Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Tesla bygger egen batterifabrik: Vil skabe flere batterier end resten af verden tilsammen

Elbilsgiganten Tesla har nu planer om at udbygge deres egen "giga-batterifabrik", og det betyder, at vi ikke skal frygte for en global batterimangel længere.

Det er ikke kun Computerworld, som efter vores grundige test er begejstret for Tesla S.

Efterspørgslen er så stor, og produktionen af batterier så lille, at det har givet en frygt for, at det vil skabe en global mangel på LiOn batterier, der er de samme batterier, som bruges i bærbare computere.

Forskellen på den bærbare og bilen er blot, at en Tesla S bruger godt 7.000 LiOn batterier.

Det har fået Tesla til at planlægge opførelsen af deres egen "gigafabrik", hvor Teslas CEO, Elon Musk, forventer, at Tesla selv vil producere batterierne, så de kan følge med det formodede salg.

Det skriver Engadget.

Tesla forventer at få produceret op imod 40.000 Tesla S modeller i slutningen af 2015.

Elbil til halv pris
Med "gigafabrikken" regner Tesla med at have et årligt produktionsniveau i 2020, der svarer til hele verdens samlede produktion af LiOn batterier i 2013.

Efter planen skal fabrikken placeres i en af fire amerikanske sydstater, hvor blandt andet vind- og solenergi giver gode muligheder for grøn energi.

Det vil betyde, at Tesla kan holde prisen nede på batterierne, imens de selv kan udrulle deres kommende "Generation III" model. En model som Elon Musk forventer i 2017 vil koste halvdelen af, hvad nuværende Tesla-biler koster.

Tesla samler godt 1,6 milliarder dollar, svarende til 8,7 milliarder kroner, fra investorer. Det forlyder, at Panasonic er med i puljen med over en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere