Artikel top billede

Helt nye funktioner på vej til Office-programmerne

Microsoft arbejder på helt nye funktioner til Word, Excel og PowerPoint. Programmerne skal ikke bare understøtte touch, men også helt nye måder at navigere og arbejde på.

Microsofts Office 2013 (billedet) skiller sig ud fra de tidligere versioner ved blandt andet at have en langt bedre understøttelse af touch-navigation.

Ifølge vores kolleger på det amerikanske Infoworld er det kun begyndelsen på en række nye måder, vi vil navigere og arbejde på i Office fremadrettet, når vi taler de touch-first-udgaver af Office, Microsoft arbejder på.

Konkret vil Microsoft implementere blandt andet talegenkendelse, stemmekommandoer og bevægelses-funktioner, ligesom understøttelsen af giga-skærme med virtual reality-lignende muligheder også skal styrkes.

Microsoft arbejder på det

Det fortalte Sanjay Manchanda, Office product marketing director, på Microsoft Dynamics Convergence 2014-konference, skriver Infoworld.

"Vi tænker produktivitet som det, at man er i stand til at skabe indhold, foretage handlinger, og for at gøre det har du brug for at bringe andre former for naturlig interaktion i spil: stemme-aktiverede kommandoer og bevægelser kommer til at spille en stor rolle, når vi ser på, hvordan produktivitetsværktøjer vil udvikle sig," udtalte han i en præsentation på konferencen.

"I vil se mere fra Microsoft, der arbejder på at kunne levere disse ting."

I oktober sidste år afslørede den daværende Microsoft-CEO, Steve Ballmer, lidt om, hvordan Microsoft forestiller sig, at fremtidens Office-applikationer kan fungere på de rene touch-enheder - eksempelvis iPad.

"Word, PowerPoint og Excel er alle værktøjer til at producere med. De er optimeret til at blive brugt med tastatur og mus ... iPad vil komme med, når vi laver det, jeg vil kalde ikke bare et touch-understøttende, men touch-first interface. Det er under udvikling ... til både Windows 8 og andre platforme," lød det fra Ballmer.

Læs også:

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere

Her kan vi få store problemer med kunstig intelligens
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere