En million danske Telenor-mailadresser reddet i 11. time

Først ville Telenor slette op mod en million mailadresser på grund af dårlig kvalitet. Men nu bliver alle mailadresser samlet op af en veteran på det danske internet.

Til sommer var det planen, at Telenor ville trække stikket og skylle omkring en million mailadresser - heraf 112.000 aktive adresser - ud med badevandet.

Den plan er nu krøllet sammen. Den danske internetportal Jubii har nemlig meldt sig på banen som arvtager til de mange Telenor-mailbrugere.

Telenors mailkunder vil derfor i de kommende uger per mail få tilbuddet om at blive sendt over til Jubii, som har en gratis-løsning på to gigabyte lagerplads, hvilket er omkring 50 gange så meget plads som hos Telenor.

Hvis de siger ja, vil de kunne beholde deres mailadresse og data som gammel post og deres kontaktkartoteker, der bliver flyttet med over til Jubii.

Hvis de tilmed ønsker automatisk videresendelse til mailklienter som Outlook og Gmail, koster det 29 kroner om året hos Jubii, der så til gengæld giver fem gigabyte lagerplads. 

Det fortæller Telenors kundedirektør Jesper Hansen til Computerworld, efter at selskabet har annonceret med overflytningen på sin hjemmeside. 

"Vi var ret triste, da vi tog beslutningen om at droppe vores webmails, da det ikke lykkedes at få et samarbejde med nogle af de store," fortæller Jesper Hansen, inden det hele nu altså har fået en lykkelig udgang.

Microsoft og Google takkede nej
Med 'de store' mener han, at selskaber som blandt andre Google og Microsoft i efteråret blev tilbudt at overtage de mange kundemails - dog uden held.

Derefter så Telenor sig nødsaget til helt at trække stikket, inden Jubii vendte tilbage til Telenor omkring starten af februar og tilbød sin hjælp.

"Vi er rigtig glade for at få en samarbejdspartner. At det så har været en dansk partner, har bare gjort det hele nemmere," siger Telenor-kundedirektør Jesper Hansen.

Han beklager, at mange har gået og været irriteret over, at deres op mod 20 år gamle webadresse skulle forsvinde, når nu det hele bliver løst ved, at mailadresserne fortsætter hos Jubii, der oven i købet tilbyder en ny Jubii-mailadresse i tilgift.

Ikke alle adresser ryger med
Det er dog ikke alle mail-adresser, som kan flyttes med over hos Jubii.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.