Artikel top billede

Dansk it-firma fyrer og direktør stopper

Dansk it-virksomhed fyrer 10 ansatte, og den danske direktør stopper. "Der er ikke noget drama," lyder det fra virksomheden, der er del af skandale til 164 millioner kroner.

Den danske del af Steria fyrer 10 ansatte ud af 132, ligesom direktør Peter N. Østerbye stopper.

Det forklarer selskabet blandt andet med en ny organisering af de tre kontorer i Skandinavien, hvor man nu vil til at samarbejde.

Virksomheden COO Jesper Knap forklarer, at fagligheden skal styrkes.

"Vi vil lave mere domæneudveksling på tværs, som skal skabe rammerne for at dyrke fagligheden mere," forklarer han til Computerworld. 

Samtidig forklarer han, at der "ikke er noget drama" over øvelsen, men desværre har måtte sige farvel til ti medarbejdere.

Fremover bliver der tale om en fælles nordisk ledelse, hvorfor Sterias nuværende danske direktør Peter N. Østerby stopper på posten.

Hvad han nu skal lave, kan Jesper Knap dog ikke kaste lys over, men det bliver internationale opgaver.

Jesper Knap vil stå for den daglige danske ledelse fremover, forklarer han.

Del af kæmpe skandale

I øvrigt har netop Steria tidligere i år været i vælten.

Steria er leverandør til Arbejdsskadestyrelsens system Proask, der anbefales kylet i skraldespanden og har en værdi på 164 millioner kroner.

Tidligere på året havde Peter N. Østerbye ingen kommentarer til den rapport fra Deloitte, der anbefalede at tage livet af projektet.

Til Computerworld oplyste direktøren i januar 2014, at da han endnu ikke havde set rapporten, ville han ikke udtale sig.

Læs mere om skandalen her.

Men sagen har intet med de nuværende fyringer at gøre, oplyser Jesper Knap.

"Jeg har ikke set Deloitte-rapporten, og indtil da har jeg ingen holdning til den sag," fortæller han.

Tidligere skandale

Og en tidligere skidt sag har ramt selskabet, hvor Peter Østerbye også måtte ud og forsvare selskabet.

Det skete, da den daværende skatteminister Thor Möger revsede Steria for dets leverance til Skat.

Det skete i midten af 2012, og dengang betalte selskabet fuld bod for fejlene.

Læs mere om det her.

Imidlertid hænger behovet for en en styrelsen af fagligheden i Steria ikke sammen med de to sager, forklarer Jesper Knap.

"Behovet er født af, at vi skal være endnu dygtigere, for der bliver stillet større og større krav fra kunderne," fortæller han. 

Det er ikke lykkes Computerworld at få en kommentar fra Peter N. Østerbye vedrørende hans nye opgaver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere