Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

Avis: Indere ved at købe CSC Danmark

Indisk it-firma overvejer at købe CSC, der står for en stor del af driften af Danmarks statslige it-systemer.

Amerikanske CSC, der er den største it-leverandør til den danske stat, forhandler med et indisk selskab om et salg af hele CSC eller dele af selskabet, skriver Børsen.

Avisen har ingen kilder på historien, men skriver, at finansielle rådgivere fra det unavngivne indiske selskab er ved 'at kortlægge,' om investeringen giver mening.

Den danske stat har for tiden 121 kontrakter med amerikanske CSC, der blandt andet drifter Skats it-systemer, Statens Lønsystem og CRP-registret.

'Vil skabe debat'

Flere offentlige it-topchefer siger til Børsen, at det givetvis vil skabe debat, hvis rygterne viser sig at have hold i virkeligheden, og det vil blive et indisk firma fremfor et amerikansk, der fremover skal drifte så store dele af de statslige it-systemer.

"Hvis der kommer et salg af CSC nu, vil det selvfølgelig også rejse en diskussion om, hvad det betyder, for det er mange offentlige data, der er tale om," siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, til Børsen.

CSC's danske forretning bygger ikke mindst på opkøbet af det daværende Datacentralen i 1990'erne.

Datacentralen var dengang statens eget it-selskab, og opkøbet gav CSC et solidt brohoved ind på det danske offentlige it-marked, hvor selskabet siden har haft en solid position.

CSC har gennem årene samtidig spillet en central rolle i en række af danmarkshistoriens helt store, offentlige it-skandaler, blandt andet Amanda og Rigspolitiets store it-flop, Polsag.

Det kan du læse mere om her: Stor rapport afslører: Derfor kørte Polsag helt af sporet.

Læs også:

Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark.

Pengene vælter ud af CSC: Så slemt står det til.

CSC mister igen stor dansk kunde - indere på banen

CSC banker benhårde konkurrenter med it-løsning til hele Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere