Artikel top billede

Kendt dansk it-virksomhed fyrer

Stort dansk it-firma tager konsekvensen af afmatning på særligt forretningsområde.

Det danske it-selskab Miracle har torsdag fyret otte medarbejdere, hvilket sammen med en nylig opsigelse af en ansat svarer til omkring fem procent af den samlede medarbejderstab.

"Det er i de seneste måneder ikke gået så stærkt som forventet, og derfor har vi stået med nogle medarbejdere, som vi desværre ikke har kunnet finde beskæftigelse til," siger den administrerende direktør i Miracle, Lasse Christensen, til Computerworld.

Fyringerne har ramt fire ansatte i Miracles konsulent-afdeling, der nu tæller 18 mand, samt i alt fem ansatte i selskabets projektafdeling.

"Det er umådeligt trist. Men der er desværre ikke noget at gøre ved det," siger Lasse Christensen.

Afmatning siden december

Han peger på, at Miracles konsulentafdeling, der indtil torsdag har talt 22 ansatte, har haft det svært i et stykke tid.

"Især konsulentafdelingen har haft en svær periode siden midten af december. Generelt har der været en afmatning i dette marked, hvilket jeg hører, at andre også har oplevet, og det kan mærkes, når man er i færd med at ruste voldsomt op," siger Lasse Christensen.

Konsulentafdelingen lukkes desuden helt som selvstændig afdeling og lægges ind under Miracles service-forretning, hvor Lasse Christensen tror, at der kan hentes masser af synergi-effekter, der kan få de kombinerede afdelinger til at vokse sammen.

Miracle tæller omkring 175 fuldtidsansatte samt 175 eksterne medarbejdere.

Lasse Christensen sagde i sensommeren til Computerworld, at han forventede, at antallet af medarbejdere ville runde de 400 i 2014.

Det kan du læse mere om her: Stor rokade i Miracle: Udpeger seks nye direktører

Det mål kan stadig nås, mener direktøren.

"Vi har i en årrække ansat 30-35 nye medarbejdere om året, så samlet set er der stadig vækst, og det tror jeg også, at der vil være i fremtiden," siger han.

Miracle har ifølge Lasse Christensen for nylig fået 'et gennembrud' inden for det offentlige med blandt andet en aftale om at supportere Oracles e-businessløsninger på en række universiteter samt en ny aftale om at skulle stå for en ny indkøbs- og faktureringsløsning til Moderniseringsstyrelsen.

"Så vi har masser af spændende opgaver i fremtiden, og der kommer ikke flere fyringer, da Miracle nu er på niveau," siger han.

Læs også:

Stor rokade i Miracle - udpeger seks nye direktører

Mogens Nørgaard udnævner sig selv til generaldirektør i nyt it-firma

Miracle: Derfor var vi nødt til at fyre Mogens Nørgaard

Her er afløseren for Mogens Nørgaard i Miracle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere