Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Statens IT fyrer - op mod 10 procent af de ansatte skal ud

Statens IT vil om en uge fyre op mod 10 procent af sine medarbejdere. Se her hvorfor.

Økonomiske udfordringer får Statens IT til at varsle opsigelse af mellem 20 og 25 medarbejdere ud af organisationens omkring 240 ansatte.

Fyringerne skyldes ifølge Statens IT faldende indtægter, der har udløst en presset økonomi i hele organisationen.

Statens IT overgik sidste år fra såkaldt bevillings-finansiering til alene at være finansieret af leverede services til organisationens kunder, en såkaldt aktivitets-baseret finansiering.

Endnu ved Statens IT ikke, hvor fyringerne skal ramme nøjagtigt, men det vil snart falde på plads.

Selve fyringerne vil finde sted 7. maj, erfarer Computerworld.

Den vil ramme både ledere og medarbejdere i organisationen.

Ked af situationen

"Vi er meget kede af denne situation, som er trist for både organisationen og de medarbejdere, der bliver ramt," lyder det Statens It's direktør, Michael Ørnø, i en pressemeddelelse.

Han skriver endvidere, at Statens IT har 'afsøgt alle andre muligheder' for at få balance i økonomien.

"Men der er ikke andre udveje end at spare på omkostningerne til personale," skriver Michael Ørnø.

Michael Ørnø vil ikke sige yderligere til Computerworld inden 7. maj, hvor fyringsrunden vil blive gennemført.

Statens IT vil således endnu ikke oplyse, hvad der har fået økonomien til at tippe, ligesom man ikke vil oplyse, hvor fyringerne vil ramme, hvor meget der skal spares eller hvilke arbejdsopgaver, der skal justeres.

Statens It blev oprettet i 2008 med henblik på at høste stordrifsfordele, da it-opgaverne hos landets ministerier og styrelsen skulle samles et sted.

Statens IT' største kunder er Finansministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet.

Læs også: Se listen: Her er de største brugere af Statens IT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.