Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Advarsel: Danske it-konsulenter bliver ofre i skattestrid

Afmontering af en skattebombe under udenlandske it-konsulenter vil ramme danske it-konsulenter hårdt, advarer fagforening nu.

Nye regler om skat på såkaldt arbejdsudleje, der er sendt i høring, vil lempe beskatning af udenlandske it-konsulenter.

Men det vil dermed også ramme danske it-konsulenter, da reglerne vil åbne op for social dumping.

Det mener fagforeningen HK.

"Reglerne har siden 2012 været med til at forhindre social dumping, men er efter massivt pres fra erhvervsorganisationerne ved at blive rullet tilbage under den nye radikale skatteminister," udtaler politisk økonomisk konsulent Morten Skov fra HK.

HK har netop sendt sit høringsvar til den nuværende radikale skatteminister Morten Østergaard, der for nylig afløste SF'eren Jonas Dahl og før ham SF's Holger K. Nielsen.

"Vi mener, ikke overraskende, at tilbagerulningen skal stoppes," siger Morten Skov.

HK mener, at forsøget på tilbagerulning viser, at det reelle motiv for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft - herunder af it-konsulenter - er skattemæssig forskelsbehandling, som resulterer i et skattesubsidie til virksomhederne.

"På sigt vil en fortrængning af herboende ansatte, som er dyrere i skat og dermed løn, komme til at betyde en udhulning af skattegrundlaget for velfærden," udtaler Morten Skov.

Med andre ord: Danske it-konsulenter vil blive ramt af de mere lempelige regler for udenlandske it-konsulenter.

Et brev fra skatteminister Morten Østergaard sendt til HK den 3. marts viser, at ministeren anerkender, at der skal dæmmes op for social dumping - men at en præcisering af reglerne skal gennemføres.

"Reglerne (om skat på arbejdsudleje, red.) er med til at sikre fair og lige konkurrencevilkår mellem danske og udenlandske virksomheder og er en af måderne at bekæmpe social dumping på."

"Når det er sagt, har der vist sig at være et behov for at præcisere og tydeliggøre reglerne, så virksomhederne får større sikkerhed for, hvornår der foreligger arbejdsudleje og så der ikke er nogen tvivl om, at de danske arbejdsudlejeregler skal fortolkes i overenstemmelse med OECD's retningslinjer," skriver ministeren.

Og det er altså denne præcisering, der er i høring nu, og som Dansk Industri jubler over, og HK er stærkt skeptisk over.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere