Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Dansk online-succes går på børsen - er 13 milliarder kroner værd

Efter blot 13 år på nettet er dansk online-succes blevet børsnoteret med udsigt til milliardgevinst.

Den danske pizza-pusher Just-Eat er torsdag gået på børsen med en samlet markedsværdi godt 13 milliarder kroner, efter stykprisen på aktien er sat til 260 pence (23,39 kroner).

Børsnoteringen foregik på London Stock Exchange, hvor selskabet søger at skabe et grundlag for vækst og give medarbejdere og tidlige investorer muligheden for at sælge aktier og dermed tjene på deres tillid til selskabet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den helt store himmelflugt

Just-Eat forventer ifølge The Wall Street Journal en indtægt på omkring en milliard kroner ved aktieudbuddet, mens aktionærerne vil dele den resterende del af indtægterne ved børsnoteringen.

Dermed har det 13 år gamle danskfunderede selskab taget en økonomisk himmelflugt af de helt store, siden det startede i Danmark og siden bevægede sig ind på 13 markeder.

Danmark og Storbritannien er dog stadig klart størst, da omkring 80 procent af ordrerne kommer fra disse to lande.

I dag har Just-Eat flyttet sit hovedkvarter til Englands hovedstad, London.

Fordobler bestillinger

Just-Eat omsætter i dag for omkring 870 millioner kroner, efter det i 2013 servicerede mere end 40 millioner sultne kunder på nettet.

Det tal er for øvrigt også i fremgang, da online-spisestedet i 2012 'kun' havde 23 millioner bestillinger.

Historien om Just Eats børsnotering har kørt siden starten af året, hvor den var blandt de mest populære på The Wall Street Journal, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Danske chefer smutter: Nu høster firmaet milliarder

Tidligere ansatte sætter kniven i Just-Eat: Åbner konkurrent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere