Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Denne særlige knap kan ændre alt ved din smartphone

En ekspert mener, at en særlig knap på smartphonen vil kunne løse et alvorligt problem for rigtig mange af os.

Alt for mange af os kæmper med at adskille privat- og arbejdslivet, og smartphonen er i høj grad en årsag til den problemstilling.

En del af os forsøger at løse problemet ved at bære rundt på to forskellige telefoner, men det er ikke altid den mest praktiske løsning.

Derfor burde nye smartphones have en indbygget funktion, der lader dig skifte imellem privatliv og arbejdsliv.

Det foreslår Gartner-rådgiver Craig Roth i et blogindlæg

Der findes allerede den slags koncepter i form af eksempelvis Samsung Knox, der gør det lettere at splitte en Galaxy S5 op i to universer - et til arbejde og et til privatliv.

Men hvor det er en software-basereret "knap," forestiller Craig Roth sig helt konkret en ny fysisk knap på telefonerne.

"Jeg forestiller mig en fysisk knap til at skifte frem og tilbage."

"Så ville du kunne tagge kontakter som personlige eller arbejde. De fleste kontaktlister lader dig allerede gøre dette. Hvis knappen er i hjemme-mode, bruger den hjemme-profilen til notifikationer, der som default har en lydløs ringetone til arbejde. Vice versa til arbejde."

Sådan kunne det fungere

Han skriver, at knappen også vil kunne bestemme, hvilket baggrundsbillede og tema, der anvendes på smartphonen, og styre din presence-status, så du eksempelvis står som rød eller utilgængelig for dine arbejdskontakter, når du er i privat-mode - og omvendt.

På samme måde skal SAP-applikationen træde frem på skærmen, når man er arbejds-mode, mens Candy Crush og Angry Birds får lov at pryde skærm, når man holder fri.

Man vil også kunne køre med to forskellige adgangskoder og sikkerhedsniveauer til de to tilstande, forskellige email-konti og så videre.

"Mange elementer ved telefonen ville skulle redesignes. Men hvis brugerne faktisk holder fast i to fysiske enheder, ser det ud til, at der er et stort nok behov til at overveje det," lyder det fra Craig Roth.

"Forestil dig at se folk på vej ned med elevatoren ved dagens afslutning, der gladeligt slår den knap over på hjemme og ser deres barns ansigt som baggrund og alle de apps, som de ønsker at se, og at de ved, at de ikke vil blive forstyrret af arbejde, før de slår den knap tilbage næste morgen."

Læs også:

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervskunderne

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere