Artikel top billede

Nye super-chip strømmer ud: Snart kommer de i din smartphone

Masser af chip-producenter er på trapperne med nye 64-bit chip. Hvad kan de egentlig? Få svaret her.

Mobile World Congress: Flere af de store mobil-producenter har på Mobile World Congress i Barcelona præsenteret nye 64-bit-chip, der i løbet af de kommende måneder vil finde vej ud i nye smartphones.

I dag er det kun Apple, der med iPhone 5S har en 64-bit-smartphone, men det vil snart ændre sig.

Intel præsenterede således sin nye Merrifield-chip, som du kan læse mere om her.

Intel er langt bagefter på smartphone-markedet, i det langt de fleste smartphone-producenter anvender andre chip-leverandører.

Selskabet har dog aftaler med Asus, Lenovo og Foxconn om produktion af x86-baserede produkter, der også kan indkludere smarphones.

Snapdragon

Apples 64-bit-løsning vil også få konkurrence fra chipproducenten Qualcomm, der er på vej med sin nye Snapdragon 615 med otte kerner samt sin 610 quad-core-chip.

De to Snapdragon-chip er stort set magen til Apples A7 64-bit chip.

Du kan læse mere om iPhone 5S her: Apples iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen

Der er også nye chip på vej fra MediaTek, der ellers producerer chip til prisbillige og simplere mobiltelefoner.

MediaTek lancerer sin egen 64-bit chip med otte kerner, integreret LTE, mulighed for video i 1080p og understøttelse af 16 megapixel-kamera.

Også Nvidia er på vej med 64-bit ARM chip med navnet Tegra K1. De første smartphones og tablet-computere med denne chip ventes på gaden til efteråret.

En skuffelse

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau stod Samsung for en skuffelse med lanceringen af den ellers længe ventede Galaxy S5-smartphone med 32-bit, som du kan læse mere om her:

Flere havde forventet, at S5 ydelsesmæssigt ville blive Samsungs offensive modsvar til iPhone 5S, men Galaxy S5 er altså i første omgang blevet udstyret med Qualcomms Snapdragon 801 og Samsungs nye Exynos 5 Octa 5422 chip med otte kerner.

Du kan læse mere om den splinternye Galaxy S5 her: Vi har prøvekørt Galaxy S5: Sådan fungerer den

Det kan 64-bit chip

Hvad kan 64-bit overhovedet? Gør det nogen forskel?

Efter lanceringen af iPhone 5S er der blevet stillet spørgsmålstegn ved, om det overhovedet gør nogen ydelsesmæssig forskel at indbygge 64-bit chip i smartphones.

Chip-producenterne siger ja.

Således peger chipproducenten ARM på, at 64-bit chip kan føre til bedre performance for spil-applikationer, finger-aftryks-genkendelse, ansigts-genkendelse og forskellige forbedrede muligheder for stemme-styring.

Med 64-bit chip bliver der også mulighed for at øge memory til mere end 4 gigabyte - også selv om smartphones ikke i dag er på dette niveau.

Samtidig vil batterilevetiden være nogenlunde den samme som i de nuværende smartphones på markedet.

Skal udvikles sammen

Det er alt sammen muligheder og teorier som kræver, at smartphone-producenterne er indstillede på at udnytte mulighederne i 64-bit.

Under alle omstændigheder rykker smartphones-producenterne nu fremad. For ingen ønsker at sakke for langt bag ved Apple, lyder det fra analytiker Jack Gold til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

"Producenterne er ikke desperate. Omvendt er de nødt til at være på niveau med Apple - ikke mindst når det gælder markedsføring. Det er vigtigt, at de kan sige, at de har en 64-bit løsning - i hvert fald når det gælde de dyrere enheder," siger han til nyhedsbureauet.

Skal 64-bit-chip føre til noget, kræver det, at styresystemer og applikationer er klar til det.

"64-bit er egentlig hønen og ægget. Skal man først lancere 64 bit-chip og så senere opgradere styresystemer og apps? Eller skal det være den anden vej rundt," siger Jack Gold.

Ny superchip klar: Android endelig på omgangshøjde med Apple

Super-mobil fra Samsung lander snart - og nettet koger med rygter

Apples iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere