I 2010 blev Tradeshift stiftet af Christian Lanng og to af hans tidligere kollger fra IT- og Telestyrelsen. Foto: Torben Klint.

Tradeshift vil investere millioner i nye danske it-job

De danske iværksættere fra Tradeshift har fået tilført 400 millioner kroner, der skal bruges på at skabe nye job.

Iværksætterne bag den danske e-faktureringsvirksomhed Tradeshift startede som statsansatte.

Men i dag har de fået skabt en global virksomhed, der har været i hastig vækst gennem de seneste år.

Og for nylig blev der sat en tyk streg under de fortsatte vækstambitioner, da Tradeshift fik tilført 400 millioner kroner i en gigantisk kapitaltilførsel.

Millioner der først og fremmest skal bruges på at etablere en lang række nye job, fortæller Christian Lanng, medstifter og administrerende direktør i Tradeshift, til Computerworld.

"Vi er klar til at foretage massive investeringer, og vi vil primært investere i mennesker. Vi skal have nogle flere kloge hoveder ind i Tradeshift. 80 til 90 procent af vores investering vil gå til at hyre folk, der kan være med til at forbedre vores produkt," siger han.
"Vi er klar til at foretage massive investeringer, og vi vil primært investere i mennesker"

Opruster globalt
Tradeshift har tre udviklingscentre. Et i San Francisco, et i Kina og så det københavnske, der er det største.

I forbindelse med kapitaltilførslen meddelte Tradeshift, at pengene primært skal bruges til at ekspandere i Asien. Men Christian Lanng fortæller, at Tradeshift også planlægger at fordoble antallet af medarbejdere i både USA og i København.

"I København vil det betyde, at vi skal hyre næsten 50 mand mere," siger han.

Startede i staten
Tradeshift blev stiftet i 2010 i København af Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest, der alle har en fortid hos IT- og Telestyrelsen, hvor Lanng var kontorchef.

I styrelsen udviklede de sammen en offentlig dansk e-faktureringsløsning ved navn NemHandel og blev inspireret til at videreudvikle det til en selvstændig forretningsidé, der skulle være tilgængelig for alle typer af virksomheder.

Og siden da har Tradeshift udviklet sig hastigt.

"Derfor har vi udvikling i København"
I dag definerer Christian Lanng Tradeshift som en global virksomhed.

Men når virksomheden alligevel har valgt at placere sin største udviklingsafdeling på hjemmebane i København, skyldes det ifølge Lanng, at danske medarbejdere har en tilgang til deres arbejde, der på mange måder matcher den, som internationale softwarevirksomheder som Tradeshift efterspørger.

"I Danmark er der en tradition for, at man arbejder problemorienteret og stiller kritiske spørgsmål, så man kommer ind til essensen af problemstillingen. Samtidig har vi også et stærkt ‘samarbejdsgen', hvor vi er stærke i gruppearbejde. Det er nogle helt naturlige skills, som vi har med fra barnsben og fra vores uddannelsessystem," siger han.

Tradeshift: Sådan får du et job hos os
Christian Lanng understreger dog, at det langt fra kun er danskere, der bliver ansat i den københavnske udviklingsafdeling. Han anslår, at der alene i København arbejder 15 forskellige nationaliteter, mens der på globalt plan er 31 forskellige nationaliter ansat i virksomheden.
Han fortæller, at Tradeshift oplever, at mange ansøgere finder det attraktivt, at virksomheden har en international atmosfære, men samtidig ikke er en gigantisk koncern med mange tusinde ansatte.

Tradeshift: Sådan vi finder vi de rette
Det er dog ikke hvem som helst, der vil passe ind i miljøet hos Tradeshift. 

Virksomheden lægger vægt på, at kommende ansatte har talent for at spotte problemstillinger og ikke mindst er gode til at komme op med gode og alternative løsningsmodeller. Derudover skal de være klar til at forsvare deres synspunkter i en åben debat. 

"I Tradeshift har vi nogle meget passionerede diskussioner, som folk gerne skal kunne deltage i. Det er ikke nok, at folk bare kan liste en række buzzwords. De skal have en forståelse for de problemstillinger, som de skal løse. På det område forsøger jeg gerne at trykke ansøgere lidt på maven for at finde ud af, om de har den rette passion og passer ind i virksomheden," siger han. 

Vigtigt at "hænge ud" med ansøgerne
I en ansættelsessituation vil mange ansøgere måske være tilbøjelige til blot at tale arbejdsgiverne efter munden. 

Men for at få et ordentligt indtryk af en kommende medarbejder fortæller Christian Lanng, at de hos Tradeshift i nogle tilfælde forsøger at tale med ansøgerne under lidt andre forhold end dem, som mange måske normalt forbinder med en jobsamtale.

"Det handler om at bruge tid sammen med folk. Hænge ud med dem. Det kan eksempelvis være ved at gå en tur sammen med dem, men det kan også være ved at invitere dem ind i virksomheden for at deltage i et møde og se dem arbejde med at løse et problem," siger han. 

Nye ansatte sætter aftryk på produktet
Når Tradeshift i den kommende tid opruster på medarbejderfronten, er det Christians Lanngs forventning, at det hurtigt vil afspejle sig i Tradeshifts produkter. 

En større medarbejderstab vil give virksomheden mulighed for at få realiseret en række projektere hurtigere, og samtidig vil det være muligt at holde endnu flere bolden i luften, fordi mulighederne for at arbejde parallelt med endnu flere projekter bliver forbedret. 

I første omgang vil det formodentligt kunne ses på antallet af apps på Tradeshift-platformen, som Christian Lanng forventer vil blive øget i løbet af den kommende tid. 

Kaare Danielsen, der er hovedaktionær i Jobindex Media, som ejer Computerworld, er også investor i Tradeshift.
Læs også: 
Premium
Kåring som Danmarks bedste Microsoft-partner tog fusen på Delegate: "Vi står der som tre skoleelever. Det var helt uventet og enormt sjovt"
Kåringen af Delegate som Danmarks bedste Microsoft-partner kom som en kæmpe overraskelse for holdet. "Vi står der som tre skoleelever. Det var helt uventet, og vores forberedelser røg i vasken. Det var enormt sjovt og en positiv overraskelse. Men jeg tror, de måtte klippe i optagelserne bagefter, for vi var helt rundt på gulvet," siger direktør Jakob Schou.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.