Voksende utilfredshed: Firmaets it-løsninger er noget rod

Der er en voksende utilfredshed med it-afdelingens evne til at levere effektive løsninger, viser stor undersøgelse.

Flere og flere ledere anerkender, at den strategiske værdi af it i virksomheden handler om langt mere end bare at skære i omkostningerne.

Desværre finder den positive udvikling sted, samtidig med at utilfredsheden med it vokser i virksomhederne.

Det skriver rådgivningsfirmaet McKinsey i en årlig undersøgelse blandt både it-ledere og forretningsledere, der nu er foretaget for ottende gang - i år blandt 807 respondenter.

"Mens de fokuserer på og investerer i mulighederne for at skabe produktivitet, forretnings-effektivitet og innovation inden for produkter og service, retter de også fokus på de mangler, mange it-organisationer lider under."

"Blandt de mest afgørende udfordringer er at demonstrere effektivt lederskab og at finde, udvikle og fastholde it-talenter," skriver McKinsey i analysen.

Her går det galt
Den kedelige tendens er særligt, at respondenterne i den nye 2013-undersøgelse er mere negative omkring it-performance, end de var i 2012.

"På specifikke funktionsområder er ledere fra forretningssiden mindre tilbøjelige, end de var i 2012, til at sige, at it performer effektivt. It-lederne er endnu mere negative," lyder det videre fra McKinsey.

Konkret siger kun 13 procent af it-lederne selv, at deres it-organisationer er fuldstændig eller meget effektive til at introducere nye teknologier hurtigere eller mere effektivt end konkurrenterne.

I 2012 var det 22 procent, der bakkede op om det udsagn.

Et andet tankevækkende resultat er, at det i både 2011 og 2012 var 59 procent, der mente, at it-afdelingen og it-løsningerne gjorde virksomheden i stand til at træde ind på nye markeder.

Det er nu faldet til kun 37 procent.

Derfor har CIO'en et problem
Spørgsmålet er naturligvis, om det er it-cheferne og it-organisationerne, der er blevet dårligere til deres arbejde - eller om det er brugernes forventninger, der er vokset. McKinsey peger umiddelbart på det sidste.

"Disse resultater afspejler formentlig de generelt voksende forventninger til virksomhedens it - og til at det eksempelvis kan give en service, der er sammenlignelig med forbrugerrettede cloud og mobil-applikationer, der er tilgængelige uden for virksomheden."

Det ændrer imidlertid ikke ved, at det er it-organisationen, der får på puklen, hvis resten af huset ikke føler, at it-løsningerne fungerer godt nok.

Det har vi skrevet mere om her, og du kan også læse vores interview med en dansk top-CIO, der er i gang med at etablere fremtidens it-organisation, hvor netop service er et nøgleord.Læs også:

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften

Nedetid accepteres ikke længere: Men kan det undgås?

Kan it-chefen løse den vigtigste opgave af alle?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.