Artikel top billede

Dansk it-firma fyrer og direktør stopper

Dansk it-virksomhed fyrer 10 ansatte, og den danske direktør stopper. "Der er ikke noget drama," lyder det fra virksomheden, der er del af skandale til 164 millioner kroner.

Den danske del af Steria fyrer 10 ansatte ud af 132, ligesom direktør Peter N. Østerbye stopper.

Det forklarer selskabet blandt andet med en ny organisering af de tre kontorer i Skandinavien, hvor man nu vil til at samarbejde.

Virksomheden COO Jesper Knap forklarer, at fagligheden skal styrkes.

"Vi vil lave mere domæneudveksling på tværs, som skal skabe rammerne for at dyrke fagligheden mere," forklarer han til Computerworld. 

Samtidig forklarer han, at der "ikke er noget drama" over øvelsen, men desværre har måtte sige farvel til ti medarbejdere.

Fremover bliver der tale om en fælles nordisk ledelse, hvorfor Sterias nuværende danske direktør Peter N. Østerby stopper på posten.

Hvad han nu skal lave, kan Jesper Knap dog ikke kaste lys over, men det bliver internationale opgaver.

Jesper Knap vil stå for den daglige danske ledelse fremover, forklarer han.

Del af kæmpe skandale

I øvrigt har netop Steria tidligere i år været i vælten.

Steria er leverandør til Arbejdsskadestyrelsens system Proask, der anbefales kylet i skraldespanden og har en værdi på 164 millioner kroner.

Tidligere på året havde Peter N. Østerbye ingen kommentarer til den rapport fra Deloitte, der anbefalede at tage livet af projektet.

Til Computerworld oplyste direktøren i januar 2014, at da han endnu ikke havde set rapporten, ville han ikke udtale sig.

Læs mere om skandalen her.

Men sagen har intet med de nuværende fyringer at gøre, oplyser Jesper Knap.

"Jeg har ikke set Deloitte-rapporten, og indtil da har jeg ingen holdning til den sag," fortæller han.

Tidligere skandale

Og en tidligere skidt sag har ramt selskabet, hvor Peter Østerbye også måtte ud og forsvare selskabet.

Det skete, da den daværende skatteminister Thor Möger revsede Steria for dets leverance til Skat.

Det skete i midten af 2012, og dengang betalte selskabet fuld bod for fejlene.

Læs mere om det her.

Imidlertid hænger behovet for en en styrelsen af fagligheden i Steria ikke sammen med de to sager, forklarer Jesper Knap.

"Behovet er født af, at vi skal være endnu dygtigere, for der bliver stillet større og større krav fra kunderne," fortæller han. 

Det er ikke lykkes Computerworld at få en kommentar fra Peter N. Østerbye vedrørende hans nye opgaver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.