Satellitfirma: Hjælp os med at finde det forsvundne fly

Redningsfly og skibe leder fortsat efter det forsvundne malaysiske fly MH370. Men du kan faktisk selv hjælpe med at finde flyet fra din computerskærm.

I fredags forsvandt Malaysian Airlines' flight MH370, et Boeing 777 med 239 personer om bord, pludselig fra radaren på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. På femte døgn leder lokale myndigheder efter spor af flyet, og stadig flere melder sig for at hjælpe til. 

Samtidig er jagten efter flyet og dets mystiske forsvinden også gået ind for internettets mange "detektiver".

Ifølge Huffington Post har flyselskabet Malaysian Airlines modtaget flere henvendelser fra internetbrugere, der ved hjælp af Google Maps har fundet satellitbilleder af fly, der kunne være MH370.

Tanken bag er selvfølgelig god, men Googles korttjeneste er hovedsageligt fyldt med billeder, der er flere måneder - hvis ikke år - gamle.

Men det er absolut muligt at hjælpe med at finde flyet ved hjælp af satellitbilleder. Også som almindelig internetbruger.

Tjek satellitbilleder og find flyet
Det amerikanske satellitfirma DigitalGlobe har netop lanceret en hjemmeside, hvor de har uploadet friske billeder i meget høj opløsning fra dagene efter flyets forsvinden, og DigitalGlobe opfordrer alle til at være med til at kortlægge de hundredtusindvis af billeder.

Hver pixel på billederne repræsenterer en halv meter i virkeligheden, og er der noget mistænkeligt på billedet, tagger man det til en større database.

Over 100.000 frivillige har allerede kigget de første billeder igennem, og DigitalGlobe er onsdag middag kommet med nye billeder.  

"For folk, som ikke just har midlerne til at sejle en båd igennem det malaysiske hav eller kan flyve over havet, er det her en mulighed for at hjælpe og yde en indsats," siger Luke Barrington, senior manager hos Geospatial Big Data hos Digital Globe, til ABC News.

Firmaet brugte samme teknik, da en orkan ramte Haiti og ødelagde 140.000 bygninger i 2010. Her kunne brugerne hjælpe med at finde nødstedte i ruinerne.

Læs også: Så gigantiske mængder data skaber et Boeing 787 på hver flyvning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.