Artikel top billede

App-leverandører skal tvinges til at sætte en stopper for gratis app-model

Snart kan det være slut med særlig måde at tjene penge på at levere gratis apps.

EU pønser på at sætte en stopper for den udbredte app-praksis, hvor selve app'en er gratis, men hvor man skal betale for at få adgang til særligt indhold i app'en.

En række lande har klaget til EU over den udbredte praksis - heriblandt Danmark, Frankrig, Italien og Storbritannien.

Du kan læse mere om de danske problemer med den udbredte praksis her.

I dag anvender mere end hver anden spil-app, der anvendes i Europa, den pågældende model, hvor selve app'en er gratis, men hvor brugeren inde i selve app'en bliver mødt med krav om at lægge penge for at få adgang til bestemte features.

Strid med markedsføringsregler

Det kan være i strid med EU's markedsførings-regler, mener EU-kommissionen.

I første omgang mødes EU-kommissær Viviane Reding med blandt andre Apple og Google for at klarlægge de regler, der gælder på området.

"Det er både en forkert forretningsmodel og i strid med ånden i EU's forbrugerbeskyttelses-regler, hvis man narrer forbrugerne. EU forventer meget konkrete svar fra app-industrien om dette emne," lyder det fra Viviane Reding.

App-branchen forsvarer dog den såkaldte 'freemium'-model.

"Forbrugerne får meget ud af freemium-modellen, fordi de har mulighed for at prøve produktet, inden de køber det," siger formanden for brancheforeningen Association for Competitive Technology, Jonathan Zuck, til Computerworlds nyhedsbureau.

Læs også: Fremtidens app-model: Her er der penge at hente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere