Artikel top billede

Pas på - kører dit website på et forældet styresystem?

Tusindvis af websites kører på så gamle styresystemer, at det reelt kan være farligt.

Det er ikke kun pc-brugerne, der er sløve til at skifte væk fra den gamle styresystem-traver Windows XP, der tirsdag blev opgraderet med sin definitivt sidste sikkerhedsopdatering fra Microsoft.

Også de it-folk, der har ansvaret for at drive selv store websites, har svært ved at skifte væk fra gamle og forældede styresystemer.

En kørsel udarbejdet af det amerikanske internet-selskab Netcraft viser således, at mere end 6.000 websites i dag kører på servere, der er udstyret med det nu forældede Windows XP.

Heraf kører de 61 websites ifølge Netcraft i Danmark, mens langt de fleste af de pågældende servere kører i USA. Heraf er 14 stykker offentlige, inklusive det webmail-system, som hele delstaten Utah anvender.

Halv million

Værre ser det faktisk ud med andre systemer.

Næsten en halv million websites verden over kører ifølge Netcraft på servere, der bygger på Windows 2000, der modtog sin sidste sikkerhedsopdatering i sommeren 2010.

Ifølge Netcraft kører omkring 50.000 websites i verden på Windows NT 4.0.

Den allersidste sikkerhedsopdatering til Windows NT 4.0 blev udsendt i 2004.

Frygter hackerangreb

Microsoft har i månedsvis slået ihærdigt på tromme for at få alle brugere af det 14 år gamle Windows XP til at skifte til nyere styresystemer.

Windows XP er trods sin fremskredne alder dog fortsat blandt verdens absolut mest udbredte styresystemer - også selv om systemet nu står åbent over for hackere, der allerede står på spring.

Det kan du læse mere om her: Hackere før XP-dommedag: "Nu skal vi have sjov i gaden"

Herhjemme har mange offentlige organisationer gennem årene oparbejdet en vis afhængighed af XP. Det gør det vanskeligt for dem at skifte hurtigt til nyere systemer.

Du kan læse et eksempel her: Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Læs også:

Sådan stjæler hackere fra hæveautomater med Windows XP

Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP

Dansk politi undviger Windows XP-faren med ultra-simpelt trick

Her er seks gratis alternativer til dødsdømte Windows XP

Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Hackere før XP-dommedag: "Nu skal vi have sjov i gaden"

It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere