Artikel top billede

Helt nye funktioner på vej til Office-programmerne

Microsoft arbejder på helt nye funktioner til Word, Excel og PowerPoint. Programmerne skal ikke bare understøtte touch, men også helt nye måder at navigere og arbejde på.

Microsofts Office 2013 (billedet) skiller sig ud fra de tidligere versioner ved blandt andet at have en langt bedre understøttelse af touch-navigation.

Ifølge vores kolleger på det amerikanske Infoworld er det kun begyndelsen på en række nye måder, vi vil navigere og arbejde på i Office fremadrettet, når vi taler de touch-first-udgaver af Office, Microsoft arbejder på.

Konkret vil Microsoft implementere blandt andet talegenkendelse, stemmekommandoer og bevægelses-funktioner, ligesom understøttelsen af giga-skærme med virtual reality-lignende muligheder også skal styrkes.

Microsoft arbejder på det

Det fortalte Sanjay Manchanda, Office product marketing director, på Microsoft Dynamics Convergence 2014-konference, skriver Infoworld.

"Vi tænker produktivitet som det, at man er i stand til at skabe indhold, foretage handlinger, og for at gøre det har du brug for at bringe andre former for naturlig interaktion i spil: stemme-aktiverede kommandoer og bevægelser kommer til at spille en stor rolle, når vi ser på, hvordan produktivitetsværktøjer vil udvikle sig," udtalte han i en præsentation på konferencen.

"I vil se mere fra Microsoft, der arbejder på at kunne levere disse ting."

I oktober sidste år afslørede den daværende Microsoft-CEO, Steve Ballmer, lidt om, hvordan Microsoft forestiller sig, at fremtidens Office-applikationer kan fungere på de rene touch-enheder - eksempelvis iPad.

"Word, PowerPoint og Excel er alle værktøjer til at producere med. De er optimeret til at blive brugt med tastatur og mus ... iPad vil komme med, når vi laver det, jeg vil kalde ikke bare et touch-understøttende, men touch-first interface. Det er under udvikling ... til både Windows 8 og andre platforme," lød det fra Ballmer.

Læs også:

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere

Her kan vi få store problemer med kunstig intelligens
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere