Artikel top billede

Cheferne skifter mening: Vil ikke længere spare på it

I stedet for at at blive ved med at fokusere på, hvordan man kan skære i it-omkostningerne, har virksomhedernes topledelser nu set sig lune på en helt anden plan.

Der er i dag et mindre fokus på at reducere it-omkostningerne i virksomhederne, end der var for bare få år siden.

Det er konklusionen i McKinseys årlige undersøgelse blandt både it-ledere og forretningsledere, der nu er foretaget for ottende gang - i år blandt 807 respondenter.

Deltagerne er blandt andet blevet bedt om at pege på de vigtigste it-prioriteringer i virksomhederne.

Hvor det i 2012 var 52 procent, der pegede på, at en reducering af it-omkostningerne var en vigtig prioritering, er det i den nye undersøgelse faldet til 31 procent.

Samtidig er det opsigtsvækkende, at det i 2012 blot var 49 procent, der udpegede "forbedre forretnings-processernes effektivitet" som en vigtig it-prioritering, og at det nu er steget til 61 procent.

"Bekymringer om at styre omkostningerne er faldet, mens en større del af forretningslederne nu siger, at deres organisationer bruger it til at forbedre forretningens effektivitet og adgangen til information," skriver McKinsey blandt andet.

Her bruges it-budgettet

Denne udvikling kommer også til udtryk ved, at det ventes, at det om tre år i gennemsnit vil være 17 procent af virksomhedernes it-budgetter, der går til innovation - mod kun 11 procent i dag.

Det vil om tre år også være en markant mindre del af it-budgettet, der går til infrastruktur, skriver McKinsey, der på det område venter et fald fra 27 procent i dag til 19 procent om tre år.

En anden interessant konklusion fra undersøgelsen er, at der er en voksende utilfredshed med virksomhedernes it-løsninger - læs mere om den udfordring i denne artikel.

Læs også:

Voksende utilfredshed: Firmaets it-løsninger er noget rod

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere