Artikel top billede

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows

Nye tal afslører, hvorfor Microsoft har en alvorlig udfordring med sine Windows-styresystemer.

De dage, da Windows var verdens mest udbredte styresystem, er forlængst forbi.

For selv om Microsoft sælger både Windows 8, Windows RT og Windows Phone - og stadig også lidt Windows 7 - er Windows som en samlet gruppe af styresystemer på ingen måder i stand til at hamle op med Android.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Gartner.

Ifølge it-analysehuset blev der sidste år sendt næsten 880 millioner Android-baserede enheder af sted fra producenternes fabrikker til butikkerne.

Det antal Android-forsendelser vil ifølge Gartner være steget til mere end 1,3 milliarder i 2015.

Til sammenligning blev der i 2013 sendt blot 325 millioner Windows-baserede smartphones, pc'er og tablets ud på markedet - og det antal vil kun være vokset til 379 millioner i 2015.

Apples to styresystemer, iOS og Mac OS, blev sendt af sted på samlet 241 millioner enheder i 2013, og det antal vil ifølge Gartner være steget til 324 millioner i 2015.

Derudover er der i Gartner-opgørelsen en stor gruppe af "andre" styresystemer, som lå på 873 millioner i 2013 og vil falde til 565 millioner i 2015.


Kritikere af denne slags opgørelser vil nok fremhæve, at man ikke kan gøre styresystemernes styrkeforhold op på den måde, fordi Windows stadig er ganske dominerende på den klassiske pc, mens Android styrer på smartphones, og iOS fylder rigtig meget på tablet-fronten.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at grænserne imellem de forskellige produkt-kategorier er ved at blive visket ud, og at forbrugerne i stigende grad vender sig imod tablets, smartphones og andre mere moderne produkter, så pc'en dermed fylder mindre og mindre relativt set.

Det er grundlæggende her, at Microsofts store Windows-udfordring ligger gemt, fordi de nye Windows-platforme, Windows Phone og Windows 8/RT, ikke kan modsvare det ekstreme fald, der er i salget af traditionelle pc'er med Windows.    

Det er også forklaringen på, at Microsoft nu - efter at have tøvet i flere år - har lanceret sin Office-pakke til iPad - en af de platforme, der i det senere år har stjålet meget af rampelyset fra Windows.

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger WIndows bag sig - her er den nye fremtid
Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere