Artikel top billede

Satellitfirma: Hjælp os med at finde det forsvundne fly

Redningsfly og skibe leder fortsat efter det forsvundne malaysiske fly MH370. Men du kan faktisk selv hjælpe med at finde flyet fra din computerskærm.

I fredags forsvandt Malaysian Airlines' flight MH370, et Boeing 777 med 239 personer om bord, pludselig fra radaren på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. På femte døgn leder lokale myndigheder efter spor af flyet, og stadig flere melder sig for at hjælpe til. 

Samtidig er jagten efter flyet og dets mystiske forsvinden også gået ind for internettets mange "detektiver".

Ifølge Huffington Post har flyselskabet Malaysian Airlines modtaget flere henvendelser fra internetbrugere, der ved hjælp af Google Maps har fundet satellitbilleder af fly, der kunne være MH370.

Tanken bag er selvfølgelig god, men Googles korttjeneste er hovedsageligt fyldt med billeder, der er flere måneder - hvis ikke år - gamle.

Men det er absolut muligt at hjælpe med at finde flyet ved hjælp af satellitbilleder. Også som almindelig internetbruger.

Tjek satellitbilleder og find flyet

Det amerikanske satellitfirma DigitalGlobe har netop lanceret en hjemmeside, hvor de har uploadet friske billeder i meget høj opløsning fra dagene efter flyets forsvinden, og DigitalGlobe opfordrer alle til at være med til at kortlægge de hundredtusindvis af billeder.

Hver pixel på billederne repræsenterer en halv meter i virkeligheden, og er der noget mistænkeligt på billedet, tagger man det til en større database.

Over 100.000 frivillige har allerede kigget de første billeder igennem, og DigitalGlobe er onsdag middag kommet med nye billeder.  

"For folk, som ikke just har midlerne til at sejle en båd igennem det malaysiske hav eller kan flyve over havet, er det her en mulighed for at hjælpe og yde en indsats," siger Luke Barrington, senior manager hos Geospatial Big Data hos Digital Globe, til ABC News.

Firmaet brugte samme teknik, da en orkan ramte Haiti og ødelagde 140.000 bygninger i 2010. Her kunne brugerne hjælpe med at finde nødstedte i ruinerne.

Læs også: Så gigantiske mængder data skaber et Boeing 787 på hver flyvning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere