Artikel top billede

Topchef: Danske it-firmaer har en forfejlet tankegang

Danske virksomheder er nødt til at ændre tankegang, hvis de skal klare sig, mener den danske top-iværksætter og Tradeshift-stifter, Christian Lanng. Se her hvordan.

"Vi har en fuldstændig forfejlet tankgang i Danmark, når vi snakker om forandring og effektivisering," sagde Christian Lanng.

Beskeden fik gæsterne til Computerworlds årlige Top 100 arrangement, der fandt sted fornylig, til at rykke frem i stolen. Du kan læse meget mere om Computerworld Top 100 her.

Her præsenterede den danske direktør og stifter af virksomheden Tradeshift, Christian Lanng, sit syn på, hvad Danmark kan lære af udenlandsk tankegang.

Han medbragte samtidig en løftet langefinger til de danske udbudsregler.

"Fuck rammeaftaler," lød beskeden kontant i den medbragte Powerpoint præsentation.

Fra garage til internationalvirksomhed

Christian Lanng har taget en lille dansk opstartsvirksomhed med kontor i en garage uden varme til internationale højder.

Tradeshift specialiserer sig i at konvertere faktureringssystemer fra papir til digitale platforme.

Med en kundebase, der gennem tiden har forgrenet sig til over 190 lande, har virksomheden i dag verdens største adoption på elektronisksamhandel.

Forfejlet dansk tankegang
Christian Lanng programmede nysgerrigt som barn for sin egen underholdnings skyld. Det gav ham en kreativitet, der sidenhen er udnyttet i virksomheden Tradeshift.

Netop kreativitet er ifølge Christian Lanng en kraft, der mangler i mange danske virksomheder.

"Mange danske virksomheder ser it som noget, der skal bruges til effektivisering, men man skal se på det som noget kreativt," sagde Christian Lanng til forsamlingen.

Viljen til at gøre en forskel på kvalitet er heller ikke til stede i Danmark. Vi bør skele mere til, hvordan tingene foregår på den anden side af Atlanten.

"Gad vide hvordan det var at leve i Danmark, hvis Skat havde Googles principper og idealistiske holdning til, at vi skal have det bedst mulige," siger Christian Lanng.

Brug kompleksiteten til din fordel

Du skal ikke være bange for at udvikle en kompleks forretningsmodel, det kan nemlig i sidste ende blive din redning, mener Christian Lanng.

"I Silicon Valley er det et kendt fænomen, at alle nyopstartede virksomheder er kopieret efter én uge. Instagram havde syv kloner efter én måned," siger han. 

"Alle klonerne af Tradeshift er lukket ned, fordi de ikke kunne håndtere den kompleksitet, der er i finansverdenen," siger Christian Lanng.

Vigtigheden af at din forretningsmodel skal være kompleks står i skarp kontrast til, hvordan selve applikationerne og services skal leveres.

"Det skal være ekstremt simpelt. Fremtiden kræver, at det, som du leverer til kunderne, ikke skal være mere komplekst end at installere en applikation på din smartphone,"

"Det, vi bygger, skal kunne fungere på alle skod-devices  - selv på en gammel Nokia-telefon i Indien," siger Christian Lanng.

Læs alt om Computerworlds store Top 100 med kåring af Danmarks bedste it-virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere