Artikel top billede

Galaxy S5 fra Samsung er helt ny, men har stadig kun en 32 bit-chip i modsætning til Apples iPhone 5s, der kører 64 bit. (Foto: Kim Stensdal)

Her halter Android-smartphones (endnu) voldsomt efter iPhone

En ny type hardware er hastigt på vej frem. iPhone går forrest, men selv om Android-produkterne endnu halter bagefter, venter det store ryk lige om hjørnet.

Selv om den mest omtalte smartphone på dette års Mobile World Congress, Samsung Galaxy S5, "kun" indeholder en 32 bit-chip, vil 64 bit-arkitekturer snart for alvor slå igennem.

I Barcelona kunne Intel blandt andet præsentere sin Merrifield 64 bit-chip, Qualcomm er også på vej med næste generations Snapdragon-chip, MediaTek lancerer sin egen 64-bit chip, og Nvidia er på vej med Tegra K1, også 64 bit - læs mere om alle chip-nyhederne her.

Det var Apple, der var først med 64 bit i en smartphone, idet A7-processoren i iPhone 5s, der blev lanceret sidste efterår, er en 64 bit-chip.

Og nu kommer det store gennembrud for denne chip-arkitektur, lyder det fra analysefirmaet ABI Research.

"Med introduktionen af A7 har Apple endnu en gang rystet hele mobilindustrien og tvunget leverandører af chipset og enheds-producenter til at prioritere 64-bit chip højt i deres roadmaps," skriver ABI Research.

Android kommer snart med

Analysefirmaet skriver, at selv om chip-producenterne nu har lanceret deres 64 bit-løsninger, vil de nye processorer først ramme markedet, når næste Android-version er klar i andet halvår 2014.

"Ved udgangen af 2014 forventer ABI Research, at forsendelserne af 64 bit mobil-processorer vil overstige 182 millioner, hvoraf kun 20 procent vil være i Android-enheder."

Der er dog ingen tvivl om, at udviklingen går i retning af flere 64 bit-baserede smartphones og tablets, også i Android-land.

Konkret venter ABI Research, at 64 bit-processorerne vil være at finde i 55 procent af de smartphones, der vil blive solgt i 2018.

Til den tid vil 60 procent af de solgte 64 bit-chip være at finde i Android-produkter, mens 30 procent er inden i Apples iPhone og ni procent i Windows Phone-produkterne.

Læs også:

Nye super-chip strømmer ud: Snart kommer de i din smartphone

Apples iPhone 5S er målt og vejet: Her er dommen

Disse fem apps gør din smartphone smartere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere