Artikel top billede

Galaxy S5 fra Samsung er helt ny, men har stadig kun en 32 bit-chip i modsætning til Apples iPhone 5s, der kører 64 bit. (Foto: Kim Stensdal)

Her halter Android-smartphones (endnu) voldsomt efter iPhone

En ny type hardware er hastigt på vej frem. iPhone går forrest, men selv om Android-produkterne endnu halter bagefter, venter det store ryk lige om hjørnet.

Selv om den mest omtalte smartphone på dette års Mobile World Congress, Samsung Galaxy S5, "kun" indeholder en 32 bit-chip, vil 64 bit-arkitekturer snart for alvor slå igennem.

I Barcelona kunne Intel blandt andet præsentere sin Merrifield 64 bit-chip, Qualcomm er også på vej med næste generations Snapdragon-chip, MediaTek lancerer sin egen 64-bit chip, og Nvidia er på vej med Tegra K1, også 64 bit - læs mere om alle chip-nyhederne her.

Det var Apple, der var først med 64 bit i en smartphone, idet A7-processoren i iPhone 5s, der blev lanceret sidste efterår, er en 64 bit-chip.

Og nu kommer det store gennembrud for denne chip-arkitektur, lyder det fra analysefirmaet ABI Research.

"Med introduktionen af A7 har Apple endnu en gang rystet hele mobilindustrien og tvunget leverandører af chipset og enheds-producenter til at prioritere 64-bit chip højt i deres roadmaps," skriver ABI Research.

Android kommer snart med

Analysefirmaet skriver, at selv om chip-producenterne nu har lanceret deres 64 bit-løsninger, vil de nye processorer først ramme markedet, når næste Android-version er klar i andet halvår 2014.

"Ved udgangen af 2014 forventer ABI Research, at forsendelserne af 64 bit mobil-processorer vil overstige 182 millioner, hvoraf kun 20 procent vil være i Android-enheder."

Der er dog ingen tvivl om, at udviklingen går i retning af flere 64 bit-baserede smartphones og tablets, også i Android-land.

Konkret venter ABI Research, at 64 bit-processorerne vil være at finde i 55 procent af de smartphones, der vil blive solgt i 2018.

Til den tid vil 60 procent af de solgte 64 bit-chip være at finde i Android-produkter, mens 30 procent er inden i Apples iPhone og ni procent i Windows Phone-produkterne.

Læs også:

Nye super-chip strømmer ud: Snart kommer de i din smartphone

Apples iPhone 5S er målt og vejet: Her er dommen

Disse fem apps gør din smartphone smartere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere