Artikel top billede

Cheferne skifter mening: Vil ikke længere spare på it

I stedet for at at blive ved med at fokusere på, hvordan man kan skære i it-omkostningerne, har virksomhedernes topledelser nu set sig lune på en helt anden plan.

Der er i dag et mindre fokus på at reducere it-omkostningerne i virksomhederne, end der var for bare få år siden.

Det er konklusionen i McKinseys årlige undersøgelse blandt både it-ledere og forretningsledere, der nu er foretaget for ottende gang - i år blandt 807 respondenter.

Deltagerne er blandt andet blevet bedt om at pege på de vigtigste it-prioriteringer i virksomhederne.

Hvor det i 2012 var 52 procent, der pegede på, at en reducering af it-omkostningerne var en vigtig prioritering, er det i den nye undersøgelse faldet til 31 procent.

Samtidig er det opsigtsvækkende, at det i 2012 blot var 49 procent, der udpegede "forbedre forretnings-processernes effektivitet" som en vigtig it-prioritering, og at det nu er steget til 61 procent.

"Bekymringer om at styre omkostningerne er faldet, mens en større del af forretningslederne nu siger, at deres organisationer bruger it til at forbedre forretningens effektivitet og adgangen til information," skriver McKinsey blandt andet.

Her bruges it-budgettet

Denne udvikling kommer også til udtryk ved, at det ventes, at det om tre år i gennemsnit vil være 17 procent af virksomhedernes it-budgetter, der går til innovation - mod kun 11 procent i dag.

Det vil om tre år også være en markant mindre del af it-budgettet, der går til infrastruktur, skriver McKinsey, der på det område venter et fald fra 27 procent i dag til 19 procent om tre år.

En anden interessant konklusion fra undersøgelsen er, at der er en voksende utilfredshed med virksomhedernes it-løsninger - læs mere om den udfordring i denne artikel.

Læs også:

Voksende utilfredshed: Firmaets it-løsninger er noget rod

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere