Artikel top billede

Hård kamp om BI-kunderne: Dette BI-firma vokser mest

Der er tæt opløb blandt de store BI-leverandører, men særligt én leverandører har vokseværk.

Omsætningen på det globale marked for business intelligence-software steg med otte procent fra 2012 til 2013 til i alt 14,4 milliarder dollar, omkring 80 milliarder kroner.

Mens otte procent måske ikke lyder helt tosset, peger Gartner i en ny opgørelse på, at også BI-markedet i 2013 led under den generelle økonomiske situation, hvor it-budgetterne ikke ligefrem bugner af overskud.

Mens SAP stadig er den klart største dreng i BI-klassen med en 2013-markedsandel på 21,3 procent, var det Microsoft på femtepladsen med en markedsandel på 9,6 procent, der oplevede den klart største vækst.

Microsofts omsætning på BI-markedet steg således med 15,9 procent fra 2012 til 2013, fremgår det af Gartners opgørelse.

En marked i forandring

Analysefirmaet vurderer, at der kan ske betydelige forandringer på BI-markedet i det kommende år.

"Vi ser en række afgørende områder i 2014, der kan sætte fart på, men det kan komme fra et andet sted," udtaler en Gartner-analytiker.

"Disse 'tipping points' er, at halvdelen af BI- og analytics-investeringerne vil være drevet af forretningen, og halvdelen af organisationerne vil overveje at køre BI ud i skyen, i hvert fald taktisk."

Microsoft nye BI-våben

Ifølge Gartner har både store og små leverandører mulighed for at få del i den ventede vækst, hvis de spiller deres kort rigtigt.

Microsoft, der altså voksede mest blandt de fem store i 2013, har gode muligheder for at vinde yderligere kunder.

Selskabets meget populære Office 365-løsning fik for et par måneder siden føjet BI-værktøjer til sig, da Power BI til Office 365 blev introduceret.

Power BI hænger sammen med Excel - et populært BI-værktøj i mange virksomheder - og skal gøre det lettere for brugerne at analysere og visualisere data via de Office-applikationer, som de allerede kender i forvejen.

Microsoft har med en 2013-markedsandel på 9,6 procent målt på omsætningen dog stadig et stykke vej op til SAS Institute med 11,8 procent.

IBM har 12,7 procent, og Oracle har 13,9 procent - mens SAP altså fortsat er i en BI-liga for sig med en markedsandel på 21,3 i 2013 ifølge Gartner.

I Computerworlds Top 100 i 2013 var det selskaberne Targit, Affecto, Teradata, Itera og Platon, der klarede sig bedst i kategorien Danmarks bedste BI-virksomheder.

Platon, der råder over omkring 150 it-konulent, er i øvrigt netop blevet overtaget af Deloitte - læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere