Artikel top billede

App-leverandører skal tvinges til at sætte en stopper for gratis app-model

Snart kan det være slut med særlig måde at tjene penge på at levere gratis apps.

EU pønser på at sætte en stopper for den udbredte app-praksis, hvor selve app'en er gratis, men hvor man skal betale for at få adgang til særligt indhold i app'en.

En række lande har klaget til EU over den udbredte praksis - heriblandt Danmark, Frankrig, Italien og Storbritannien.

Du kan læse mere om de danske problemer med den udbredte praksis her.

I dag anvender mere end hver anden spil-app, der anvendes i Europa, den pågældende model, hvor selve app'en er gratis, men hvor brugeren inde i selve app'en bliver mødt med krav om at lægge penge for at få adgang til bestemte features.

Strid med markedsføringsregler

Det kan være i strid med EU's markedsførings-regler, mener EU-kommissionen.

I første omgang mødes EU-kommissær Viviane Reding med blandt andre Apple og Google for at klarlægge de regler, der gælder på området.

"Det er både en forkert forretningsmodel og i strid med ånden i EU's forbrugerbeskyttelses-regler, hvis man narrer forbrugerne. EU forventer meget konkrete svar fra app-industrien om dette emne," lyder det fra Viviane Reding.

App-branchen forsvarer dog den såkaldte 'freemium'-model.

"Forbrugerne får meget ud af freemium-modellen, fordi de har mulighed for at prøve produktet, inden de køber det," siger formanden for brancheforeningen Association for Competitive Technology, Jonathan Zuck, til Computerworlds nyhedsbureau.

Læs også: Fremtidens app-model: Her er der penge at hente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere