Avis: Indere ved at købe CSC Danmark

Indisk it-firma overvejer at købe CSC, der står for en stor del af driften af Danmarks statslige it-systemer.

Amerikanske CSC, der er den største it-leverandør til den danske stat, forhandler med et indisk selskab om et salg af hele CSC eller dele af selskabet, skriver Børsen.

Avisen har ingen kilder på historien, men skriver, at finansielle rådgivere fra det unavngivne indiske selskab er ved 'at kortlægge,' om investeringen giver mening.

Den danske stat har for tiden 121 kontrakter med amerikanske CSC, der blandt andet drifter Skats it-systemer, Statens Lønsystem og CRP-registret.

'Vil skabe debat'
Flere offentlige it-topchefer siger til Børsen, at det givetvis vil skabe debat, hvis rygterne viser sig at have hold i virkeligheden, og det vil blive et indisk firma fremfor et amerikansk, der fremover skal drifte så store dele af de statslige it-systemer.

"Hvis der kommer et salg af CSC nu, vil det selvfølgelig også rejse en diskussion om, hvad det betyder, for det er mange offentlige data, der er tale om," siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, til Børsen.

CSC's danske forretning bygger ikke mindst på opkøbet af det daværende Datacentralen i 1990'erne.

Datacentralen var dengang statens eget it-selskab, og opkøbet gav CSC et solidt brohoved ind på det danske offentlige it-marked, hvor selskabet siden har haft en solid position.

CSC har gennem årene samtidig spillet en central rolle i en række af danmarkshistoriens helt store, offentlige it-skandaler, blandt andet Amanda og Rigspolitiets store it-flop, Polsag.

Det kan du læse mere om her: Stor rapport afslører: Derfor kørte Polsag helt af sporet.Læs også:

Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark.

Pengene vælter ud af CSC: Så slemt står det til.

CSC mister igen stor dansk kunde - indere på banen

CSC banker benhårde konkurrenter med it-løsning til hele Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.