Artikel top billede

IBM undersøger Se og Hør-læk

It-giganten IBM deltager nu i klapjagten på den it-specialist, som ifølge en avis har udleveret fortrolige data om kendte og kongelige til Se og Hør.

IBM har nu sluttet sig til den undersøgelse, som Nets og politiet har indledt for at undersøge, om fortrolige kreditkortdata om en stribe kendte og kongelige er solgt til ugebladet Se og Hør.

Dagbladet BT skrev tidligere i dag, at kilden til oplysningerne er en it-specialist, som fra 2007 og frem til 2012 var ansat hos IBM.

Netop i 2007 overtog IBM driften af de mainframes, servere og netværk som driver betalingssystemerne i Nets - det daværende PBS, Pengeinstitutternes Betalingsservice. Dengang blev 71 it-specialister flyttet fra PBS til IBM - og blandt dem var altså Se og Hørs kilde, skriver BT.

I en skriftlig udtalelse lyder det nu fra IBM i Danmark:

"Beskyttelse af kundedata har allerhøjeste prioritet hos IBM, og vi tager denne sag meget alvorligt. Vi har allerede indledt en grundig gennemgang af sagen og arbejder tæt sammen med vores kunde for at gennemføre en fuldstændig undersøgelse. IBM vil også samarbejde med de relevante myndigheder i det omfang, der er behov for det."

IBM's danske pressetalsmand Karsten Stokking siger, at man ikke har yderligere kommentarer til sagen.

I går oplyste Nets, at man også er ved at kulegrave omstændighederne. 

Ligesom IBM er Nets dog meget tilbageholdende med at give konkrete oplysninger om, hvem der har adgang til hvilke oplysninger som operatør og leverandør til de danske betalingssystemer.

Læs også:

Avis: Kreditkort-spion var ansat i IBM

Nets i klapjagt på Se og Hør-læk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere