Browseren på Nokias X-modeller driller Google. Foto: Nokia.

Nokia vælger speciel browser på sine nye Android-telefoner

Nokia forsøger at lægge distance til Googles Android-platform med et overraskende browser-valg på X-mobilerne.

Nokia har omfavnet Googles Android-platform på en stribe nye telefoner i forsøget på at fylde penge i en meget tom kasse i Finland.

Men Nokia, der ellers har helliget sig Windows Phone, forsøger i samme moment at lægge afstand til konkurrenten Google.

Nokia X-modellerne, der bliver udrustet med Android, bliver nemlig samtidig forsynet med den norske Opera-browser som standard.

Opera har opnået popularitet på de spirende markeder i Asien, Latinamerika og Afrika på grund af teknologi, der kan komprimere trafik meget effektivt og derved kan spare penge på brugerens data-udgifter.

"At være nøglespiller på en ny platform er altid spændende. Når det samtidig er Nokia, der er drivkraften bag projektet, så er det dobbelt så spændende," skriver Opera-chefen, Lars Boilesen, i en pressemeddelelse.

I Danmark er antallet af brugere, der benytter Opera, nærmest ikke-eksisterende, men på verdensplan oplyser firmaet, at der er 350 millioner brugere af den norske software. 

Opera til Microsoft
Mange har nok studset over Nokiaboss Steven Elops beslutning om at producere Android-telefoner i en virksomhed, der i dette kvartal bliver købt og overtaget af Microsoft - den direkte konkurrent til open source-styresystemet med så stor global succes.

Årsagen er kort fortalt, at der skal erobres markedsandele i Asien, Afrika og Latinamerika med en billig telefon, der skal lokke brugerne ind i butikken.

Læs en dybere analyse her: Derfor tager Nokia nu Android om bord - her er forklaringen

Men det ser ud til, at Nokia formår at holde Google på afstand på trods af beslutningen om at bruge firmaets åbne software.

Opera-browseren er et eksempel. En andet er den tætte integration med Microsoft infrastruktur.

Nokia har nemlig erstattet Googles apps og tjenester, hvor det har været muligt.

Nokias egne korttjenester, Skype og Microsoft OneDrive er således blevet standardprogrammer på telefonerne på bekostning af Googles applikationer.

X-modellerne får også 10 gigabyte gratis plads i Microsofts sky, hvis man henter OneDrive-appen i Nokias app-butik.

Læs også:
Microsoft: Nokias satsning på Android er slet ikke vores idé

Nokia satser på Android-platformen

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Microsoft køber Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Wingmen Solutions fortsætter den stejle vækstkurve trods corona: Hæver overskuddet med 120 procent
Wingmen Solutions fastholder de eksplosive vækstrater trods corona-pandemien. Det viser selskabets nye regnskab, hvor overskuddet er mere end fordoblet. "Det er fantastisk, at vi er kommet igennen et år med corona på den her måde," lyder det fra topchef Kåre Christensen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.