Artikel top billede

Tesla bygger egen batterifabrik: Vil skabe flere batterier end resten af verden tilsammen

Elbilsgiganten Tesla har nu planer om at udbygge deres egen "giga-batterifabrik", og det betyder, at vi ikke skal frygte for en global batterimangel længere.

Det er ikke kun Computerworld, som efter vores grundige test er begejstret for Tesla S.

Efterspørgslen er så stor, og produktionen af batterier så lille, at det har givet en frygt for, at det vil skabe en global mangel på LiOn batterier, der er de samme batterier, som bruges i bærbare computere.

Forskellen på den bærbare og bilen er blot, at en Tesla S bruger godt 7.000 LiOn batterier.

Det har fået Tesla til at planlægge opførelsen af deres egen "gigafabrik", hvor Teslas CEO, Elon Musk, forventer, at Tesla selv vil producere batterierne, så de kan følge med det formodede salg.

Det skriver Engadget.

Tesla forventer at få produceret op imod 40.000 Tesla S modeller i slutningen af 2015.

Elbil til halv pris
Med "gigafabrikken" regner Tesla med at have et årligt produktionsniveau i 2020, der svarer til hele verdens samlede produktion af LiOn batterier i 2013.

Efter planen skal fabrikken placeres i en af fire amerikanske sydstater, hvor blandt andet vind- og solenergi giver gode muligheder for grøn energi.

Det vil betyde, at Tesla kan holde prisen nede på batterierne, imens de selv kan udrulle deres kommende "Generation III" model. En model som Elon Musk forventer i 2017 vil koste halvdelen af, hvad nuværende Tesla-biler koster.

Tesla samler godt 1,6 milliarder dollar, svarende til 8,7 milliarder kroner, fra investorer. Det forlyder, at Panasonic er med i puljen med over en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.