Artikel top billede

Ny tjeneste på vej: Microsoft går i krig mod Dropbox

Offices omdøbte cloudservice OneDrive bliver nu et stand alone-produkt, som skal tage kampen op imod andre cloudløsninger.

Las Vegas: Microsoft går nu benhårdt efter det marked, som cloudtjenester som Dropbox eller Box ellers sidder stærkt på. Det gør Redmondgiganten med et stand alone-produkt i form af OneDrive Business.

Tidligere var det ikke muligt som virksomhed at købe sig adgang til OneDrive, der tidligere gik under navnet SkyDrive Pro, uden også at skulle have Office 365, men det ændrer sig fra den 1. april.

Stand alone-versionen giver, ud over adgang til Office Online apps, 25 GB plads per ansat, med mulighed for at købe yderligere plads, offline-synkronisering og adgang fra flere enheder. Samtidig vil det være nemt og hurtigt at tilføje yderligere Office 365 services, hvis man ønsker det.

Spiller på sikkerheden

Mange virksomheder bruger i dag Dropbox, hvad end deres it-afdeling vil det eller ej, til at dele dokumenter, og dette marked vil Microsoft sætte sig stærkere på.

"Onedrive for Business er for os et tilbud til virksomhederne, og vi tror, at der er mange, som vil se det som et stærkt alternativ i stedet for de andre cloudtjenester, som bruges i dag," siger Jon Haugen, produktchef for Sharepoint i Microsoft Danmark, til Computerworld.

Specielt på ét punkt mener Microsoft, at det skiller sig ud fra det allerede eksisterende marked. De mange ofte gratis skytjenester som Dropbox eller Box er udmærkede til at dele private og ikke følsomme dokumenter, men har ikke den samme sikkerhed, som Microsoft mener, at det kan tilbyde.

"Vi har en hel anden sikkerhed og compliance end vores konkurrenter på markedet i dag, og det er det, som gør os interessante i forhold til de andre cloudtjenester," siger Jon Haugen.

Han bakkes op af Jeff Teper, Coperate Vice President hos Office Servers and services.

"Microsoft har arbejdet med sikkerhed i mange år og har brugt milliarder af dollar på at få sikkerheden på plads, så ingen - og jeg mener ingen - kan kigge med i vores kunders dokumenter, ikke engang Microsoft," siger Jeff Teper.

Et tilbud til små virksomheder

Specielt mener Microsoft, at det er et godt tilbud til mindre virksomheder, som måske ikke har råd til deres eget datacenter.

"De (de små virksomheder red.) vil hellere købe en ydelse, end at trættes med deres egne datacentre, og det kan vi tilbyde, hvor vi så selvfølgelig også har mulighed for at komme med andre ydelser, som går godt hånd i hånd," siger Jon Haugen og tilføjer:

"Vi ser det jo selvfølgelig helst som et startpunkt for en virksomhed at komme ind i Office 365 og Sharepoint, men det kan lige så godt fungere alene som et sted, hvor virksomheden lægger sine dokumenter, hvor man er sikker på, at de håndteres på den rigtige måde."

OneDrive findes allerede i en gratis version til private, og OneDrive Business er i dag integreret i Office 365.

Læs også: Ny teknologi klar: Så vild bliver den nye Sharepoint
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.