Artikel top billede

Så stor er Android blevet: Apple får tørre tæsk

Android lægger i den grad afstand til Apples iOS, der får tørre tæv.

Når det gælder tablet-markedet, er der ingen, der slår Android og Samsung.

Ifølge nye tal fra analysehuset Gartner steg salget af Samsungs Android-baserede tablet-computere nemlig med hele 68 procent i 2013.

Android er samtidig det klart mest dominerende styresystem på tablet-markedet med en markedsandel på 62 procent.

Samsung solgte i 2013 næsten 121 millioner Android-baserede tablet-computere.

Det er en voldsom stigning i forhold til 2012, da der blev solgt 53,3 millioner Samsung tablet-computere.

Markedsandelen for Apples iOS er samtidig faldet fra 52,8 procent til blot 36 procent.

Øgede antal solgte enheder

Ganske vist øgede Apple salget af solgte iOS-tabletcomputere fra 61,5 millioner til 70,4 millioner eksemplarer, men markedet er vokset hurtigere, hvilket betyder, at selskabets markedsandel er faldet.

Salget af Microsofts Windows-tablet-computere gik ligeledes frem fra 1,2 millioner solgte eksemplarer til fire millioner solgte eksemplarer i 2013.

Det betyder, at selskabets markedsandel ligger uændret på 2,1 procent.

Gartner peger på, at Microsoft er nødt til at udvikle et mere attraktivt økosystem for både forbrugere og udviklere, hvis selskabet skal gøre sig håb om at kunne udfordre Android og iOS.

Ifølge analysehuset er tablet-markedet nu i høj grad ved at blive modnet, og den hårde konkurrence mellem producenterne har sat ind.

Det betyder ifølge Gartner, at producenterne nu for alvor foruden skarpe priser og solid hardware skal til at fokusere på at forbedre brugeroplevelsen og deres økosystemer, hvis de vil banke konkurrenterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.