Artikel top billede

Stor Google-tjeneste kommer endelig til Danmark

Danmark er ofte en smule bagud, når de store firmaer kommer med nye tjenester, men nu er en af Googles helt store tjenester endelig på vej til de danske forbrugere.

Google udvider nu deres 'Play Movies'-tjeneste til 37 nye markeder. Heriblandt Danmark og de andre nordiske lande.

Det skriver tech-sitet 9to5google.com.  

'Play Movies' er en service, hvor man kan se downloadede film, som man lejer igennem systemet. Enten på en Android-enhed, via en webbrowser eller på en tilkøbt Chromecast.

Ud over Danmark er tjenesten blevet udvidet til 36 andre lande, heriblandt Norge og Sverige, men også rigtig mange sydamerikanske og afrikanske lande får nu adgang til Googles filmtjeneste.

Gælder kun film
Dog gælder udvidelsen kun for film. I lande som Storbritannien, Japan, USA og Australien har man også adgang til serier som "The Walking Dead", men det må vi altså stadig se sultent efter i Danmark.

Tjenesten har dog noget at konkurrere imod i Danmark.

Play Movies er en direkte konkurrent til Apples iTunes og tjenester som HBO Nordic og Netflix, og især sidstnævnte har danskerne taget til sig med åbne arme. Netflix er ifølge DR's nyeste rapport om dansk medieudvikling Danmarks sjettestørste "tv-kanal".

Netflix alene står for tre procent af al tv-sening i Danmark, hvor alle andre streamingtjenester tilsammen kun udgør én procent.

Danmark mangler stadig at få adgang til Googles magasiner, tv-shows og musik-tjeneste.

Sammen med nyheden om de nye markeder har Google også opdateret deres Play Movies-app, så man kan downloade SD- og HD-film - tidligere har det kun været HD. Yderligere er også downloadhastigheden blevet opgraderet.

Læs også: 

Derfor giver Netflix alle de andre bøllebank

Endelig på Netflix - men konsekvenserne kan blive alvorlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere