Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Tesla bygger egen batterifabrik: Vil skabe flere batterier end resten af verden tilsammen

Elbilsgiganten Tesla har nu planer om at udbygge deres egen "giga-batterifabrik", og det betyder, at vi ikke skal frygte for en global batterimangel længere.

Det er ikke kun Computerworld, som efter vores grundige test er begejstret for Tesla S.

Efterspørgslen er så stor, og produktionen af batterier så lille, at det har givet en frygt for, at det vil skabe en global mangel på LiOn batterier, der er de samme batterier, som bruges i bærbare computere.

Forskellen på den bærbare og bilen er blot, at en Tesla S bruger godt 7.000 LiOn batterier.

Det har fået Tesla til at planlægge opførelsen af deres egen "gigafabrik", hvor Teslas CEO, Elon Musk, forventer, at Tesla selv vil producere batterierne, så de kan følge med det formodede salg.

Det skriver Engadget.

Tesla forventer at få produceret op imod 40.000 Tesla S modeller i slutningen af 2015.

Elbil til halv pris
Med "gigafabrikken" regner Tesla med at have et årligt produktionsniveau i 2020, der svarer til hele verdens samlede produktion af LiOn batterier i 2013.

Efter planen skal fabrikken placeres i en af fire amerikanske sydstater, hvor blandt andet vind- og solenergi giver gode muligheder for grøn energi.

Det vil betyde, at Tesla kan holde prisen nede på batterierne, imens de selv kan udrulle deres kommende "Generation III" model. En model som Elon Musk forventer i 2017 vil koste halvdelen af, hvad nuværende Tesla-biler koster.

Tesla samler godt 1,6 milliarder dollar, svarende til 8,7 milliarder kroner, fra investorer. Det forlyder, at Panasonic er med i puljen med over en milliard dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere