Artikel top billede

Microsoft bekymret: XP-support forlænges for massevis af brugere

Microsoft frygter alvorlige konsekvenser, når XP-support udløber for millioner af brugere. Microsoft barsler nu med særlig opdateringsløsning for dem.

Microsoft udskyder sine planer om at pensionere det aldrende, men meget populære, styresystem Windows XP i Kina.

Microsoft udsender ellers den sidste sikkerhedsopdatering til Windows XP 8. april, hvorefter styresystemet vil få lov til at sejle sin egen sø som frit bytte for hackere og andre.

Skal organisationer og andre fortsat hente hjælpe fra Microsoft, skal de betale kassen.

Det kan du læse mere om her: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

En særlig undtagelse

Windows XP er det mest udbredte styresystem i mægtige Kina, hvor operativ-systemet har en markedsandel på hele 57 procent.

Den massive udbredelse skyldes ikke mindst, at XP er blevet kopieret i enorme mængder i Kina, hvor pirakopierne er blevet solgt billigt.

Det er ikke mindst udbredt i skoler, internetcafeer og i virksomheder.

Det kan derfor føre til alvorlige problemer, hvis sikkerhedsopdateringerne udløber 8. april, og der har tidligere været udtrykt bekymringer over konsekvenserne.

Det kan du læse mere om her: Kina har et gigantisk Windows XP-problem

Microsoft går i forbindelse med forlængelsen sammen med en række af Kinas største it-sikkerhedsfirmaer, der nu får mulighed for at udfylde hullet med deres egne produkter med officielt Microsoft-stempel.

Det er dog langt fra sikkert, at det er noget, som interesserer de mange XP-brugere i Kina.

I hvert fald meddeler Microsoft, at 70 procent af de mange XP-installationer i Kina aldrig er blevet opdateret via Microsofts udsendte sikkerheds-opdateringer.

Læs også:

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Kom et år for sent i gang: Dansk region får million-regning for gamle XP-maskiner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere