Artikel top billede

Advarsel: Danske it-konsulenter bliver ofre i skattestrid

Afmontering af en skattebombe under udenlandske it-konsulenter vil ramme danske it-konsulenter hårdt, advarer fagforening nu.

Nye regler om skat på såkaldt arbejdsudleje, der er sendt i høring, vil lempe beskatning af udenlandske it-konsulenter.

Men det vil dermed også ramme danske it-konsulenter, da reglerne vil åbne op for social dumping.

Det mener fagforeningen HK.

"Reglerne har siden 2012 været med til at forhindre social dumping, men er efter massivt pres fra erhvervsorganisationerne ved at blive rullet tilbage under den nye radikale skatteminister," udtaler politisk økonomisk konsulent Morten Skov fra HK.

HK har netop sendt sit høringsvar til den nuværende radikale skatteminister Morten Østergaard, der for nylig afløste SF'eren Jonas Dahl og før ham SF's Holger K. Nielsen.

"Vi mener, ikke overraskende, at tilbagerulningen skal stoppes," siger Morten Skov.

HK mener, at forsøget på tilbagerulning viser, at det reelle motiv for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft - herunder af it-konsulenter - er skattemæssig forskelsbehandling, som resulterer i et skattesubsidie til virksomhederne.

"På sigt vil en fortrængning af herboende ansatte, som er dyrere i skat og dermed løn, komme til at betyde en udhulning af skattegrundlaget for velfærden," udtaler Morten Skov.

Med andre ord: Danske it-konsulenter vil blive ramt af de mere lempelige regler for udenlandske it-konsulenter.

Et brev fra skatteminister Morten Østergaard sendt til HK den 3. marts viser, at ministeren anerkender, at der skal dæmmes op for social dumping - men at en præcisering af reglerne skal gennemføres.

"Reglerne (om skat på arbejdsudleje, red.) er med til at sikre fair og lige konkurrencevilkår mellem danske og udenlandske virksomheder og er en af måderne at bekæmpe social dumping på."

"Når det er sagt, har der vist sig at være et behov for at præcisere og tydeliggøre reglerne, så virksomhederne får større sikkerhed for, hvornår der foreligger arbejdsudleje og så der ikke er nogen tvivl om, at de danske arbejdsudlejeregler skal fortolkes i overenstemmelse med OECD's retningslinjer," skriver ministeren.

Og det er altså denne præcisering, der er i høring nu, og som Dansk Industri jubler over, og HK er stærkt skeptisk over.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.