Artikel top billede

Aflives om en måned: Men nye brugere strømmer stadig til XP

Det vildt populære Windows XP øger sin markedsandel - blot én måned før Microsoft afliver systemet. Se her, hvor mange af verdens computere, der lige nu kører på XP.

Nye brugere strømmer for anden måned i træk til Windows XP, selv om Microsoft udsender den definitivt sidste sikkerhedsopdatering til det 14 år gamle styresystem om en måned, hvor operativ-systemet dermed bliver frit bytte for alverdens hackere.

Microsoft har ellers i månedsvis lagt sig i selen for at få flyttet de mange millioner XP-brugere over på nyere styresystemer.

Men ifølge tal fra analysehuset Net Applications har Windows XP øget sin markedsandel i februar med 0,3 procent.

Det betyder, at 29,5 procent af alle desktop- og notebook-computere i verden var udstyret med Windows XP ved udgangen af februar.

Når det alene gælder Windows-baserede computere, sidder XP på 32,5 procent af markedet.

Hertil kommer, at mange pengeautomater og lignende er udstyret med Windows XP.

Det kan du læse mere om her: Alarm: Dødt system styrer alverdens pengemaskiner

Også i januar øgede Windows XP sin markedsandel.

Det kan du læse mere om her: Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Microsoft vil gerne have flyttet de mange millioner XP-brugere over på det langt nyere Windows 8, men indtil videre er der ikke sket nogen stor overflytning.

Ifølge tallene fra Net Applications har Window 8's markedsandel nemlig stort set ikke flyttet sig i de seneste par måneder.

Faktisk har Windows 8 ikke haft så lille vækst siden oktober 2012, viser tallene.

Således har Windows 8 og Windows 8.1 tilsammen øget markedsandelen med blot 0,1 procent i februar, der landede med en markedsandel på 10,7 procent af alle verdens computere og 11,8 procent af alle Windows-computere.

Dilemma

Med blot en måned til den allersidste sikkerhedsopdatering af Windows XP tyder meget på, at Microsoft kommer til at stå i et svært dilemma 8. april, hvor alt tyder på, at der fortsat vil køre mange millioner XP-maskiner i verden.

Holder selskabet sig til den udstukne plan, risikerer det, at millioner af Windows-brugere bliver ramt af malware og hacker-angreb, hvilket kan gå ud over Microsofts omdømme.

Selskabet har aldrig tidligere stået i en lignende situation, hvor et så gammelt it-system er så populært.

Eksempelvis kørte Windows 2000 på blot en halv procent af verdens pc'er, da Microsoft udsendte den sidste sikkerhedsopdatering i 2010.

Læs også:

Her er de mest populære styresystemer netop nu

Derfor truer Windows XP-kaos på danske hospitaler

It-chefer i klemme: Her er læren af Windows XP

Kom et år for sent i gang: Dansk region får million-regning for gamle XP-maskiner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere