Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Microsofts nye topchef svinger øksen over selskabets topchefer. Alle chefer for udviklingen af Windows 8 er nu fjernet.

Blot en måned efter, at Satya Nadella blev udnævnt til ny topchef for Microsoft, svinger han kniven.

Han fyrer nemlig to af Microsofts absolutte topchefer, der begge som ham har været i spil til jobbet som Steve Ballmers afløser som ny topchef for Microsoft.

Det drejer sig om den tidligere Skype-chef og nuværende såkaldt 'business strategy evangelist i Microsoft, Tony Bates, samt Microsofts øverste marketingchef, Tami Reller.

Tami Reller var indtil i sommer chef for selskabets Windows-division sammen med Julie Larson-Green, der er blevet degraderet til til en nyoprettet stilling som såkaldt 'chief experience officer' i Microsofts division for applikationer og services.

Begge har været executive vice presidents i Microsoft, som er den højeste stillingsbetegnelse under den øverste chef i selskabet med direkte reference til selskabets topchef.

Med fyringen af Tami Reller er alle de øverste chefer for udviklingen af Windows 8 blevet fjernet fra Microsoft.

Tidligere har Windows-chef Steven Sinofsky og de mangeårige udviklingschefer Jon DeVaan og Grant George forladt selskabet, mens Steven Sinofskys afløser, Julie Larson-Green, altså er blevet degraderet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft-topchef forlader selskabet - afløseren er klar

Ud i kulden

Både Tami Reller og Julie Larson-Green tabte kampen om topplaceringerne i selskabet i forbindelse med den store re-organisering, 'One Microsoft,' som forhenværende topchef Steve Ballmer satte i gang.

Den kan du læse mere om her: Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft.

Tami Reller og Tony Bates kan længe have anet, hvad der har været på vej.

I hvert fald har de begge solgt massivt ud af deres Microsoft-aktier siden i sommer.

Tony Bates har siden august solgt godt 350.000 aktier og scoret 60 millioner kroner, mens Tami Reller har solgt knap 260.000 aktier og scoret knap 48 millioner kroner.

Tami Reller ejer fortsat 456.000 Microsoft-aktier, mens Tony Bates ejer 615.000 styks.

Executive vice president for såkaldt avanceret strategi, Eric Rudder, overtager midlertidigt Tony Bates' ansvarsområder, mens Chris Caposella bliver ny marketingdirektør for selskabet.

Læs også: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere