Artikel top billede

Stephen Elops beslutning om Android-telefoner fra Nokias hånd bekommer (måske) ikke Microsoft særligt godt. Foto: Kim Stensdal.

Microsoft: Nokias satsning på Android er altså ikke vores idé

Ifølge Microsoft er det usikkert, om virksomheden vil tilbyde Android-telefoner efter overtagelsen af Nokia er afsluttet senere på året. Men måske er der bare taktik.

Mandag meddelte Nokia, at selskabet lancerer tre nye mobiltelefoner i budgetkategorien, der anvender Android som styresystem.

En kode, som ellers har ligget langt fra Finland og ikke mindst langt fra Microsoft, der har lagt billet ind på at købe Nokias mobildivision.

Derfor har Android-meddelelsen ført til spekulationer om, hvorvidt Microsoft ligefrem vil investere i et operativsystem, der konkurrerer med Windows Phone og hidtil har været Nokias darling.

Den overraskende Android-besked fra Stephen Elop har medført en reaktion fra Microsofts kommunikationsdirektør, Frank Shaw.

I et blog-indlæg skriver han nu, at det ikke var Microsofts beslutning at fokusere på Android-telefoner, men at Nokia har arbejdet på disse planer før Microsoft-opkøbet.

"I øjeblikket arbejder vi som selvstændige selskaber, hvilket er et krav fra antitrust-lovene. Det vil vi fortsætte med, indtil handlen er afsluttet," skriver han.

Så selv om Microsoft ønskede at stoppe Android-planerne, har det altså ikke været muligt, lyder det fra Microsoft-manden.

I september 2013 fortalte Microsoft, at virksomheden var klar til at købe Nokia til en pris på lige godt 40 millirader kroner.

Det ventes, at det endelig opkøb kan være på plads i første kvartal 2014, altså i dette kvartal.

Stadig tilknytning til Microsoft

Frank Shaw peger på, at Nokias X-modeller med Android stadig benytter Microsofts cloud-tjeneste, Ondrive, Outlook.com og Skype.

Android-udgaven er således tilpasset Microsofts infrastruktur, hvilket åbner for millioner af brugere, især på nye markeder i eksempelvis Afrika, hvor X-modellerne primært skal sælges.

Om Microsoft vil beholde Android, når firmaet overtager Nokia senere i dette kvartal, er endnu uvist.

Frank Shaw skriver dog:

"Vores grundlæggende smartphone-strategi handler om Windows Phone, og vores primære platform for udviklere er Windows."

Det skriver Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Nokias X-modeller, som Android-telefonerne kommer til at hedde, bliver rullet ud til en vejledende pris på 89 euro. De kommer på udvalgte markeder i Asien, Europa, Indien, Latinamerika, Mellemøsten samt Afrika. Foto: Nokia.

Billigt supplement

Beslutningen om en billig Android-telefon som supplement til de noget mere bekostelige Windows-telefoner giver dog god mening.

Nokia X-produkterne er et attraktivt produkt for førstegangskøbere af smartphones.

I Afrika er det blot ti procent af telefonerne, der er smarte, og her åbner det en markedsmulighed.

Nokia kan altså med lidt held og gode telefoner til en attraktiv pris trække hundredevis af millioner af brugere ind i Microsofts økosystem med X-modellerne.

Så måske er Android-beslutningen en smart taktisk Nokia-manøvre inden Microsoft-overtagelsen.

Du kan læse en mere grundig analyse af Nokias Android-telefoner her: Derfor tager Nokia nu Android om bord - her er forklaringen

Læs også:
Nokia satser på Android-platformen

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere