Artikel top billede

Dansk online-succes går på børsen - er 13 milliarder kroner værd

Efter blot 13 år på nettet er dansk online-succes blevet børsnoteret med udsigt til milliardgevinst.

Den danske pizza-pusher Just-Eat er torsdag gået på børsen med en samlet markedsværdi godt 13 milliarder kroner, efter stykprisen på aktien er sat til 260 pence (23,39 kroner).

Børsnoteringen foregik på London Stock Exchange, hvor selskabet søger at skabe et grundlag for vækst og give medarbejdere og tidlige investorer muligheden for at sælge aktier og dermed tjene på deres tillid til selskabet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den helt store himmelflugt

Just-Eat forventer ifølge The Wall Street Journal en indtægt på omkring en milliard kroner ved aktieudbuddet, mens aktionærerne vil dele den resterende del af indtægterne ved børsnoteringen.

Dermed har det 13 år gamle danskfunderede selskab taget en økonomisk himmelflugt af de helt store, siden det startede i Danmark og siden bevægede sig ind på 13 markeder.

Danmark og Storbritannien er dog stadig klart størst, da omkring 80 procent af ordrerne kommer fra disse to lande.

I dag har Just-Eat flyttet sit hovedkvarter til Englands hovedstad, London.

Fordobler bestillinger

Just-Eat omsætter i dag for omkring 870 millioner kroner, efter det i 2013 servicerede mere end 40 millioner sultne kunder på nettet.

Det tal er for øvrigt også i fremgang, da online-spisestedet i 2012 'kun' havde 23 millioner bestillinger.

Historien om Just Eats børsnotering har kørt siden starten af året, hvor den var blandt de mest populære på The Wall Street Journal, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Danske chefer smutter: Nu høster firmaet milliarder

Tidligere ansatte sætter kniven i Just-Eat: Åbner konkurrent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere