Artikel top billede

Maksimal bod: Dansk it-firma får tæsk af minister

Maksimal bod og hårde ord efter forsinkelse. Sådan lyder hilsen fra skatteministeren til en dansk it-leverandør.

Det er ikke kun it-giganten CSC som Skat svinger pisken over.

Også en anden leverandør mærker Thors hammer i en sag om forsinkede it-systemer og fordyrede priser.

Således får Sterias leverance af it-systemet eMomsrefusion, kritik af skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der har været nødsaget til at orientere Folketingets Finansudvalg om miseren.

Forsinkelserne og fordyrelser er sket på grund af Sterias manglende evne til at overholde afleveringstidspunkter og kvalitetskravene, fremfører skatteministeren.

Vente vente vente

Forsinkelserne betyder, at danske erhvervsdrivende fortsat må afvente forbedringer og en mere brugervenlig grænseflade i systemet.

Projektet skal modernisere og forenkle processerne når virksomheder køber ind i udlandet, og skal overgå fra at være manuelle og papirbaserede til at være fuldstændige elektroniske, som ministeren forklarer det i et svar på et udvalgsspørgsmål.

Ifølge orienteringen til Finansudvalget har Skat ellers været tålmodige med Steria. Firmaet meddelte i maj 2010 at firmaet i praksis var nødt til at skrotte koden og begynde forfra.

"Det skyldes, at store dele af det, de havde udviklet, ikke kunne anvendes," skriver Thor Möger Pedersen til Finansudvalget, uden at præcisere, hvordan det kunne gå så galt.

Ikke overholdt tidsplan

Ministeren er ikke bleg for at pege på den skyldige part i it-projektet.

"Udviklingsleverandøren Steria har trods en tæt leverandørstyring fra Skatteministeriets side ikke overholdt den aftalte tidsplan, ligesom kvaliteten af de løbende leverancer i projektet har været mangelfuld," skriver skatteministeren.

It-systemet skulle oprindeligt have kostet 25,3 millioner kroner, men er nu blevet 7,7 millioner kroner dyrere, fremgår det af aktsykkets side 3.

Max bod

Samtidig har leverandøren fået max bod, oplyser ministeren.

"Der er gjort brug af den maksimale kontraktuelle bod overfor leverandøren, hvorfor Skatteministeriet ikke kan kræve yderligere kompensation," skriver Thor Möger Petersen.

Læs reaktion fra Steria senere her på Computerworld.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere