Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Denne særlige knap kan ændre alt ved din smartphone

En ekspert mener, at en særlig knap på smartphonen vil kunne løse et alvorligt problem for rigtig mange af os.

Alt for mange af os kæmper med at adskille privat- og arbejdslivet, og smartphonen er i høj grad en årsag til den problemstilling.

En del af os forsøger at løse problemet ved at bære rundt på to forskellige telefoner, men det er ikke altid den mest praktiske løsning.

Derfor burde nye smartphones have en indbygget funktion, der lader dig skifte imellem privatliv og arbejdsliv.

Det foreslår Gartner-rådgiver Craig Roth i et blogindlæg

Der findes allerede den slags koncepter i form af eksempelvis Samsung Knox, der gør det lettere at splitte en Galaxy S5 op i to universer - et til arbejde og et til privatliv.

Men hvor det er en software-basereret "knap," forestiller Craig Roth sig helt konkret en ny fysisk knap på telefonerne.

"Jeg forestiller mig en fysisk knap til at skifte frem og tilbage."

"Så ville du kunne tagge kontakter som personlige eller arbejde. De fleste kontaktlister lader dig allerede gøre dette. Hvis knappen er i hjemme-mode, bruger den hjemme-profilen til notifikationer, der som default har en lydløs ringetone til arbejde. Vice versa til arbejde."

Sådan kunne det fungere

Han skriver, at knappen også vil kunne bestemme, hvilket baggrundsbillede og tema, der anvendes på smartphonen, og styre din presence-status, så du eksempelvis står som rød eller utilgængelig for dine arbejdskontakter, når du er i privat-mode - og omvendt.

På samme måde skal SAP-applikationen træde frem på skærmen, når man er arbejds-mode, mens Candy Crush og Angry Birds får lov at pryde skærm, når man holder fri.

Man vil også kunne køre med to forskellige adgangskoder og sikkerhedsniveauer til de to tilstande, forskellige email-konti og så videre.

"Mange elementer ved telefonen ville skulle redesignes. Men hvis brugerne faktisk holder fast i to fysiske enheder, ser det ud til, at der er et stort nok behov til at overveje det," lyder det fra Craig Roth.

"Forestil dig at se folk på vej ned med elevatoren ved dagens afslutning, der gladeligt slår den knap over på hjemme og ser deres barns ansigt som baggrund og alle de apps, som de ønsker at se, og at de ved, at de ikke vil blive forstyrret af arbejde, før de slår den knap tilbage næste morgen."

Læs også:

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervskunderne

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.