Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Stor Google-tjeneste kommer endelig til Danmark

Danmark er ofte en smule bagud, når de store firmaer kommer med nye tjenester, men nu er en af Googles helt store tjenester endelig på vej til de danske forbrugere.

Google udvider nu deres 'Play Movies'-tjeneste til 37 nye markeder. Heriblandt Danmark og de andre nordiske lande.

Det skriver tech-sitet 9to5google.com.  

'Play Movies' er en service, hvor man kan se downloadede film, som man lejer igennem systemet. Enten på en Android-enhed, via en webbrowser eller på en tilkøbt Chromecast.

Ud over Danmark er tjenesten blevet udvidet til 36 andre lande, heriblandt Norge og Sverige, men også rigtig mange sydamerikanske og afrikanske lande får nu adgang til Googles filmtjeneste.

Gælder kun film
Dog gælder udvidelsen kun for film. I lande som Storbritannien, Japan, USA og Australien har man også adgang til serier som "The Walking Dead", men det må vi altså stadig se sultent efter i Danmark.

Tjenesten har dog noget at konkurrere imod i Danmark.

Play Movies er en direkte konkurrent til Apples iTunes og tjenester som HBO Nordic og Netflix, og især sidstnævnte har danskerne taget til sig med åbne arme. Netflix er ifølge DR's nyeste rapport om dansk medieudvikling Danmarks sjettestørste "tv-kanal".

Netflix alene står for tre procent af al tv-sening i Danmark, hvor alle andre streamingtjenester tilsammen kun udgør én procent.

Danmark mangler stadig at få adgang til Googles magasiner, tv-shows og musik-tjeneste.

Sammen med nyheden om de nye markeder har Google også opdateret deres Play Movies-app, så man kan downloade SD- og HD-film - tidligere har det kun været HD. Yderligere er også downloadhastigheden blevet opgraderet.

Læs også: 

Derfor giver Netflix alle de andre bøllebank

Endelig på Netflix - men konsekvenserne kan blive alvorlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.