Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Danske internet-butikker: Gebyr for Dankort-betalinger kan stige snart

Danske internet-butikker frygter, at gebyrerne for at betale med Dankort på nettet, snart stiger.

Flere store internet-butikker frygter, at salget af Nets kan få alvorlige konsekvenser for både dem og kunderne.

Flere af Danmarks store internet-butikker er urolige over udsigten til, at Nets, der står for Dankortet, inden længe står til at få ny ejer.

De frygter, at den nye ejer vil skrue op for det gebyr, som net-butikkerne betaler, hver gang Dankortet anvendes.

I dag betaler net-butikkerne 1,20 kroner per Dankort-betaling. Det er syv gange mere end for en Dankort-betaling i en fysisk butik.

"Hvis der kommer en kapitalfond ind, som vil effektivisere det her, så er der risiko for, at den vil hæve gebyrerne på e-handel," siger Karsten Frandsen, økonomichef i Coop, til Børsen.

Store ekstra-omkostninger

Han siger til avisen, at Coop selv betaler gebyret i dag. Men at det ikke nødvendigvis vil fortsætte, hvis gebyrerne stiger.

Samme melding kommer fra Jørgen Balle Olesen fra Saxo.com.

Han siger til Børsen, at det kan føre til ekstra-omkostninger på flere millioner kroner for Saxo.com, hvis en ny Nets-ejer hæver gebyrerne.

"Vi er naturligvis bange for, at gebyrerne vil stige," siger han til avisen.

Han peger på, at ingen af de markedsorienterede systemer i dag har vist, at de er mere effektive og billigere end Dankort-systemet.

Foreningen af danske internet-handlende - FDIH - lagde fornylig sag an mod Nets med krav om tilbagebetaling af mere end 28 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Online-butikker kræver millioner retur fra Nets

Læs også:

Online-butikker kræver millioner retur fra Nets

Ekspert: Vi får gebyr på Dankortet

Nets skal sænke gebyret: Nu bliver det (lidt) billigere at handle på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.