Artikel top billede

Ifølge direktør og medstifter Christian Lanng har Tradeshift en ambition om at forbinde alle klodens virksomheder på én global platform. Her ses han til Computerworld Expo i 2013

Dansk iværksætter-succes henter mega-investering i Asien

De danske iværksættere fra Tradeshift har fået et tre-cifret millionbeløb i ny kapitaltilførelse.

Det danske e-faktureringsfirma Tradeshift har netop hentet en gigantinvestering på 400 millioner kroner fra venturefirmaet Scentan Ventures fra Singapore. 

Investeringen skal blandt andet bruges til at finansiere Tradeshifts ekspansion i Japan, hvor virksomheden planlægger at åbne et nyt kontor.

Det meddeler Tradeshift i en pressemeddelelse. 

Med den seneste investering har den danske iværksætter-virksomhed i alt modtaget mere end 600 millioner kroner i investering.

Herunder en investering på 100 mio fra Paypal.

"Vi har brugt lang tid på at afgøre, hvem der vil være den bedste partner til at føre Tradeshift til det næste niveau. Ikke bare når det gælder investeringer, men også når det gælder strategi for global ekspansion. Og Scentan Ventures havde en klar forståelse for vores vision," siger administrerende direktør og medstifter af Tradeshift, Christian Lanng, ifølge en pressemeddelse.

Udspringer af IT- og Telestyrelsen

Tradeshift blev i 2010 startet af de to danske iværksættere Christian Lanng og Mikkel Hippe Brun, der begge har en fortid i IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef.

Her udviklede de den offentlige e-faktureringsløsning NemHandel.

Men i samarbejde med Skype-investor og tidligere ejer af Nyhedsavisen, Morten Lund, førte de en del af ideerne bag NemHandel med over i Tradeshift, hvor de har udviklet en platform, der gør det muligt for virksomheder at udveksle fakturaer med hinanden.

Tradeshifts ambition er at forbinde alle klodens virksomheder på én global platform, har Christian Lanng tidligere fortalt i et interview med Computerworld.

"Hvis vi ser på forbrugerområdet, er det socialt fra starten i dag. Kigger vi på forretningssoftware derimod er det meget begrænset, og det er ironisk i en verden, der er forbundet med 1 milliarder brugere på Facebook," sagde han.

I Tradeshifts første levetid havde virksomheden til huse i kælderen i Morten Lunds private villa.

Men i dag har virksomheden base i San Francisco, og mere end 500.000 virksomheder i 190 forskellige lande bruger i dag Tradeshifts faktureringsplatform. Blandt dem er danske Vestas, DHL og den franske stat.

Kaare Danielsen, der er hovedaktionær i Jobindex Media, som ejer Computerworld, er også investor i Tradeshift.

Læs også:
Danske Tradeshift: Her er hemmeligheden bag vores succes 

Danske it-iværksættere bader i penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere