Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows

Nye tal afslører, hvorfor Microsoft har en alvorlig udfordring med sine Windows-styresystemer.

De dage, da Windows var verdens mest udbredte styresystem, er forlængst forbi.

For selv om Microsoft sælger både Windows 8, Windows RT og Windows Phone - og stadig også lidt Windows 7 - er Windows som en samlet gruppe af styresystemer på ingen måder i stand til at hamle op med Android.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Gartner.

Ifølge it-analysehuset blev der sidste år sendt næsten 880 millioner Android-baserede enheder af sted fra producenternes fabrikker til butikkerne.

Det antal Android-forsendelser vil ifølge Gartner være steget til mere end 1,3 milliarder i 2015.

Til sammenligning blev der i 2013 sendt blot 325 millioner Windows-baserede smartphones, pc'er og tablets ud på markedet - og det antal vil kun være vokset til 379 millioner i 2015.

Apples to styresystemer, iOS og Mac OS, blev sendt af sted på samlet 241 millioner enheder i 2013, og det antal vil ifølge Gartner være steget til 324 millioner i 2015.

Derudover er der i Gartner-opgørelsen en stor gruppe af "andre" styresystemer, som lå på 873 millioner i 2013 og vil falde til 565 millioner i 2015.


Kritikere af denne slags opgørelser vil nok fremhæve, at man ikke kan gøre styresystemernes styrkeforhold op på den måde, fordi Windows stadig er ganske dominerende på den klassiske pc, mens Android styrer på smartphones, og iOS fylder rigtig meget på tablet-fronten.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at grænserne imellem de forskellige produkt-kategorier er ved at blive visket ud, og at forbrugerne i stigende grad vender sig imod tablets, smartphones og andre mere moderne produkter, så pc'en dermed fylder mindre og mindre relativt set.

Det er grundlæggende her, at Microsofts store Windows-udfordring ligger gemt, fordi de nye Windows-platforme, Windows Phone og Windows 8/RT, ikke kan modsvare det ekstreme fald, der er i salget af traditionelle pc'er med Windows.    

Det er også forklaringen på, at Microsoft nu - efter at have tøvet i flere år - har lanceret sin Office-pakke til iPad - en af de platforme, der i det senere år har stjålet meget af rampelyset fra Windows.

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger WIndows bag sig - her er den nye fremtid
Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.