligesom Codecademy er Code School bygget op om gamifiction, hvor du tjener point og leger dig til viden.

Code School er dog ikke 100 procent gratis. Visse kurser er gratis, mens du må til lommerne for andre kurser. 

Med Code School kan du blive bedre til at lave hjemmesider, men du kan også lære at kode iPhone-apps. Du kan blandt andet lære html/css, jQuery, Objective-C ,Ruby on Rails og meget andet. 

Ud over de tre nævnte tjenester findes der også tjenester som eksempelvis SkillCrush.com, hvor det dog koster 120 dollar at skrive dig op til et kodekursus i en online-klasse, og tidligere har vi også omtalt tjenesten CodeRace.  

Læs også:
 

Programmørerne overtager verden: Men seriøst... skal vi alle være nørder?

Drop dyre kurser - det er gratis at blive klog på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital