Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Preben Damgaard efter store tab: Er ikke længere milliardær

Navision-rigmanden Preben Damgaard er ikke længere milliardær. Se her, hvad der især har kostet ham kassen.

Preben Damgaard scorede kassen, da han sammen med sin bror Erik og de øvrige hovedejere af Navision, Jesper Balser, Torben Wind og Peter Bang, solgte selskabet til Microsoft i 2002.

Du kan læse Computerworlds reportage fra pressemødet, hvor kæmpehandlen blev annonceret her.

Salget indbragte hver af de fem ejere omkring en milliard kroner, der kom oveni det betydelige beløb, som de hver især landede, da Navision i 1998 blev børsnoteret.

Men i dag er Preben Damgaard ikke længere milliardær.

"Jeg er stadig en meget formuende mand, men jeg har ikke længere en milliard. Hovedårsagen er, at det kostede penge at få gennem finanskrisen," siger han til Børsen.

Hertil kommer, at det har kostet ham mange penge at være med til at rekonstruere broen, Erik Damgaards, økonomi i en periode, hvor Erik Damgaard ofte var på forsiden af de kulørte blade på grund af dels sin fejlslagne investeringer, dels sit ægteskab med Anni Fønsby.

Preben Damgaard vil til Børsen ikke sige, hvor mange penge præcist, han har skudt ind i redningsaktionen af sin bror, hvis selskab gik konkurs, mens han ikke selv gik personligt konkurs.

"Jeg har heldigvis ikke investeret tungt i en branche som ejendomme. Og jeg havde under hele finanskrisen over halvdelen af min formue i ultralikvide midler, som jeg kunne vende til kontanter på under 24 timer," siger han til Børsen.

Du kan læse hele historien om Navision-eventyret her: 25 år med Navision.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.