Artikel top billede

Voksende utilfredshed: Firmaets it-løsninger er noget rod

Der er en voksende utilfredshed med it-afdelingens evne til at levere effektive løsninger, viser stor undersøgelse.

Flere og flere ledere anerkender, at den strategiske værdi af it i virksomheden handler om langt mere end bare at skære i omkostningerne.

Desværre finder den positive udvikling sted, samtidig med at utilfredsheden med it vokser i virksomhederne.

Det skriver rådgivningsfirmaet McKinsey i en årlig undersøgelse blandt både it-ledere og forretningsledere, der nu er foretaget for ottende gang - i år blandt 807 respondenter.

"Mens de fokuserer på og investerer i mulighederne for at skabe produktivitet, forretnings-effektivitet og innovation inden for produkter og service, retter de også fokus på de mangler, mange it-organisationer lider under."

"Blandt de mest afgørende udfordringer er at demonstrere effektivt lederskab og at finde, udvikle og fastholde it-talenter," skriver McKinsey i analysen.

Her går det galt

Den kedelige tendens er særligt, at respondenterne i den nye 2013-undersøgelse er mere negative omkring it-performance, end de var i 2012.

"På specifikke funktionsområder er ledere fra forretningssiden mindre tilbøjelige, end de var i 2012, til at sige, at it performer effektivt. It-lederne er endnu mere negative," lyder det videre fra McKinsey.

Konkret siger kun 13 procent af it-lederne selv, at deres it-organisationer er fuldstændig eller meget effektive til at introducere nye teknologier hurtigere eller mere effektivt end konkurrenterne.

I 2012 var det 22 procent, der bakkede op om det udsagn.

Et andet tankevækkende resultat er, at det i både 2011 og 2012 var 59 procent, der mente, at it-afdelingen og it-løsningerne gjorde virksomheden i stand til at træde ind på nye markeder.

Det er nu faldet til kun 37 procent.

Derfor har CIO'en et problem

Spørgsmålet er naturligvis, om det er it-cheferne og it-organisationerne, der er blevet dårligere til deres arbejde - eller om det er brugernes forventninger, der er vokset. McKinsey peger umiddelbart på det sidste.

"Disse resultater afspejler formentlig de generelt voksende forventninger til virksomhedens it - og til at det eksempelvis kan give en service, der er sammenlignelig med forbrugerrettede cloud og mobil-applikationer, der er tilgængelige uden for virksomheden."

Det ændrer imidlertid ikke ved, at det er it-organisationen, der får på puklen, hvis resten af huset ikke føler, at it-løsningerne fungerer godt nok.

Det har vi skrevet mere om her, og du kan også læse vores interview med en dansk top-CIO, der er i gang med at etablere fremtidens it-organisation, hvor netop service er et nøgleord.

Læs også:

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften

Nedetid accepteres ikke længere: Men kan det undgås?

Kan it-chefen løse den vigtigste opgave af alle?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere