Artikel top billede

Danske internet-butikker: Gebyr for Dankort-betalinger kan stige snart

Danske internet-butikker frygter, at gebyrerne for at betale med Dankort på nettet, snart stiger.

Flere store internet-butikker frygter, at salget af Nets kan få alvorlige konsekvenser for både dem og kunderne.

Flere af Danmarks store internet-butikker er urolige over udsigten til, at Nets, der står for Dankortet, inden længe står til at få ny ejer.

De frygter, at den nye ejer vil skrue op for det gebyr, som net-butikkerne betaler, hver gang Dankortet anvendes.

I dag betaler net-butikkerne 1,20 kroner per Dankort-betaling. Det er syv gange mere end for en Dankort-betaling i en fysisk butik.

"Hvis der kommer en kapitalfond ind, som vil effektivisere det her, så er der risiko for, at den vil hæve gebyrerne på e-handel," siger Karsten Frandsen, økonomichef i Coop, til Børsen.

Store ekstra-omkostninger

Han siger til avisen, at Coop selv betaler gebyret i dag. Men at det ikke nødvendigvis vil fortsætte, hvis gebyrerne stiger.

Samme melding kommer fra Jørgen Balle Olesen fra Saxo.com.

Han siger til Børsen, at det kan føre til ekstra-omkostninger på flere millioner kroner for Saxo.com, hvis en ny Nets-ejer hæver gebyrerne.

"Vi er naturligvis bange for, at gebyrerne vil stige," siger han til avisen.

Han peger på, at ingen af de markedsorienterede systemer i dag har vist, at de er mere effektive og billigere end Dankort-systemet.

Foreningen af danske internet-handlende - FDIH - lagde fornylig sag an mod Nets med krav om tilbagebetaling af mere end 28 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Online-butikker kræver millioner retur fra Nets

Læs også:

Online-butikker kræver millioner retur fra Nets

Ekspert: Vi får gebyr på Dankortet

Nets skal sænke gebyret: Nu bliver det (lidt) billigere at handle på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere