Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Tesla bygger egen batterifabrik: Vil skabe flere batterier end resten af verden tilsammen

Elbilsgiganten Tesla har nu planer om at udbygge deres egen "giga-batterifabrik", og det betyder, at vi ikke skal frygte for en global batterimangel længere.

Det er ikke kun Computerworld, som efter vores grundige test er begejstret for Tesla S.

Efterspørgslen er så stor, og produktionen af batterier så lille, at det har givet en frygt for, at det vil skabe en global mangel på LiOn batterier, der er de samme batterier, som bruges i bærbare computere.

Forskellen på den bærbare og bilen er blot, at en Tesla S bruger godt 7.000 LiOn batterier.

Det har fået Tesla til at planlægge opførelsen af deres egen "gigafabrik", hvor Teslas CEO, Elon Musk, forventer, at Tesla selv vil producere batterierne, så de kan følge med det formodede salg.

Det skriver Engadget.

Tesla forventer at få produceret op imod 40.000 Tesla S modeller i slutningen af 2015.

Elbil til halv pris
Med "gigafabrikken" regner Tesla med at have et årligt produktionsniveau i 2020, der svarer til hele verdens samlede produktion af LiOn batterier i 2013.

Efter planen skal fabrikken placeres i en af fire amerikanske sydstater, hvor blandt andet vind- og solenergi giver gode muligheder for grøn energi.

Det vil betyde, at Tesla kan holde prisen nede på batterierne, imens de selv kan udrulle deres kommende "Generation III" model. En model som Elon Musk forventer i 2017 vil koste halvdelen af, hvad nuværende Tesla-biler koster.

Tesla samler godt 1,6 milliarder dollar, svarende til 8,7 milliarder kroner, fra investorer. Det forlyder, at Panasonic er med i puljen med over en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere