Artikel top billede

Satellitfirma: Hjælp os med at finde det forsvundne fly

Redningsfly og skibe leder fortsat efter det forsvundne malaysiske fly MH370. Men du kan faktisk selv hjælpe med at finde flyet fra din computerskærm.

I fredags forsvandt Malaysian Airlines' flight MH370, et Boeing 777 med 239 personer om bord, pludselig fra radaren på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. På femte døgn leder lokale myndigheder efter spor af flyet, og stadig flere melder sig for at hjælpe til. 

Samtidig er jagten efter flyet og dets mystiske forsvinden også gået ind for internettets mange "detektiver".

Ifølge Huffington Post har flyselskabet Malaysian Airlines modtaget flere henvendelser fra internetbrugere, der ved hjælp af Google Maps har fundet satellitbilleder af fly, der kunne være MH370.

Tanken bag er selvfølgelig god, men Googles korttjeneste er hovedsageligt fyldt med billeder, der er flere måneder - hvis ikke år - gamle.

Men det er absolut muligt at hjælpe med at finde flyet ved hjælp af satellitbilleder. Også som almindelig internetbruger.

Tjek satellitbilleder og find flyet

Det amerikanske satellitfirma DigitalGlobe har netop lanceret en hjemmeside, hvor de har uploadet friske billeder i meget høj opløsning fra dagene efter flyets forsvinden, og DigitalGlobe opfordrer alle til at være med til at kortlægge de hundredtusindvis af billeder.

Hver pixel på billederne repræsenterer en halv meter i virkeligheden, og er der noget mistænkeligt på billedet, tagger man det til en større database.

Over 100.000 frivillige har allerede kigget de første billeder igennem, og DigitalGlobe er onsdag middag kommet med nye billeder.  

"For folk, som ikke just har midlerne til at sejle en båd igennem det malaysiske hav eller kan flyve over havet, er det her en mulighed for at hjælpe og yde en indsats," siger Luke Barrington, senior manager hos Geospatial Big Data hos Digital Globe, til ABC News.

Firmaet brugte samme teknik, da en orkan ramte Haiti og ødelagde 140.000 bygninger i 2010. Her kunne brugerne hjælpe med at finde nødstedte i ruinerne.

Læs også: Så gigantiske mængder data skaber et Boeing 787 på hver flyvning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere