Artikel top billede

Rullende 3D-printer rykker ud til iværksættere

Et rullende højteknologisk værksted skal sparke gang i innovationen i de danske virksomheder.

De danske virksomheder og iværksættere bugner af ideer, som ved brug af den nyeste teknologi skal hjælpes til verden.

Det mener blandt andet Væksthus Sjælland, der i samarbejde med Industriens Fond, Erhvervsstyrelsen og Region Sjælland har startet et projekt med et rullende "FabLab", som skal hjælpe iværksættere og virksomheder med at materialisere prototyper af kommende produkter.

I det rullende FabLab vil der være mulighed for at låne 3D-printere, laserskærer og lignende værktøjer.

"Tidligere krævede en prototype lang tid - i dag klares det af en 3D-printer, og den vundne tid kan bruge til at videreudvikle og optimere designet," fortæller Mads Lebech, som er adm. direktør i Industriens Fond i en pressemeddelelse, og tilføjer: 

"Det er en fantastisk mulighed for både virksomheder og iværksættere til at få en hurtigere og bedre innovationsproces." 

FabLab på vejen

FabLab-begrebet er opfundet på MIT-universitetet i USA, og handler om at stille de nyeste teknologier til rådighed for opfindere, iværksættere og virksomheder, så de bedst muligt får mulighed for at få deres ideer ud i livet.

"Når man skal arbejde med innovation, skal man helst ikke være begrænset. Og i Det Mobile FabLab kommer vi ud til virksomheder og iværksættere med teknologier, der gør, at vi kan "printe" prototyper og modeller af stort set alt," fortæller projektleder Christian Woergaard, Det Mobile FabLab.

Der findes allerede i dag en del Fablabs rundt omkring i det danske land, men med det nye projekt vil de fire partnere med Industriens Fond i spidsen forsøge at komme ud til endnu flere af de kloge danske hoveder.

Kræver CVR-nummer
Det mobile FabLab er et nationalt projekt og er i øjeblikket i færd med at planlægge ruten rundt i Danmark.

Ønsker man som iværksætter at opleve FabLab'et, kræver det et CVR-nummer, og at man tilmelder sig på Det mobile FabLabs hjemmeside til en kommende workshop.

Er man derimod en virksomhed med over 20 ansatte, kan man få et individuelt forløb i det mobile FabLab. Begge gange er der uddannet personale til at hjælpe, og i begge tilfælde er det gratis at deltage. 

Målet for projektet er at nå op imod 400 virksomheder i en periode frem til april 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere