Her er det helt store boksebrag mellem Microsoft og Google

Open source dominerer mobilen, mens den lukkede kode fra Microsoft har magten på din pc. Se hvilket styresystem andre brugere vælger, når de er på farten eller sidder ved skrivebordet.

Du har med garanti både en mobil og en pc, to stykker elektronik, der i 2014 er allemandseje.

Ser man på, hvilken platform du anvendes på de to enheder, går tendensen i hver sin retning.

På mobilen dominerer open source, mens den lukkede kode er næsten eneherskende på din computers harddisk.

Det kan man se af en analyse, der er foretaget af det østrigske testhus AV-Comparatives. Det er en non-profit-organisation, som har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer.

AV-Comparatives udgiver også en årlig status over, hvordan sikkerheden ser ud, og i perioden 17. december 2013 til 17. januar 2014 har test-konsulenterne stillet 5.845 personer fra hele verden en række spørgsmål angående it-sikkerheden, herunder valg af platform.

Fordelingen af software på mobilen spreder sig således blandt de adspurgte, hvor 85,4 procent havde en mobiltelefon.

Android sidder tungt på mobilerne. Kilde: AV-Comparatives.

Læs også: Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

70 procent benytter sig af open source-systemet fra Googles hånd. Apples iOS tager andenpladsen med små 15 procent men Windows Mobile har lagt hånden på små otte procent.

Læs også: Windows Phone bider for alvor fra sig

Android er mest dominerende i Asien, mens Apples styresystem ligger bedst i Nordamerika med en andel på 18 procent.

Læs også: Så stor er Android blevet: Apple får tørre tæsk

På trods af enorm succes på mobilen (og i serverrummet) er open source, i form af Linux-styresystemer, nærmest ikke-eksisterende på klienterne og de private maskiner.

Læs også: Derfor er Linux død som en sild på din pc

I Danmark ligger Linux-andelen ved årsskiftet 2013/2014 på 0,75 procent.

Læs også: Sådan er det gået med Linux fra 2007 til i dag 

Det globale billede ser ikke meget lysere ud.

På grafikken kan man se, at markedsandelene for de to platforme er næsten byttet rundt mellem konkurrenterne.

Windows og Android bytter plads. Kilde: AV-Comparatives.

57 procent oplyser, at de bruger Windows 7, der således er den mest dominerende spiller på desktoppen. Men Windows 8 kommer susende bagfra med 28 procent.

11 procent har stadig den pensionsramte XP, og specielt i Asien er XP stor.

Læs også: Kina har et gigantisk Windows XP-problem

I Nordamerika står Apple igen stærkt med en andel på syv procent af harddiskene.

Så stillingen mellem de to kombattanter er vel nærmest uafgjort, hvis de to platforme tæller lige meget, og man ikke tæller kroner og øre med i regnestykket.

Hele rapporten fra AV-Comparatives kan læses her.

Læs også:
Derfor tager Nokia nu Android om bord - her er forklaringen

It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade

Så stor er Android blevet: Apple får tørre tæsk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.