Artikel top billede

Dump: Youtube.

Her er verdens sejeste elbil

Tesla er sej, men teknologividunderet når ikke denne elbil til sokkeholderne, når det kommer til charme og nostalgi.

Smag og behag er naturligvis forskellig fra person til person, og udnævnelsen til verdens sejeste elbil står da også for egen regning.

Men en eludgave af mariehønen, den gravide rulleskøjte, og hvad det lille familiekøretøj ellers fik af kælenavne, kan da ikke holde øjnene tørre hos selv velvoksne mænd med fuldskæg og skovmandsskjorte.

Læs også: Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

Det samme mener Boble-entusiast David Bernardo fra San Diego i USA, der har moderniseret sin 50 år gamle udgave og ombygget den til en elbil.

Nu vil han også bygge en forretning og sælge el-boblen til nostalgikere med hang til moderne teknologi.

Det skriver Ubergizmo.

Hitlers darling

Boblen blev født i 1931, da den østrigske bilingeniør Ferdinand Porsche ville kopiere Henry Fords idé om en bilmodel til folket.

Den runde skabning blev fremvist på Berlin Motor Show i 1933, hvor Tysklands nyvalgte kansler Adolf Hitler blev begejstret af den runde form og den firecylindrede hækmotor.

Siden da er der produceret 21,5 millioner Bobler, de sidste i Mexico, hvor produktionen først blev udfaset i 2003.

Men David Bernardo vil nu bevise, at gammel kærlighed ikke ruster så let.

"Den får folk til at smile og vende hovederne, når man kører forbi," lyder det fra el-iværksætteren.

Med ZelectricBug, som elmodellen er blevet døbt, genopliver han det runde design, der har prydet indkørslerne i masser af danske villakvarter i årtier.

Fuldt opladt kan bilen angiveligt køre omkring 120 kilometer, mens topfarten opgives til små 150 kilometer i timen - antallet af heste er i øvrigt fordoblet til 85 i forhold til originalen.

Det bliver dog uden den karakteristiske motorlyd, som jo barberes væk i elbilen.

Du kan komme med på en tur i denne video:

Læs også:
Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

Se vores store galleri af Tesla Model S

Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-arkitekt

Timemsystem ApS

Testudvikler

GEA Process Engineering A/S

Power Platform Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”