Artikel top billede

Stort dating-site blokerer for alle besøg fra Firefox-browsere

Stort dating-site blokerer for alle Firefox-besøgende. "Brug en anden browser," lyder det fra selskabet. Se hvorfor her.

Datingsitet OkCupid med flere millioner brugere har blokeret for adgangen, hvis du besøger kærlighedshjemmesiden fra en Firefox-browser.

Årsag: Dating-sitet ønsker ikke at støtte Mozillas nye administrerende direktør, Brendan Eichs, Firefox-browser, efter at Mozilla-direktøren i 2008 støttede et forbud mod, at to personer af samme køn kan blive gift.

Det skriver BBC.

Tager det personligt og professionelt

Hvis man surfer ind på dating-hjemmesiden via en Firefox-browser, bliver man mødt af en tekst, der forklarer, hvorfor datingsitet tager denne kamp op.

"Vi har i de seneste 10 år været dedikerede til at sætte folk sammen - alle slags folk. Hvis individer som Mr. Eich fik ret, så ville omkring otte procent af alle forhold, som vi har arbejdet så hårdt for at skabe, være forbudte," lyder det på hjemmesiden.

"Lighed omkring homoseksuelle forhold er personligt vigtige for mange af os her på OkCupid, men professionelt er det vigtigt for hele selskabet," fortsætter svadaen.

Brug andre browsere

Selskabet opfordrer sine brugere til at anvende andre browsere - blandt andet Chrome, Opera og Internet Explorer, som måske på grund af en af stavefejl er omdøbt til Internet Exploder.

Samtidig har OkCupid i bunden af sin hjemmeside til Firefox-brugerne et link ind til det rigtige dating-site, så blokeringen har altså en mere symbolsk og politisk betydning, end der reelt er lukket for søgninger efter romantik med det modsatte - eller samme - køn.

Datingsitet har også en lille faktaboks, der beskriver, hvordan Brendan Eich i 2008 donerede 1.000 dollar i sit eget og Mozillas navn for at få afskaffet homo-vielser i den amerikanske delstat Californien.

Inden for den brede it-branche er Brendan Eich nok mest kendt for sit arbejde med Netscape-browseren, sin mangeårige karriere hos Mozilla og ikke mindst som manden bag JavaScript.

Efter udnævnelsen fra teknologidirektør til administrerende direktør har flere Mozilla-medarbejdere også opfordret den kontroversielle leder til at træde tilbage på grund af hans anti-homoseksuelle donation.

Læs også:
Kode-guru overtager styringen med Firefox
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere