Artikel top billede

Pas på - kører dit website på et forældet styresystem?

Tusindvis af websites kører på så gamle styresystemer, at det reelt kan være farligt.

Det er ikke kun pc-brugerne, der er sløve til at skifte væk fra den gamle styresystem-traver Windows XP, der tirsdag blev opgraderet med sin definitivt sidste sikkerhedsopdatering fra Microsoft.

Også de it-folk, der har ansvaret for at drive selv store websites, har svært ved at skifte væk fra gamle og forældede styresystemer.

En kørsel udarbejdet af det amerikanske internet-selskab Netcraft viser således, at mere end 6.000 websites i dag kører på servere, der er udstyret med det nu forældede Windows XP.

Heraf kører de 61 websites ifølge Netcraft i Danmark, mens langt de fleste af de pågældende servere kører i USA. Heraf er 14 stykker offentlige, inklusive det webmail-system, som hele delstaten Utah anvender.

Halv million

Værre ser det faktisk ud med andre systemer.

Næsten en halv million websites verden over kører ifølge Netcraft på servere, der bygger på Windows 2000, der modtog sin sidste sikkerhedsopdatering i sommeren 2010.

Ifølge Netcraft kører omkring 50.000 websites i verden på Windows NT 4.0.

Den allersidste sikkerhedsopdatering til Windows NT 4.0 blev udsendt i 2004.

Frygter hackerangreb

Microsoft har i månedsvis slået ihærdigt på tromme for at få alle brugere af det 14 år gamle Windows XP til at skifte til nyere styresystemer.

Windows XP er trods sin fremskredne alder dog fortsat blandt verdens absolut mest udbredte styresystemer - også selv om systemet nu står åbent over for hackere, der allerede står på spring.

Det kan du læse mere om her: Hackere før XP-dommedag: "Nu skal vi have sjov i gaden"

Herhjemme har mange offentlige organisationer gennem årene oparbejdet en vis afhængighed af XP. Det gør det vanskeligt for dem at skifte hurtigt til nyere systemer.

Du kan læse et eksempel her: Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Læs også:

Sådan stjæler hackere fra hæveautomater med Windows XP

Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP

Dansk politi undviger Windows XP-faren med ultra-simpelt trick

Her er seks gratis alternativer til dødsdømte Windows XP

Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Hackere før XP-dommedag: "Nu skal vi have sjov i gaden"

It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere