Artikel top billede

Mozilla arbejder både på et smartphone-styresystem og på konkrete smartphones. Her er virksomheden med på Mobile World Congress i Barcelona.

Kode-guru overtager styringen med Firefox

Firmaet bag Firefox, Mozilla, får ny administrerende direktør. Og det er ikke hvem som helst, der nu skal stå i spidsen for open source-browseren.

Opfinderen af JavaScript, Brendan Eich, bliver ny administrerende direktør i Mozilla, der står bag Firefox-browseren.

Det oplyser Brendan Eich selv i et blogindlæg. JavaScript-ikonet har hidtil været CTO i Mozilla.

"Vores bestyrelse har udpeget mig til CEO i Mozilla med øjeblikkelig effekt. Jeg er meget beæret og ydmyg, og jeg lover at gøre alt, hvad jeg kan, for i denne rolle at føre Mozilla til nye højder," skriver han.

Brendan Eich tager over efter Jay Sullivan på CEO-posten. Sullivan vil forsølge nye karriere-muligheder, lyder forklaringen.

I hård kamp med Internet Explorer

Ifølge Statcounter har Firefox i dag en global markedsandel på 19,24 procent, mens IE har 22,58 procent, og Chrome indtager førstepladsen med 43,85 procent.

Men Mozilla står bag andet end Firefox-browseren. Blandt andet har selskabet også gang i Firefox OS - et nyt styresystem til smartphones - samt konkrete, billige smartphones.

Mozilla forsøger ikke mindst at slå sig op på at basere sine løsninger på open source-teknologier og på at værne om privatlivets fred.

"Mozilla handler grundlæggende om ‘people-power' på internettet - at placere individuelle brugere, der både skaber og forbruger, over alle andre agendaer," skriver Brendan Eich i sit blogindlæg.

Brendan Eich udviklede i øvrigt JavaScript, mens han var ansat hos browser-producenten Netscape tilbage i 1995.

Netscape er for længst kørt bag af dansen, men Javascript er i dag et meget populært programmeringssprog til web-løsninger.

Læs også:

Mozilla på trapperne med billig smartphone til 135 kroner

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere