Ifølge direktør og medstifter Christian Lanng har Tradeshift en ambition om at forbinde alle klodens virksomheder på én global platform. Her ses han til Computerworld Expo i 2013

Dansk iværksætter-succes henter mega-investering i Asien

De danske iværksættere fra Tradeshift har fået et tre-cifret millionbeløb i ny kapitaltilførelse.

Det danske e-faktureringsfirma Tradeshift har netop hentet en gigantinvestering på 400 millioner kroner fra venturefirmaet Scentan Ventures fra Singapore. 

Investeringen skal blandt andet bruges til at finansiere Tradeshifts ekspansion i Japan, hvor virksomheden planlægger at åbne et nyt kontor.

Det meddeler Tradeshift i en pressemeddelelse. 

Med den seneste investering har den danske iværksætter-virksomhed i alt modtaget mere end 600 millioner kroner i investering.

Herunder en investering på 100 mio fra Paypal.

"Vi har brugt lang tid på at afgøre, hvem der vil være den bedste partner til at føre Tradeshift til det næste niveau. Ikke bare når det gælder investeringer, men også når det gælder strategi for global ekspansion. Og Scentan Ventures havde en klar forståelse for vores vision," siger administrerende direktør og medstifter af Tradeshift, Christian Lanng, ifølge en pressemeddelse.

Udspringer af IT- og Telestyrelsen
Tradeshift blev i 2010 startet af de to danske iværksættere Christian Lanng og Mikkel Hippe Brun, der begge har en fortid i IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef.

Her udviklede de den offentlige e-faktureringsløsning NemHandel.

Men i samarbejde med Skype-investor og tidligere ejer af Nyhedsavisen, Morten Lund, førte de en del af ideerne bag NemHandel med over i Tradeshift, hvor de har udviklet en platform, der gør det muligt for virksomheder at udveksle fakturaer med hinanden.

Tradeshifts ambition er at forbinde alle klodens virksomheder på én global platform, har Christian Lanng tidligere fortalt i et interview med Computerworld.

"Hvis vi ser på forbrugerområdet, er det socialt fra starten i dag. Kigger vi på forretningssoftware derimod er det meget begrænset, og det er ironisk i en verden, der er forbundet med 1 milliarder brugere på Facebook," sagde han.

I Tradeshifts første levetid havde virksomheden til huse i kælderen i Morten Lunds private villa.

Men i dag har virksomheden base i San Francisco, og mere end 500.000 virksomheder i 190 forskellige lande bruger i dag Tradeshifts faktureringsplatform. Blandt dem er danske Vestas, DHL og den franske stat.

Kaare Danielsen, der er hovedaktionær i Jobindex Media, som ejer Computerworld, er også investor i Tradeshift.Læs også:
Danske Tradeshift: Her er hemmeligheden bag vores succes 

Danske it-iværksættere bader i penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.