Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Pas på - kører dit website på et forældet styresystem?

Tusindvis af websites kører på så gamle styresystemer, at det reelt kan være farligt.

Det er ikke kun pc-brugerne, der er sløve til at skifte væk fra den gamle styresystem-traver Windows XP, der tirsdag blev opgraderet med sin definitivt sidste sikkerhedsopdatering fra Microsoft.

Også de it-folk, der har ansvaret for at drive selv store websites, har svært ved at skifte væk fra gamle og forældede styresystemer.

En kørsel udarbejdet af det amerikanske internet-selskab Netcraft viser således, at mere end 6.000 websites i dag kører på servere, der er udstyret med det nu forældede Windows XP.

Heraf kører de 61 websites ifølge Netcraft i Danmark, mens langt de fleste af de pågældende servere kører i USA. Heraf er 14 stykker offentlige, inklusive det webmail-system, som hele delstaten Utah anvender.

Halv million

Værre ser det faktisk ud med andre systemer.

Næsten en halv million websites verden over kører ifølge Netcraft på servere, der bygger på Windows 2000, der modtog sin sidste sikkerhedsopdatering i sommeren 2010.

Ifølge Netcraft kører omkring 50.000 websites i verden på Windows NT 4.0.

Den allersidste sikkerhedsopdatering til Windows NT 4.0 blev udsendt i 2004.

Frygter hackerangreb

Microsoft har i månedsvis slået ihærdigt på tromme for at få alle brugere af det 14 år gamle Windows XP til at skifte til nyere styresystemer.

Windows XP er trods sin fremskredne alder dog fortsat blandt verdens absolut mest udbredte styresystemer - også selv om systemet nu står åbent over for hackere, der allerede står på spring.

Det kan du læse mere om her: Hackere før XP-dommedag: "Nu skal vi have sjov i gaden"

Herhjemme har mange offentlige organisationer gennem årene oparbejdet en vis afhængighed af XP. Det gør det vanskeligt for dem at skifte hurtigt til nyere systemer.

Du kan læse et eksempel her: Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Læs også:

Sådan stjæler hackere fra hæveautomater med Windows XP

Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP

Dansk politi undviger Windows XP-faren med ultra-simpelt trick

Her er seks gratis alternativer til dødsdømte Windows XP

Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Hackere før XP-dommedag: "Nu skal vi have sjov i gaden"

It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.