Artikel top billede

Ny Mozilla-direktør færdig efter få dage: Her er forklaringen

Mozillas nyudnævnte administrerende direktør er blevet tvunget til at trække sig, efter at han bragte Firefox-producenten ud i et voldsomt stormvejr på grund af en kontroversiel handling.

Mozillas nyudnævnte administrerende direktør, Brendan Eich, er færdig på posten.

Det meddeler Mozillas bestyrelsesformand, Mitchell Baker, i et blogindlæg.

"Brendan Eich har valgt at træde tilbage fra sin rolle som CEO. Han har truffet denne beslutning for Mozillas og vores communitys skyld," skriver hun.

Årsagen til det pludselig exit er, at det i de seneste dage er kommet frem, at Eich har givet økonomisk støtte til modstandere af homo-ægteskaber.

Det er et sprængfarligt emne, fordi Mozilla som så mange andre virksomheder gør meget ud af at tale varmt for mangfoldigheden i medarbejderstaben og i verden i det hele taget.

"Vi ved, hvorfor folk er sårede og vrede, og at de har ret: det er fordi, vi ikke har været tro imod os selv," skriver Mitchell Baker.

"Vi opførte os ikke, som du ville forvente, at Mozilla opfører sig. Vi reagerede ikke hurtigt nok i forhold til at involvere folk, da kontroversen startede. Vi er kede af det. Det skal vi gøre bedre."

Fik kun en uge som direktør

Dermed fik Brendan Eich ekstremt kort tid på direktør-posten. Det var så sent som i sidste uge, at vi kunne fortælle, at Eich - der også er kendt som opfinderen af JavaScript - skulle være ny administrerende direktør i Mozilla, der står bag Firefox-browseren.

"Vores bestyrelse har udpeget mig til CEO i Mozilla med øjeblikkelig effekt. Jeg er meget beæret og ydmyg, og jeg lover at gøre alt, hvad jeg kan, for i denne rolle at føre Mozilla til nye højder," skrev Brendan Eich, inden det hele brød løs. 

Kort efter kom det frem, at han i 2008 donerede 1.000 dollars til modstandere af homo-ægteskaber i Californien, og derefter startede en bølge af klager fra utilfredse Firefox-brugere og samarbejdspartnere til Mozilla.

Blandt andet ville det populære datingsite OkCupid.com boykotte Firefox som browser på grund af Eichs handlinger.

Mitchell Baker skriver, at Mozilla-bestyrelsen endnu ikke ved, hvem der erstatter Brendan Eich.

Læs også:

Kode-guru overtager styringen med Firefox

Stort dating-site blokerer for alle besøg fra Firefox-browsere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.