Artikel top billede

Kendt dansk it-virksomhed fyrer

Stort dansk it-firma tager konsekvensen af afmatning på særligt forretningsområde.

Det danske it-selskab Miracle har torsdag fyret otte medarbejdere, hvilket sammen med en nylig opsigelse af en ansat svarer til omkring fem procent af den samlede medarbejderstab.

"Det er i de seneste måneder ikke gået så stærkt som forventet, og derfor har vi stået med nogle medarbejdere, som vi desværre ikke har kunnet finde beskæftigelse til," siger den administrerende direktør i Miracle, Lasse Christensen, til Computerworld.

Fyringerne har ramt fire ansatte i Miracles konsulent-afdeling, der nu tæller 18 mand, samt i alt fem ansatte i selskabets projektafdeling.

"Det er umådeligt trist. Men der er desværre ikke noget at gøre ved det," siger Lasse Christensen.

Afmatning siden december

Han peger på, at Miracles konsulentafdeling, der indtil torsdag har talt 22 ansatte, har haft det svært i et stykke tid.

"Især konsulentafdelingen har haft en svær periode siden midten af december. Generelt har der været en afmatning i dette marked, hvilket jeg hører, at andre også har oplevet, og det kan mærkes, når man er i færd med at ruste voldsomt op," siger Lasse Christensen.

Konsulentafdelingen lukkes desuden helt som selvstændig afdeling og lægges ind under Miracles service-forretning, hvor Lasse Christensen tror, at der kan hentes masser af synergi-effekter, der kan få de kombinerede afdelinger til at vokse sammen.

Miracle tæller omkring 175 fuldtidsansatte samt 175 eksterne medarbejdere.

Lasse Christensen sagde i sensommeren til Computerworld, at han forventede, at antallet af medarbejdere ville runde de 400 i 2014.

Det kan du læse mere om her: Stor rokade i Miracle: Udpeger seks nye direktører

Det mål kan stadig nås, mener direktøren.

"Vi har i en årrække ansat 30-35 nye medarbejdere om året, så samlet set er der stadig vækst, og det tror jeg også, at der vil være i fremtiden," siger han.

Miracle har ifølge Lasse Christensen for nylig fået 'et gennembrud' inden for det offentlige med blandt andet en aftale om at supportere Oracles e-businessløsninger på en række universiteter samt en ny aftale om at skulle stå for en ny indkøbs- og faktureringsløsning til Moderniseringsstyrelsen.

"Så vi har masser af spændende opgaver i fremtiden, og der kommer ikke flere fyringer, da Miracle nu er på niveau," siger han.

Læs også:

Stor rokade i Miracle - udpeger seks nye direktører

Mogens Nørgaard udnævner sig selv til generaldirektør i nyt it-firma

Miracle: Derfor var vi nødt til at fyre Mogens Nørgaard

Her er afløseren for Mogens Nørgaard i Miracle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.