Artikel top billede

Browseren på Nokias X-modeller driller Google. Foto: Nokia.

Nokia vælger speciel browser på sine nye Android-telefoner

Nokia forsøger at lægge distance til Googles Android-platform med et overraskende browser-valg på X-mobilerne.

Nokia har omfavnet Googles Android-platform på en stribe nye telefoner i forsøget på at fylde penge i en meget tom kasse i Finland.

Men Nokia, der ellers har helliget sig Windows Phone, forsøger i samme moment at lægge afstand til konkurrenten Google.

Nokia X-modellerne, der bliver udrustet med Android, bliver nemlig samtidig forsynet med den norske Opera-browser som standard.

Opera har opnået popularitet på de spirende markeder i Asien, Latinamerika og Afrika på grund af teknologi, der kan komprimere trafik meget effektivt og derved kan spare penge på brugerens data-udgifter.

"At være nøglespiller på en ny platform er altid spændende. Når det samtidig er Nokia, der er drivkraften bag projektet, så er det dobbelt så spændende," skriver Opera-chefen, Lars Boilesen, i en pressemeddelelse.

I Danmark er antallet af brugere, der benytter Opera, nærmest ikke-eksisterende, men på verdensplan oplyser firmaet, at der er 350 millioner brugere af den norske software. 

Opera til Microsoft

Mange har nok studset over Nokiaboss Steven Elops beslutning om at producere Android-telefoner i en virksomhed, der i dette kvartal bliver købt og overtaget af Microsoft - den direkte konkurrent til open source-styresystemet med så stor global succes.

Årsagen er kort fortalt, at der skal erobres markedsandele i Asien, Afrika og Latinamerika med en billig telefon, der skal lokke brugerne ind i butikken.

Læs en dybere analyse her: Derfor tager Nokia nu Android om bord - her er forklaringen

Men det ser ud til, at Nokia formår at holde Google på afstand på trods af beslutningen om at bruge firmaets åbne software.

Opera-browseren er et eksempel. En andet er den tætte integration med Microsoft infrastruktur.

Nokia har nemlig erstattet Googles apps og tjenester, hvor det har været muligt.

Nokias egne korttjenester, Skype og Microsoft OneDrive er således blevet standardprogrammer på telefonerne på bekostning af Googles applikationer.

X-modellerne får også 10 gigabyte gratis plads i Microsofts sky, hvis man henter OneDrive-appen i Nokias app-butik.

Læs også:
Microsoft: Nokias satsning på Android er slet ikke vores idé

Nokia satser på Android-platformen

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere