Artikel top billede

Microsoft bekymret: XP-support forlænges for massevis af brugere

Microsoft frygter alvorlige konsekvenser, når XP-support udløber for millioner af brugere. Microsoft barsler nu med særlig opdateringsløsning for dem.

Microsoft udskyder sine planer om at pensionere det aldrende, men meget populære, styresystem Windows XP i Kina.

Microsoft udsender ellers den sidste sikkerhedsopdatering til Windows XP 8. april, hvorefter styresystemet vil få lov til at sejle sin egen sø som frit bytte for hackere og andre.

Skal organisationer og andre fortsat hente hjælpe fra Microsoft, skal de betale kassen.

Det kan du læse mere om her: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

En særlig undtagelse

Windows XP er det mest udbredte styresystem i mægtige Kina, hvor operativ-systemet har en markedsandel på hele 57 procent.

Den massive udbredelse skyldes ikke mindst, at XP er blevet kopieret i enorme mængder i Kina, hvor pirakopierne er blevet solgt billigt.

Det er ikke mindst udbredt i skoler, internetcafeer og i virksomheder.

Det kan derfor føre til alvorlige problemer, hvis sikkerhedsopdateringerne udløber 8. april, og der har tidligere været udtrykt bekymringer over konsekvenserne.

Det kan du læse mere om her: Kina har et gigantisk Windows XP-problem

Microsoft går i forbindelse med forlængelsen sammen med en række af Kinas største it-sikkerhedsfirmaer, der nu får mulighed for at udfylde hullet med deres egne produkter med officielt Microsoft-stempel.

Det er dog langt fra sikkert, at det er noget, som interesserer de mange XP-brugere i Kina.

I hvert fald meddeler Microsoft, at 70 procent af de mange XP-installationer i Kina aldrig er blevet opdateret via Microsofts udsendte sikkerheds-opdateringer.

Læs også:

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Kom et år for sent i gang: Dansk region får million-regning for gamle XP-maskiner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.