Artikel top billede

Fra Microsofts udviklings-afdeling: Så vild bliver Kinect i fremtiden

Se nogle af de vilde teknologier, der kan være på vej på grundlag af Microsofts Kinect.

Microsoft har store planer med Kinect-teknologien, der gør det muligt at styre pc'er med bevægelser og tegn, som kameraer i Kinect aflæser og fortolker.

Kinect fik relativt hurtigt efter lanceringen et gennembrud som spil-konsol, i det spillerne kan styre spillet med kroppen fremfor blot med tastatur og mus.

Microsoft har netop afholdt teknologi-messen Silicon Valley Techfair, hvor udviklere fra selskabet løftede sløret for, hvordan fremtiden med Kinect kan komme til at se ud.

Kinect som webcam

Langt de fleste computere er i dag udstyret med webcam, som vi flittigt anvender til webcast, Skype og lignende.

Det mener Microsoft, at vi kan gøre bedre. Selskabet arbejder derfor på en måde, hvorpå 'dyb kamera-brug' - som Kinect - kan indarbejdes i helt almindelige web-kameraer.

Selskabet kalder teknologien for 'MonoFusion.'

Det bygger på ideen om, at softwaren fortolker signalerne fra et almindeligt webkamera til 'dybe' billeder i 3D-format.

Dernæst lægger softwaren selv farver og form til de byggede objekter, så de bliver 'levende.'

Det betyder i princippet, at en filmet optagelse af eksempelvis udstoppede dyr hurtigt kan bygges om til modeller af selve dyrene.

Ifølge Microsoft vil der ikke gå mange år, før pc'en selv 'vågner,' når den registrerer bevægelser i lokalet. Dernæst vil computeren selv kunne genkende den pågældende person på personens bevægelser og så kunne logge personen ind på computeren.

Kameraet vil også eksempelvis kunne afkode brugerens humør og for eksempel af sig selv begynde at afspille blid musik, hvis brugeren er i dårligt humør.

Svævende skærm med bevægelses-genkendelse

Microsoft har tidligere arbejdet på en desktop-computer med 3D-effekt, hvor skærmen var 'dyb.'

Selskabet er nu gået et skridt videre med en ny type 3D-skærm med stor dybde.

Ideen er ifølge Microsoft at lægge en række plastic-film oven på almindelige 2D-skærme.

Plastic-filmene er indstillede til forskellige farver udsendt af LCD-skærmen, som tilsammen får en ekstra skærm til at 'svæve' foran selve computer-skærmen, hvilket eksempelvis kan være anvendelig i situationer, hvor man ønsker at fremhæve bestemte ting for en tilskuer.

Kinect kan anvendes til at fintune den svævende skærm.

ViiBoard

Der findes allerede i dag en række forskellige digitale white board-løsninger på markedet.

Microsofts ViiBoard-løsning følger trop - dog med den tilføjelse, at boardet via en Kinect selv ser, når en bruger nærmer sig tavlen, der dernæst sænker lys-styrken.

Når brugeren hæver hånden, fremkommer menuen på skærmen. Menuen følger brugeren tværs over skærmen, hvis brugeren bevæger sig frem og tilbage.

Viser han 10 fingre til tavlen, fremkommer et tastatur.

Også Apple har for alvor kig på Kinect-lignende teknologier, der kan aflæse bevægelser og lignende fra brugerne.

Apple købte således i november sidste år det israelske 3D-firma PrimeSense, der tidligere har arbejdet med udvikling af Kinect-teknologier.

Det kan du læse mere om her: Apple køber 3D-firma for milliarder  - forstærker rygter om Apple TV.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.