Artikel top billede

Hård kamp om BI-kunderne: Dette BI-firma vokser mest

Der er tæt opløb blandt de store BI-leverandører, men særligt én leverandører har vokseværk.

Omsætningen på det globale marked for business intelligence-software steg med otte procent fra 2012 til 2013 til i alt 14,4 milliarder dollar, omkring 80 milliarder kroner.

Mens otte procent måske ikke lyder helt tosset, peger Gartner i en ny opgørelse på, at også BI-markedet i 2013 led under den generelle økonomiske situation, hvor it-budgetterne ikke ligefrem bugner af overskud.

Mens SAP stadig er den klart største dreng i BI-klassen med en 2013-markedsandel på 21,3 procent, var det Microsoft på femtepladsen med en markedsandel på 9,6 procent, der oplevede den klart største vækst.

Microsofts omsætning på BI-markedet steg således med 15,9 procent fra 2012 til 2013, fremgår det af Gartners opgørelse.

En marked i forandring

Analysefirmaet vurderer, at der kan ske betydelige forandringer på BI-markedet i det kommende år.

"Vi ser en række afgørende områder i 2014, der kan sætte fart på, men det kan komme fra et andet sted," udtaler en Gartner-analytiker.

"Disse 'tipping points' er, at halvdelen af BI- og analytics-investeringerne vil være drevet af forretningen, og halvdelen af organisationerne vil overveje at køre BI ud i skyen, i hvert fald taktisk."

Microsoft nye BI-våben

Ifølge Gartner har både store og små leverandører mulighed for at få del i den ventede vækst, hvis de spiller deres kort rigtigt.

Microsoft, der altså voksede mest blandt de fem store i 2013, har gode muligheder for at vinde yderligere kunder.

Selskabets meget populære Office 365-løsning fik for et par måneder siden føjet BI-værktøjer til sig, da Power BI til Office 365 blev introduceret.

Power BI hænger sammen med Excel - et populært BI-værktøj i mange virksomheder - og skal gøre det lettere for brugerne at analysere og visualisere data via de Office-applikationer, som de allerede kender i forvejen.

Microsoft har med en 2013-markedsandel på 9,6 procent målt på omsætningen dog stadig et stykke vej op til SAS Institute med 11,8 procent.

IBM har 12,7 procent, og Oracle har 13,9 procent - mens SAP altså fortsat er i en BI-liga for sig med en markedsandel på 21,3 i 2013 ifølge Gartner.

I Computerworlds Top 100 i 2013 var det selskaberne Targit, Affecto, Teradata, Itera og Platon, der klarede sig bedst i kategorien Danmarks bedste BI-virksomheder.

Platon, der råder over omkring 150 it-konulent, er i øvrigt netop blevet overtaget af Deloitte - læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere