Artikel top billede

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows

Nye tal afslører, hvorfor Microsoft har en alvorlig udfordring med sine Windows-styresystemer.

De dage, da Windows var verdens mest udbredte styresystem, er forlængst forbi.

For selv om Microsoft sælger både Windows 8, Windows RT og Windows Phone - og stadig også lidt Windows 7 - er Windows som en samlet gruppe af styresystemer på ingen måder i stand til at hamle op med Android.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Gartner.

Ifølge it-analysehuset blev der sidste år sendt næsten 880 millioner Android-baserede enheder af sted fra producenternes fabrikker til butikkerne.

Det antal Android-forsendelser vil ifølge Gartner være steget til mere end 1,3 milliarder i 2015.

Til sammenligning blev der i 2013 sendt blot 325 millioner Windows-baserede smartphones, pc'er og tablets ud på markedet - og det antal vil kun være vokset til 379 millioner i 2015.

Apples to styresystemer, iOS og Mac OS, blev sendt af sted på samlet 241 millioner enheder i 2013, og det antal vil ifølge Gartner være steget til 324 millioner i 2015.

Derudover er der i Gartner-opgørelsen en stor gruppe af "andre" styresystemer, som lå på 873 millioner i 2013 og vil falde til 565 millioner i 2015.


Kritikere af denne slags opgørelser vil nok fremhæve, at man ikke kan gøre styresystemernes styrkeforhold op på den måde, fordi Windows stadig er ganske dominerende på den klassiske pc, mens Android styrer på smartphones, og iOS fylder rigtig meget på tablet-fronten.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at grænserne imellem de forskellige produkt-kategorier er ved at blive visket ud, og at forbrugerne i stigende grad vender sig imod tablets, smartphones og andre mere moderne produkter, så pc'en dermed fylder mindre og mindre relativt set.

Det er grundlæggende her, at Microsofts store Windows-udfordring ligger gemt, fordi de nye Windows-platforme, Windows Phone og Windows 8/RT, ikke kan modsvare det ekstreme fald, der er i salget af traditionelle pc'er med Windows.    

Det er også forklaringen på, at Microsoft nu - efter at have tøvet i flere år - har lanceret sin Office-pakke til iPad - en af de platforme, der i det senere år har stjålet meget af rampelyset fra Windows.

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger WIndows bag sig - her er den nye fremtid
Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere