Artikel top billede

Galaxy S5 fra Samsung er helt ny, men har stadig kun en 32 bit-chip i modsætning til Apples iPhone 5s, der kører 64 bit.

Her halter Android-smartphones (endnu) voldsomt efter iPhone

En ny type hardware er hastigt på vej frem. iPhone går forrest, men selv om Android-produkterne endnu halter bagefter, venter det store ryk lige om hjørnet.

Selv om den mest omtalte smartphone på dette års Mobile World Congress, Samsung Galaxy S5, "kun" indeholder en 32 bit-chip, vil 64 bit-arkitekturer snart for alvor slå igennem.

I Barcelona kunne Intel blandt andet præsentere sin Merrifield 64 bit-chip, Qualcomm er også på vej med næste generations Snapdragon-chip, MediaTek lancerer sin egen 64-bit chip, og Nvidia er på vej med Tegra K1, også 64 bit - læs mere om alle chip-nyhederne her.

Det var Apple, der var først med 64 bit i en smartphone, idet A7-processoren i iPhone 5s, der blev lanceret sidste efterår, er en 64 bit-chip.

Og nu kommer det store gennembrud for denne chip-arkitektur, lyder det fra analysefirmaet ABI Research.

"Med introduktionen af A7 har Apple endnu en gang rystet hele mobilindustrien og tvunget leverandører af chipset og enheds-producenter til at prioritere 64-bit chip højt i deres roadmaps," skriver ABI Research.

Android kommer snart med

Analysefirmaet skriver, at selv om chip-producenterne nu har lanceret deres 64 bit-løsninger, vil de nye processorer først ramme markedet, når næste Android-version er klar i andet halvår 2014.

"Ved udgangen af 2014 forventer ABI Research, at forsendelserne af 64 bit mobil-processorer vil overstige 182 millioner, hvoraf kun 20 procent vil være i Android-enheder."

Der er dog ingen tvivl om, at udviklingen går i retning af flere 64 bit-baserede smartphones og tablets, også i Android-land.

Konkret venter ABI Research, at 64 bit-processorerne vil være at finde i 55 procent af de smartphones, der vil blive solgt i 2018.

Til den tid vil 60 procent af de solgte 64 bit-chip være at finde i Android-produkter, mens 30 procent er inden i Apples iPhone og ni procent i Windows Phone-produkterne.

Læs også:

Nye super-chip strømmer ud: Snart kommer de i din smartphone

Apples iPhone 5S er målt og vejet: Her er dommen

Disse fem apps gør din smartphone smartere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere