Artikel top billede

Avis: Indere ved at købe CSC Danmark

Indisk it-firma overvejer at købe CSC, der står for en stor del af driften af Danmarks statslige it-systemer.

Amerikanske CSC, der er den største it-leverandør til den danske stat, forhandler med et indisk selskab om et salg af hele CSC eller dele af selskabet, skriver Børsen.

Avisen har ingen kilder på historien, men skriver, at finansielle rådgivere fra det unavngivne indiske selskab er ved 'at kortlægge,' om investeringen giver mening.

Den danske stat har for tiden 121 kontrakter med amerikanske CSC, der blandt andet drifter Skats it-systemer, Statens Lønsystem og CRP-registret.

'Vil skabe debat'

Flere offentlige it-topchefer siger til Børsen, at det givetvis vil skabe debat, hvis rygterne viser sig at have hold i virkeligheden, og det vil blive et indisk firma fremfor et amerikansk, der fremover skal drifte så store dele af de statslige it-systemer.

"Hvis der kommer et salg af CSC nu, vil det selvfølgelig også rejse en diskussion om, hvad det betyder, for det er mange offentlige data, der er tale om," siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, til Børsen.

CSC's danske forretning bygger ikke mindst på opkøbet af det daværende Datacentralen i 1990'erne.

Datacentralen var dengang statens eget it-selskab, og opkøbet gav CSC et solidt brohoved ind på det danske offentlige it-marked, hvor selskabet siden har haft en solid position.

CSC har gennem årene samtidig spillet en central rolle i en række af danmarkshistoriens helt store, offentlige it-skandaler, blandt andet Amanda og Rigspolitiets store it-flop, Polsag.

Det kan du læse mere om her: Stor rapport afslører: Derfor kørte Polsag helt af sporet.

Læs også:

Asiaterne kommer tromlende: Den nye verdensorden har ramt Danmark.

Pengene vælter ud af CSC: Så slemt står det til.

CSC mister igen stor dansk kunde - indere på banen

CSC banker benhårde konkurrenter med it-løsning til hele Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere