Artikel top billede

Ifølge direktør og medstifter Christian Lanng har Tradeshift en ambition om at forbinde alle klodens virksomheder på én global platform. Her ses han til Computerworld Expo i 2013

Dansk iværksætter-succes henter mega-investering i Asien

De danske iværksættere fra Tradeshift har fået et tre-cifret millionbeløb i ny kapitaltilførelse.

Det danske e-faktureringsfirma Tradeshift har netop hentet en gigantinvestering på 400 millioner kroner fra venturefirmaet Scentan Ventures fra Singapore. 

Investeringen skal blandt andet bruges til at finansiere Tradeshifts ekspansion i Japan, hvor virksomheden planlægger at åbne et nyt kontor.

Det meddeler Tradeshift i en pressemeddelelse. 

Med den seneste investering har den danske iværksætter-virksomhed i alt modtaget mere end 600 millioner kroner i investering.

Herunder en investering på 100 mio fra Paypal.

"Vi har brugt lang tid på at afgøre, hvem der vil være den bedste partner til at føre Tradeshift til det næste niveau. Ikke bare når det gælder investeringer, men også når det gælder strategi for global ekspansion. Og Scentan Ventures havde en klar forståelse for vores vision," siger administrerende direktør og medstifter af Tradeshift, Christian Lanng, ifølge en pressemeddelse.

Udspringer af IT- og Telestyrelsen

Tradeshift blev i 2010 startet af de to danske iværksættere Christian Lanng og Mikkel Hippe Brun, der begge har en fortid i IT- og Telestyrelsen, hvor Christian Lanng var kontorchef.

Her udviklede de den offentlige e-faktureringsløsning NemHandel.

Men i samarbejde med Skype-investor og tidligere ejer af Nyhedsavisen, Morten Lund, førte de en del af ideerne bag NemHandel med over i Tradeshift, hvor de har udviklet en platform, der gør det muligt for virksomheder at udveksle fakturaer med hinanden.

Tradeshifts ambition er at forbinde alle klodens virksomheder på én global platform, har Christian Lanng tidligere fortalt i et interview med Computerworld.

"Hvis vi ser på forbrugerområdet, er det socialt fra starten i dag. Kigger vi på forretningssoftware derimod er det meget begrænset, og det er ironisk i en verden, der er forbundet med 1 milliarder brugere på Facebook," sagde han.

I Tradeshifts første levetid havde virksomheden til huse i kælderen i Morten Lunds private villa.

Men i dag har virksomheden base i San Francisco, og mere end 500.000 virksomheder i 190 forskellige lande bruger i dag Tradeshifts faktureringsplatform. Blandt dem er danske Vestas, DHL og den franske stat.

Kaare Danielsen, der er hovedaktionær i Jobindex Media, som ejer Computerworld, er også investor i Tradeshift.

Læs også:
Danske Tradeshift: Her er hemmeligheden bag vores succes 

Danske it-iværksættere bader i penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere