Artikel top billede

Cheferne skifter mening: Vil ikke længere spare på it

I stedet for at at blive ved med at fokusere på, hvordan man kan skære i it-omkostningerne, har virksomhedernes topledelser nu set sig lune på en helt anden plan.

Der er i dag et mindre fokus på at reducere it-omkostningerne i virksomhederne, end der var for bare få år siden.

Det er konklusionen i McKinseys årlige undersøgelse blandt både it-ledere og forretningsledere, der nu er foretaget for ottende gang - i år blandt 807 respondenter.

Deltagerne er blandt andet blevet bedt om at pege på de vigtigste it-prioriteringer i virksomhederne.

Hvor det i 2012 var 52 procent, der pegede på, at en reducering af it-omkostningerne var en vigtig prioritering, er det i den nye undersøgelse faldet til 31 procent.

Samtidig er det opsigtsvækkende, at det i 2012 blot var 49 procent, der udpegede "forbedre forretnings-processernes effektivitet" som en vigtig it-prioritering, og at det nu er steget til 61 procent.

"Bekymringer om at styre omkostningerne er faldet, mens en større del af forretningslederne nu siger, at deres organisationer bruger it til at forbedre forretningens effektivitet og adgangen til information," skriver McKinsey blandt andet.

Her bruges it-budgettet

Denne udvikling kommer også til udtryk ved, at det ventes, at det om tre år i gennemsnit vil være 17 procent af virksomhedernes it-budgetter, der går til innovation - mod kun 11 procent i dag.

Det vil om tre år også være en markant mindre del af it-budgettet, der går til infrastruktur, skriver McKinsey, der på det område venter et fald fra 27 procent i dag til 19 procent om tre år.

En anden interessant konklusion fra undersøgelsen er, at der er en voksende utilfredshed med virksomhedernes it-løsninger - læs mere om den udfordring i denne artikel.

Læs også:

Voksende utilfredshed: Firmaets it-løsninger er noget rod

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere