Artikel top billede

Så stor er Android blevet: Apple får tørre tæsk

Android lægger i den grad afstand til Apples iOS, der får tørre tæv.

Når det gælder tablet-markedet, er der ingen, der slår Android og Samsung.

Ifølge nye tal fra analysehuset Gartner steg salget af Samsungs Android-baserede tablet-computere nemlig med hele 68 procent i 2013.

Android er samtidig det klart mest dominerende styresystem på tablet-markedet med en markedsandel på 62 procent.

Samsung solgte i 2013 næsten 121 millioner Android-baserede tablet-computere.

Det er en voldsom stigning i forhold til 2012, da der blev solgt 53,3 millioner Samsung tablet-computere.

Markedsandelen for Apples iOS er samtidig faldet fra 52,8 procent til blot 36 procent.

Øgede antal solgte enheder

Ganske vist øgede Apple salget af solgte iOS-tabletcomputere fra 61,5 millioner til 70,4 millioner eksemplarer, men markedet er vokset hurtigere, hvilket betyder, at selskabets markedsandel er faldet.

Salget af Microsofts Windows-tablet-computere gik ligeledes frem fra 1,2 millioner solgte eksemplarer til fire millioner solgte eksemplarer i 2013.

Det betyder, at selskabets markedsandel ligger uændret på 2,1 procent.

Gartner peger på, at Microsoft er nødt til at udvikle et mere attraktivt økosystem for både forbrugere og udviklere, hvis selskabet skal gøre sig håb om at kunne udfordre Android og iOS.

Ifølge analysehuset er tablet-markedet nu i høj grad ved at blive modnet, og den hårde konkurrence mellem producenterne har sat ind.

Det betyder ifølge Gartner, at producenterne nu for alvor foruden skarpe priser og solid hardware skal til at fokusere på at forbedre brugeroplevelsen og deres økosystemer, hvis de vil banke konkurrenterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere