Artikel top billede

Satellitfirma: Hjælp os med at finde det forsvundne fly

Redningsfly og skibe leder fortsat efter det forsvundne malaysiske fly MH370. Men du kan faktisk selv hjælpe med at finde flyet fra din computerskærm.

I fredags forsvandt Malaysian Airlines' flight MH370, et Boeing 777 med 239 personer om bord, pludselig fra radaren på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. På femte døgn leder lokale myndigheder efter spor af flyet, og stadig flere melder sig for at hjælpe til. 

Samtidig er jagten efter flyet og dets mystiske forsvinden også gået ind for internettets mange "detektiver".

Ifølge Huffington Post har flyselskabet Malaysian Airlines modtaget flere henvendelser fra internetbrugere, der ved hjælp af Google Maps har fundet satellitbilleder af fly, der kunne være MH370.

Tanken bag er selvfølgelig god, men Googles korttjeneste er hovedsageligt fyldt med billeder, der er flere måneder - hvis ikke år - gamle.

Men det er absolut muligt at hjælpe med at finde flyet ved hjælp af satellitbilleder. Også som almindelig internetbruger.

Tjek satellitbilleder og find flyet

Det amerikanske satellitfirma DigitalGlobe har netop lanceret en hjemmeside, hvor de har uploadet friske billeder i meget høj opløsning fra dagene efter flyets forsvinden, og DigitalGlobe opfordrer alle til at være med til at kortlægge de hundredtusindvis af billeder.

Hver pixel på billederne repræsenterer en halv meter i virkeligheden, og er der noget mistænkeligt på billedet, tagger man det til en større database.

Over 100.000 frivillige har allerede kigget de første billeder igennem, og DigitalGlobe er onsdag middag kommet med nye billeder.  

"For folk, som ikke just har midlerne til at sejle en båd igennem det malaysiske hav eller kan flyve over havet, er det her en mulighed for at hjælpe og yde en indsats," siger Luke Barrington, senior manager hos Geospatial Big Data hos Digital Globe, til ABC News.

Firmaet brugte samme teknik, da en orkan ramte Haiti og ødelagde 140.000 bygninger i 2010. Her kunne brugerne hjælpe med at finde nødstedte i ruinerne.

Læs også: Så gigantiske mængder data skaber et Boeing 787 på hver flyvning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere