Artikel top billede

Hård kamp om dig: Hvilken smartphone vælger du næste gang?

Står en smartphone med Android eller Windows Phone øverst på din ønskeseddel - og er Apples iPhone ved at være for kedelig?

Smartphone-markedet har siden den første iPhone tilbage i 2007 udviklet sig med en hast, der kan gøre selv den mest hærdede gadget-freak forpustet.

Producenterne spytter ny hardware ud i ét væk, og der findes i dag smartphones i alle prisklasser, i alle størrelser og med alverdens forskellige specifikationer og funktioner.

I forhold til operativsystemerne er det mere overskueligt, hvad der er at vælge imellem.

Selv om der er kommet nye alternativer som Firefox OS og Tizen, er det Android, iOS og Windows, der støvsuger stort set hele markedet for kunder.

Mens det er svært at se, at eksempelvis Firefox OS vil få det store mainstream-gennembrud, er det et mere åbent spørgsmål, hvordan styrkeforholdet imellem de tre store platforme - Android, iOS og Windows Phone - vil udvikle sig? 

Sådan ser det ud nu

Ifølge IDC var der Android installeret på 78,6 procent af de smartphones, der blev solgt på verdensplan i 2013.

iOS opnåede en markedsandel på 15,2 procent, Windows Phone landede på 3,3 procent, og BlackBerry opnåede en global markedsandel på 1,9 procent ifølge IDC-opgørelsen.

Men en ting er det aktuelle styrkeforhold - noget helt andet er, hvordan det vil se ud om bare 12-18 måneder?

Vi er interesseret i at høre, hvilken platform du forventer at vælge, når du skal have din næste smartphone?

Hvis du kun har en arbejdsgiverbetalt smartphone, markerer du i afstemingen herunder den platform, som du venter, at din arbejdsgiver vil stille til rådighed - eller den du vil vælge, hvis der er flere løsninger at vælge imellem på arbejdspladsen.

Start gerne med at markere, hvilken smartphone-platform du anvender i dag.

Afgiv din stemme her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere