Artikel top billede

Selv om Nokia-logoet er diskret, vil det snart helt forsvinde. Foto: Mikkel W. Nielsen. (Foto: Mikkel William Nielsen)

Dato sat: Derefter er det slut med Nokia-mobiler

Microsoft har købt Nokias mobildivision og retten til Nokia-navnet. Men kun for en periode. Her kan du se, hvornår Nokia-telefonen går i graven.

Den 25. april overtog Microsoft Nokias mobil-division, og i den forbindelse blev selskabet omdøbt til Microsoft Mobile Oy, som bliver en afdeling under Microsoft Devices Group med Stephen Elop i spidsen.

Med i købet fik Microsoft retten til telefonnavnene Lumia og Asha.

Men Nokia-navnet har kodefabrikken fra Redmond kun ret til i ti år.

"Microsoft har licens til at anvende Nokia-navnet til mobiltelefoner i ti år og markedsføre Nokia-mærkede smarte enheder i en begrænset periode," skriver finansmediet Forbes.

Præcis hvor længe "en begrænset periode" er, kan vi foreløbig kun gætte på.

Ingen afklaring

Det ser altså ikke ud til, at Microsoft Mobile Oy vil være det foretrukne navn til de kommende Lumia-telefoner, men senest den 25. april 2024 vil Nokia-mærkningen altså forsvinde.

Microsoft har endnu ikke luftet, hvilket navn der skal erstatte Nokia, når licensen til navnet udløber.

Læs også:
På fredag bliver Nokia til Microsoft

Microsoft køber Nokia

Derfor vil Microsoft købe Nokia: Her er grunden

Nu bliver Nokia til Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere