Artikel top billede

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Microsofts nye topchef svinger øksen over selskabets topchefer. Alle chefer for udviklingen af Windows 8 er nu fjernet.

Blot en måned efter, at Satya Nadella blev udnævnt til ny topchef for Microsoft, svinger han kniven.

Han fyrer nemlig to af Microsofts absolutte topchefer, der begge som ham har været i spil til jobbet som Steve Ballmers afløser som ny topchef for Microsoft.

Det drejer sig om den tidligere Skype-chef og nuværende såkaldt 'business strategy evangelist i Microsoft, Tony Bates, samt Microsofts øverste marketingchef, Tami Reller.

Tami Reller var indtil i sommer chef for selskabets Windows-division sammen med Julie Larson-Green, der er blevet degraderet til til en nyoprettet stilling som såkaldt 'chief experience officer' i Microsofts division for applikationer og services.

Begge har været executive vice presidents i Microsoft, som er den højeste stillingsbetegnelse under den øverste chef i selskabet med direkte reference til selskabets topchef.

Med fyringen af Tami Reller er alle de øverste chefer for udviklingen af Windows 8 blevet fjernet fra Microsoft.

Tidligere har Windows-chef Steven Sinofsky og de mangeårige udviklingschefer Jon DeVaan og Grant George forladt selskabet, mens Steven Sinofskys afløser, Julie Larson-Green, altså er blevet degraderet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft-topchef forlader selskabet - afløseren er klar

Ud i kulden

Både Tami Reller og Julie Larson-Green tabte kampen om topplaceringerne i selskabet i forbindelse med den store re-organisering, 'One Microsoft,' som forhenværende topchef Steve Ballmer satte i gang.

Den kan du læse mere om her: Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft.

Tami Reller og Tony Bates kan længe have anet, hvad der har været på vej.

I hvert fald har de begge solgt massivt ud af deres Microsoft-aktier siden i sommer.

Tony Bates har siden august solgt godt 350.000 aktier og scoret 60 millioner kroner, mens Tami Reller har solgt knap 260.000 aktier og scoret knap 48 millioner kroner.

Tami Reller ejer fortsat 456.000 Microsoft-aktier, mens Tony Bates ejer 615.000 styks.

Executive vice president for såkaldt avanceret strategi, Eric Rudder, overtager midlertidigt Tony Bates' ansvarsområder, mens Chris Caposella bliver ny marketingdirektør for selskabet.

Læs også: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.