Artikel top billede

Rullende 3D-printer rykker ud til iværksættere

Et rullende højteknologisk værksted skal sparke gang i innovationen i de danske virksomheder.

De danske virksomheder og iværksættere bugner af ideer, som ved brug af den nyeste teknologi skal hjælpes til verden.

Det mener blandt andet Væksthus Sjælland, der i samarbejde med Industriens Fond, Erhvervsstyrelsen og Region Sjælland har startet et projekt med et rullende "FabLab", som skal hjælpe iværksættere og virksomheder med at materialisere prototyper af kommende produkter.

I det rullende FabLab vil der være mulighed for at låne 3D-printere, laserskærer og lignende værktøjer.

"Tidligere krævede en prototype lang tid - i dag klares det af en 3D-printer, og den vundne tid kan bruge til at videreudvikle og optimere designet," fortæller Mads Lebech, som er adm. direktør i Industriens Fond i en pressemeddelelse, og tilføjer: 

"Det er en fantastisk mulighed for både virksomheder og iværksættere til at få en hurtigere og bedre innovationsproces." 

FabLab på vejen

FabLab-begrebet er opfundet på MIT-universitetet i USA, og handler om at stille de nyeste teknologier til rådighed for opfindere, iværksættere og virksomheder, så de bedst muligt får mulighed for at få deres ideer ud i livet.

"Når man skal arbejde med innovation, skal man helst ikke være begrænset. Og i Det Mobile FabLab kommer vi ud til virksomheder og iværksættere med teknologier, der gør, at vi kan "printe" prototyper og modeller af stort set alt," fortæller projektleder Christian Woergaard, Det Mobile FabLab.

Der findes allerede i dag en del Fablabs rundt omkring i det danske land, men med det nye projekt vil de fire partnere med Industriens Fond i spidsen forsøge at komme ud til endnu flere af de kloge danske hoveder.

Kræver CVR-nummer
Det mobile FabLab er et nationalt projekt og er i øjeblikket i færd med at planlægge ruten rundt i Danmark.

Ønsker man som iværksætter at opleve FabLab'et, kræver det et CVR-nummer, og at man tilmelder sig på Det mobile FabLabs hjemmeside til en kommende workshop.

Er man derimod en virksomhed med over 20 ansatte, kan man få et individuelt forløb i det mobile FabLab. Begge gange er der uddannet personale til at hjælpe, og i begge tilfælde er det gratis at deltage. 

Målet for projektet er at nå op imod 400 virksomheder i en periode frem til april 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.