Artikel top billede

Cheferne skifter mening: Vil ikke længere spare på it

I stedet for at at blive ved med at fokusere på, hvordan man kan skære i it-omkostningerne, har virksomhedernes topledelser nu set sig lune på en helt anden plan.

Der er i dag et mindre fokus på at reducere it-omkostningerne i virksomhederne, end der var for bare få år siden.

Det er konklusionen i McKinseys årlige undersøgelse blandt både it-ledere og forretningsledere, der nu er foretaget for ottende gang - i år blandt 807 respondenter.

Deltagerne er blandt andet blevet bedt om at pege på de vigtigste it-prioriteringer i virksomhederne.

Hvor det i 2012 var 52 procent, der pegede på, at en reducering af it-omkostningerne var en vigtig prioritering, er det i den nye undersøgelse faldet til 31 procent.

Samtidig er det opsigtsvækkende, at det i 2012 blot var 49 procent, der udpegede "forbedre forretnings-processernes effektivitet" som en vigtig it-prioritering, og at det nu er steget til 61 procent.

"Bekymringer om at styre omkostningerne er faldet, mens en større del af forretningslederne nu siger, at deres organisationer bruger it til at forbedre forretningens effektivitet og adgangen til information," skriver McKinsey blandt andet.

Her bruges it-budgettet

Denne udvikling kommer også til udtryk ved, at det ventes, at det om tre år i gennemsnit vil være 17 procent af virksomhedernes it-budgetter, der går til innovation - mod kun 11 procent i dag.

Det vil om tre år også være en markant mindre del af it-budgettet, der går til infrastruktur, skriver McKinsey, der på det område venter et fald fra 27 procent i dag til 19 procent om tre år.

En anden interessant konklusion fra undersøgelsen er, at der er en voksende utilfredshed med virksomhedernes it-løsninger - læs mere om den udfordring i denne artikel.

Læs også:

Voksende utilfredshed: Firmaets it-løsninger er noget rod

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere