Artikel top billede

Ny Mozilla-direktør færdig efter få dage: Her er forklaringen

Mozillas nyudnævnte administrerende direktør er blevet tvunget til at trække sig, efter at han bragte Firefox-producenten ud i et voldsomt stormvejr på grund af en kontroversiel handling.

Mozillas nyudnævnte administrerende direktør, Brendan Eich, er færdig på posten.

Det meddeler Mozillas bestyrelsesformand, Mitchell Baker, i et blogindlæg.

"Brendan Eich har valgt at træde tilbage fra sin rolle som CEO. Han har truffet denne beslutning for Mozillas og vores communitys skyld," skriver hun.

Årsagen til det pludselig exit er, at det i de seneste dage er kommet frem, at Eich har givet økonomisk støtte til modstandere af homo-ægteskaber.

Det er et sprængfarligt emne, fordi Mozilla som så mange andre virksomheder gør meget ud af at tale varmt for mangfoldigheden i medarbejderstaben og i verden i det hele taget.

"Vi ved, hvorfor folk er sårede og vrede, og at de har ret: det er fordi, vi ikke har været tro imod os selv," skriver Mitchell Baker.

"Vi opførte os ikke, som du ville forvente, at Mozilla opfører sig. Vi reagerede ikke hurtigt nok i forhold til at involvere folk, da kontroversen startede. Vi er kede af det. Det skal vi gøre bedre."

Fik kun en uge som direktør

Dermed fik Brendan Eich ekstremt kort tid på direktør-posten. Det var så sent som i sidste uge, at vi kunne fortælle, at Eich - der også er kendt som opfinderen af JavaScript - skulle være ny administrerende direktør i Mozilla, der står bag Firefox-browseren.

"Vores bestyrelse har udpeget mig til CEO i Mozilla med øjeblikkelig effekt. Jeg er meget beæret og ydmyg, og jeg lover at gøre alt, hvad jeg kan, for i denne rolle at føre Mozilla til nye højder," skrev Brendan Eich, inden det hele brød løs. 

Kort efter kom det frem, at han i 2008 donerede 1.000 dollars til modstandere af homo-ægteskaber i Californien, og derefter startede en bølge af klager fra utilfredse Firefox-brugere og samarbejdspartnere til Mozilla.

Blandt andet ville det populære datingsite OkCupid.com boykotte Firefox som browser på grund af Eichs handlinger.

Mitchell Baker skriver, at Mozilla-bestyrelsen endnu ikke ved, hvem der erstatter Brendan Eich.

Læs også:

Kode-guru overtager styringen med Firefox

Stort dating-site blokerer for alle besøg fra Firefox-browsere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere