Artikel top billede

Stort dating-site blokerer for alle besøg fra Firefox-browsere

Stort dating-site blokerer for alle Firefox-besøgende. "Brug en anden browser," lyder det fra selskabet. Se hvorfor her.

Datingsitet OkCupid med flere millioner brugere har blokeret for adgangen, hvis du besøger kærlighedshjemmesiden fra en Firefox-browser.

Årsag: Dating-sitet ønsker ikke at støtte Mozillas nye administrerende direktør, Brendan Eichs, Firefox-browser, efter at Mozilla-direktøren i 2008 støttede et forbud mod, at to personer af samme køn kan blive gift.

Det skriver BBC.

Tager det personligt og professionelt

Hvis man surfer ind på dating-hjemmesiden via en Firefox-browser, bliver man mødt af en tekst, der forklarer, hvorfor datingsitet tager denne kamp op.

"Vi har i de seneste 10 år været dedikerede til at sætte folk sammen - alle slags folk. Hvis individer som Mr. Eich fik ret, så ville omkring otte procent af alle forhold, som vi har arbejdet så hårdt for at skabe, være forbudte," lyder det på hjemmesiden.

"Lighed omkring homoseksuelle forhold er personligt vigtige for mange af os her på OkCupid, men professionelt er det vigtigt for hele selskabet," fortsætter svadaen.

Brug andre browsere

Selskabet opfordrer sine brugere til at anvende andre browsere - blandt andet Chrome, Opera og Internet Explorer, som måske på grund af en af stavefejl er omdøbt til Internet Exploder.

Samtidig har OkCupid i bunden af sin hjemmeside til Firefox-brugerne et link ind til det rigtige dating-site, så blokeringen har altså en mere symbolsk og politisk betydning, end der reelt er lukket for søgninger efter romantik med det modsatte - eller samme - køn.

Datingsitet har også en lille faktaboks, der beskriver, hvordan Brendan Eich i 2008 donerede 1.000 dollar i sit eget og Mozillas navn for at få afskaffet homo-vielser i den amerikanske delstat Californien.

Inden for den brede it-branche er Brendan Eich nok mest kendt for sit arbejde med Netscape-browseren, sin mangeårige karriere hos Mozilla og ikke mindst som manden bag JavaScript.

Efter udnævnelsen fra teknologidirektør til administrerende direktør har flere Mozilla-medarbejdere også opfordret den kontroversielle leder til at træde tilbage på grund af hans anti-homoseksuelle donation.

Læs også:
Kode-guru overtager styringen med Firefox
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.