Artikel top billede

Blev du snydt? Her er it-branchens bedste løgnehistorier fra 1. april

Blev du snydt, så vandet drev? Se it-branchens bedste løgnehistorier her. Om duedrevet internet, tablet-computere på 42 tommer og de fedeste wearables nogensinde.

Vanen tro vælter det ud med løgnehistorier fra it-branchen og nærmeste omegn på denne 1. april.

Her kommer der en rundgang med de bedste af slagsen.

Vi begynder med Google, der gennem årene har stået bag mange gode løgnehistorier.

Google søger nemlig såkaldte Pokemon Masters, der bliver "verdens mægtigste digitale opdagelsesrejsende' i arbejdet med at føre Google Maps 'til den næste dimension.'

Det skal ske ved at rejse verden rundt og indfange Pokemon via en smart augmented reality-løsning til Google Maps.

Se Googles Pokemon-joke her.

Også chefen for Nest og manden bag iPhonen, Tony Fadell, er på banen. Hans selskab, termostat-firmaet Nest, blev for nylig købt af Google for svimlende 17,5 milliarder kroner.

Nu indgår han samarbejde med Virgin-milliardæren Richard Branson om installation af en Nest-termostat i alle sæder i Virgins fly under arbejdstitlen 'Total Temperature Control,' hvor hver enkelt passager selv skal kunne vælge temperatur.

Du kan se videoen her.

Google er i øvrigt også klar med en smart løsning, der med et snuptag kan konvertere websider til ikoner eller små billeder a la de gamle ægyptiske hieroglyffer.

Det gør, at man slipper for at sidde og scrolle og swipe og arbejde os gennem tekst, ligesom teksten skulle blive meget nemmere at læse ved at blive præsenteret som små tegninger frem for som ord.

Se den smarte løsning her.

HTC Gluuv

På hardware-siden præsenterer HTC en revolution inden for de såkaldte 'wearables' - altså ultra-bærbare computer-teknologier.

Der er ifølge sitet Neowin tale om en multifunktionel handske med navnet HTC Gluuv og sloganet 'Hello day after today.'

HTC Gluuv ligner en astronaut-handske og integrerer trådløst med HTC One-telefonen, ligesom den blandt mange andre funktioner kan anvendes til semi-automatisk selvforsvars-mekanisme, der kan smække øretæver nærmest af sig selv.

Se HTC Gluuv her.

Sjovt nok har Samsung fået nogenlunde samme idé. Selskabet præsenterer nemlig handsken 'Samsung Fingers,' der indeholder masser af smartphonens funktioner og lidt til.

Du kan se Samsung Fingers her.

Due-routere og verdens fedeste tablet-computer

Duer med routere

Samsung vil angiveligt også få bedre trådløse internet-signaler ud til alle i London ved at placere små routere på ryggen af alle de mange duer, der skider overalt i London - eksempelvis på Trafalgar Square.

Ifølge Samsung vil de små routere automatisk blive genopladet via duernes hule knogler, når dyrene opholder sig i lange rækker på byens el-ledninger.

Læs mere om due-projektet Samsungs Fli-Fy Pigeons her.

Mange mennesker holder af at tage selfie-billeder, hvor man fotograferer sig selv med sin mobiltelefon.

For at gøre det hele nemmere har Sphero derfor lanceret en flyvende selfie-drone, der kan futte rundt om dig og tage billeder, uanset hvor du befinder dig.

Du kan se denne banebrydende løsning med navnet Selfiebot her.

Vildt spændende tablet-computer

Selskabet Ocado er klar med en videreudvikling af den kendte tablet-computer, som samtidig udfylder et stort hul i markedet for tablet-computere på 42 tommer.

Det er der selvfølgelig ingen, der tror på, men Ocado har fået skruet en ganske fiffig video sammen. Se den her.

Vi har også internet-leverandøren iiNet, der har lanceret et helt nyt produkt, der hedder Pet-Fi.

Løsningen minder om Wi-Fi, men anvender husdyrene som energi-ressourcer ved at udnytte den kinetiske energi, som dyrene udvikler, når de bevæger sig.

Se mere om Pet-Fi her.

Computerworlds amerikanske søstermedie, Infoworld, fortæller, at Microsoft genudgiver Windows XP i en særlig 13-års jubilæums-udgave med navnet XP13AE, og det er jo godt nyt for de mange organisationer, der står over for problemer, når Microsoft om en uge ellers udsender absolut sidste sikekrhedsopdatering til XP.

Læs mere om Windows XP13AE her.

Også Nokia er med. Det sker med den opsigtsvækkende nyhed om, at selskabet genlancerer den engang så populære klassiker Nokia 3310, som mange af os anvendte engang.

Denne gang bliver det i en moderniseret udgave med Windows Phone og et fedt kamera på 41 megapixels.

Du kan læse mere om den nye Nokia 3310 (i moderigtige farver) her.

It-magasinet Reddit tænker videre. Selskabet har udviklet en særlig hoved-styret navigationsmetode med navnet Headdit ('Hand Equivalent Action Detection').

Her er det muligt at navigere rundt på sitet ved at nikke, rynke brynene, ryste på hovedet og så videre.

Du kan se, hvordan Headdit fungerer her.

Computerworld har selvfølgelig også selv været på banen - endda med to pranks. Men du må selv se, om du kan finde dem på cw.dk. Og husk, at virkeligheden nogle gange overgår fantasien - især i den vilde it-verden.

Har du flere eksempler? Del dem med os andre i debatten herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital