Artikel top billede

Browseren på Nokias X-modeller driller Google. Foto: Nokia.

Nokia vælger speciel browser på sine nye Android-telefoner

Nokia forsøger at lægge distance til Googles Android-platform med et overraskende browser-valg på X-mobilerne.

Nokia har omfavnet Googles Android-platform på en stribe nye telefoner i forsøget på at fylde penge i en meget tom kasse i Finland.

Men Nokia, der ellers har helliget sig Windows Phone, forsøger i samme moment at lægge afstand til konkurrenten Google.

Nokia X-modellerne, der bliver udrustet med Android, bliver nemlig samtidig forsynet med den norske Opera-browser som standard.

Opera har opnået popularitet på de spirende markeder i Asien, Latinamerika og Afrika på grund af teknologi, der kan komprimere trafik meget effektivt og derved kan spare penge på brugerens data-udgifter.

"At være nøglespiller på en ny platform er altid spændende. Når det samtidig er Nokia, der er drivkraften bag projektet, så er det dobbelt så spændende," skriver Opera-chefen, Lars Boilesen, i en pressemeddelelse.

I Danmark er antallet af brugere, der benytter Opera, nærmest ikke-eksisterende, men på verdensplan oplyser firmaet, at der er 350 millioner brugere af den norske software. 

Opera til Microsoft

Mange har nok studset over Nokiaboss Steven Elops beslutning om at producere Android-telefoner i en virksomhed, der i dette kvartal bliver købt og overtaget af Microsoft - den direkte konkurrent til open source-styresystemet med så stor global succes.

Årsagen er kort fortalt, at der skal erobres markedsandele i Asien, Afrika og Latinamerika med en billig telefon, der skal lokke brugerne ind i butikken.

Læs en dybere analyse her: Derfor tager Nokia nu Android om bord - her er forklaringen

Men det ser ud til, at Nokia formår at holde Google på afstand på trods af beslutningen om at bruge firmaets åbne software.

Opera-browseren er et eksempel. En andet er den tætte integration med Microsoft infrastruktur.

Nokia har nemlig erstattet Googles apps og tjenester, hvor det har været muligt.

Nokias egne korttjenester, Skype og Microsoft OneDrive er således blevet standardprogrammer på telefonerne på bekostning af Googles applikationer.

X-modellerne får også 10 gigabyte gratis plads i Microsofts sky, hvis man henter OneDrive-appen i Nokias app-butik.

Læs også:
Microsoft: Nokias satsning på Android er slet ikke vores idé

Nokia satser på Android-platformen

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere