Artikel top billede

Dump: Youtube.

Her er verdens sejeste elbil

Tesla er sej, men teknologividunderet når ikke denne elbil til sokkeholderne, når det kommer til charme og nostalgi.

Smag og behag er naturligvis forskellig fra person til person, og udnævnelsen til verdens sejeste elbil står da også for egen regning.

Men en eludgave af mariehønen, den gravide rulleskøjte, og hvad det lille familiekøretøj ellers fik af kælenavne, kan da ikke holde øjnene tørre hos selv velvoksne mænd med fuldskæg og skovmandsskjorte.

Læs også: Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

Det samme mener Boble-entusiast David Bernardo fra San Diego i USA, der har moderniseret sin 50 år gamle udgave og ombygget den til en elbil.

Nu vil han også bygge en forretning og sælge el-boblen til nostalgikere med hang til moderne teknologi.

Det skriver Ubergizmo.

Hitlers darling

Boblen blev født i 1931, da den østrigske bilingeniør Ferdinand Porsche ville kopiere Henry Fords idé om en bilmodel til folket.

Den runde skabning blev fremvist på Berlin Motor Show i 1933, hvor Tysklands nyvalgte kansler Adolf Hitler blev begejstret af den runde form og den firecylindrede hækmotor.

Siden da er der produceret 21,5 millioner Bobler, de sidste i Mexico, hvor produktionen først blev udfaset i 2003.

Men David Bernardo vil nu bevise, at gammel kærlighed ikke ruster så let.

"Den får folk til at smile og vende hovederne, når man kører forbi," lyder det fra el-iværksætteren.

Med ZelectricBug, som elmodellen er blevet døbt, genopliver han det runde design, der har prydet indkørslerne i masser af danske villakvarter i årtier.

Fuldt opladt kan bilen angiveligt køre omkring 120 kilometer, mens topfarten opgives til små 150 kilometer i timen - antallet af heste er i øvrigt fordoblet til 85 i forhold til originalen.

Det bliver dog uden den karakteristiske motorlyd, som jo barberes væk i elbilen.

Du kan komme med på en tur i denne video:

Læs også:
Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

Se vores store galleri af Tesla Model S

Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere