Artikel top billede

Microsoft bekymret: XP-support forlænges for massevis af brugere

Microsoft frygter alvorlige konsekvenser, når XP-support udløber for millioner af brugere. Microsoft barsler nu med særlig opdateringsløsning for dem.

Microsoft udskyder sine planer om at pensionere det aldrende, men meget populære, styresystem Windows XP i Kina.

Microsoft udsender ellers den sidste sikkerhedsopdatering til Windows XP 8. april, hvorefter styresystemet vil få lov til at sejle sin egen sø som frit bytte for hackere og andre.

Skal organisationer og andre fortsat hente hjælpe fra Microsoft, skal de betale kassen.

Det kan du læse mere om her: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

En særlig undtagelse

Windows XP er det mest udbredte styresystem i mægtige Kina, hvor operativ-systemet har en markedsandel på hele 57 procent.

Den massive udbredelse skyldes ikke mindst, at XP er blevet kopieret i enorme mængder i Kina, hvor pirakopierne er blevet solgt billigt.

Det er ikke mindst udbredt i skoler, internetcafeer og i virksomheder.

Det kan derfor føre til alvorlige problemer, hvis sikkerhedsopdateringerne udløber 8. april, og der har tidligere været udtrykt bekymringer over konsekvenserne.

Det kan du læse mere om her: Kina har et gigantisk Windows XP-problem

Microsoft går i forbindelse med forlængelsen sammen med en række af Kinas største it-sikkerhedsfirmaer, der nu får mulighed for at udfylde hullet med deres egne produkter med officielt Microsoft-stempel.

Det er dog langt fra sikkert, at det er noget, som interesserer de mange XP-brugere i Kina.

I hvert fald meddeler Microsoft, at 70 procent af de mange XP-installationer i Kina aldrig er blevet opdateret via Microsofts udsendte sikkerheds-opdateringer.

Læs også:

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Kom et år for sent i gang: Dansk region får million-regning for gamle XP-maskiner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere