Artikel top billede

Preben Damgaard efter store tab: Er ikke længere milliardær

Navision-rigmanden Preben Damgaard er ikke længere milliardær. Se her, hvad der især har kostet ham kassen.

Preben Damgaard scorede kassen, da han sammen med sin bror Erik og de øvrige hovedejere af Navision, Jesper Balser, Torben Wind og Peter Bang, solgte selskabet til Microsoft i 2002.

Du kan læse Computerworlds reportage fra pressemødet, hvor kæmpehandlen blev annonceret her.

Salget indbragte hver af de fem ejere omkring en milliard kroner, der kom oveni det betydelige beløb, som de hver især landede, da Navision i 1998 blev børsnoteret.

Men i dag er Preben Damgaard ikke længere milliardær.

"Jeg er stadig en meget formuende mand, men jeg har ikke længere en milliard. Hovedårsagen er, at det kostede penge at få gennem finanskrisen," siger han til Børsen.

Hertil kommer, at det har kostet ham mange penge at være med til at rekonstruere broen, Erik Damgaards, økonomi i en periode, hvor Erik Damgaard ofte var på forsiden af de kulørte blade på grund af dels sin fejlslagne investeringer, dels sit ægteskab med Anni Fønsby.

Preben Damgaard vil til Børsen ikke sige, hvor mange penge præcist, han har skudt ind i redningsaktionen af sin bror, hvis selskab gik konkurs, mens han ikke selv gik personligt konkurs.

"Jeg har heldigvis ikke investeret tungt i en branche som ejendomme. Og jeg havde under hele finanskrisen over halvdelen af min formue i ultralikvide midler, som jeg kunne vende til kontanter på under 24 timer," siger han til Børsen.

Du kan læse hele historien om Navision-eventyret her: 25 år med Navision.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere