Stephen Elops beslutning om Android-telefoner fra Nokias hånd bekommer (måske) ikke Microsoft særligt godt. Foto: Kim Stensdal.

Microsoft: Nokias satsning på Android er altså ikke vores idé

Ifølge Microsoft er det usikkert, om virksomheden vil tilbyde Android-telefoner efter overtagelsen af Nokia er afsluttet senere på året. Men måske er der bare taktik.

Mandag meddelte Nokia, at selskabet lancerer tre nye mobiltelefoner i budgetkategorien, der anvender Android som styresystem.

En kode, som ellers har ligget langt fra Finland og ikke mindst langt fra Microsoft, der har lagt billet ind på at købe Nokias mobildivision.

Derfor har Android-meddelelsen ført til spekulationer om, hvorvidt Microsoft ligefrem vil investere i et operativsystem, der konkurrerer med Windows Phone og hidtil har været Nokias darling.

Den overraskende Android-besked fra Stephen Elop har medført en reaktion fra Microsofts kommunikationsdirektør, Frank Shaw.

I et blog-indlæg skriver han nu, at det ikke var Microsofts beslutning at fokusere på Android-telefoner, men at Nokia har arbejdet på disse planer før Microsoft-opkøbet.

"I øjeblikket arbejder vi som selvstændige selskaber, hvilket er et krav fra antitrust-lovene. Det vil vi fortsætte med, indtil handlen er afsluttet," skriver han.

Så selv om Microsoft ønskede at stoppe Android-planerne, har det altså ikke været muligt, lyder det fra Microsoft-manden.

I september 2013 fortalte Microsoft, at virksomheden var klar til at købe Nokia til en pris på lige godt 40 millirader kroner.

Det ventes, at det endelig opkøb kan være på plads i første kvartal 2014, altså i dette kvartal.

Stadig tilknytning til Microsoft
Frank Shaw peger på, at Nokias X-modeller med Android stadig benytter Microsofts cloud-tjeneste, Ondrive, Outlook.com og Skype.

Android-udgaven er således tilpasset Microsofts infrastruktur, hvilket åbner for millioner af brugere, især på nye markeder i eksempelvis Afrika, hvor X-modellerne primært skal sælges.

Om Microsoft vil beholde Android, når firmaet overtager Nokia senere i dette kvartal, er endnu uvist.

Frank Shaw skriver dog:

"Vores grundlæggende smartphone-strategi handler om Windows Phone, og vores primære platform for udviklere er Windows."

Det skriver Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Nokias X-modeller, som Android-telefonerne kommer til at hedde, bliver rullet ud til en vejledende pris på 89 euro. De kommer på udvalgte markeder i Asien, Europa, Indien, Latinamerika, Mellemøsten samt Afrika. Foto: Nokia.

Billigt supplement
Beslutningen om en billig Android-telefon som supplement til de noget mere bekostelige Windows-telefoner giver dog god mening.

Nokia X-produkterne er et attraktivt produkt for førstegangskøbere af smartphones.

I Afrika er det blot ti procent af telefonerne, der er smarte, og her åbner det en markedsmulighed.

Nokia kan altså med lidt held og gode telefoner til en attraktiv pris trække hundredevis af millioner af brugere ind i Microsofts økosystem med X-modellerne.

Så måske er Android-beslutningen en smart taktisk Nokia-manøvre inden Microsoft-overtagelsen.

Du kan læse en mere grundig analyse af Nokias Android-telefoner her: Derfor tager Nokia nu Android om bord - her er forklaringen

Læs også:
Nokia satser på Android-platformen

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Wingmen Solutions fortsætter den stejle vækstkurve trods corona: Hæver overskuddet med 120 procent
Wingmen Solutions fastholder de eksplosive vækstrater trods corona-pandemien. Det viser selskabets nye regnskab, hvor overskuddet er mere end fordoblet. "Det er fantastisk, at vi er kommet igennen et år med corona på den her måde," lyder det fra topchef Kåre Christensen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.