Artikel top billede

Hård kamp om BI-kunderne: Dette BI-firma vokser mest

Der er tæt opløb blandt de store BI-leverandører, men særligt én leverandører har vokseværk.

Omsætningen på det globale marked for business intelligence-software steg med otte procent fra 2012 til 2013 til i alt 14,4 milliarder dollar, omkring 80 milliarder kroner.

Mens otte procent måske ikke lyder helt tosset, peger Gartner i en ny opgørelse på, at også BI-markedet i 2013 led under den generelle økonomiske situation, hvor it-budgetterne ikke ligefrem bugner af overskud.

Mens SAP stadig er den klart største dreng i BI-klassen med en 2013-markedsandel på 21,3 procent, var det Microsoft på femtepladsen med en markedsandel på 9,6 procent, der oplevede den klart største vækst.

Microsofts omsætning på BI-markedet steg således med 15,9 procent fra 2012 til 2013, fremgår det af Gartners opgørelse.

En marked i forandring

Analysefirmaet vurderer, at der kan ske betydelige forandringer på BI-markedet i det kommende år.

"Vi ser en række afgørende områder i 2014, der kan sætte fart på, men det kan komme fra et andet sted," udtaler en Gartner-analytiker.

"Disse 'tipping points' er, at halvdelen af BI- og analytics-investeringerne vil være drevet af forretningen, og halvdelen af organisationerne vil overveje at køre BI ud i skyen, i hvert fald taktisk."

Microsoft nye BI-våben

Ifølge Gartner har både store og små leverandører mulighed for at få del i den ventede vækst, hvis de spiller deres kort rigtigt.

Microsoft, der altså voksede mest blandt de fem store i 2013, har gode muligheder for at vinde yderligere kunder.

Selskabets meget populære Office 365-løsning fik for et par måneder siden føjet BI-værktøjer til sig, da Power BI til Office 365 blev introduceret.

Power BI hænger sammen med Excel - et populært BI-værktøj i mange virksomheder - og skal gøre det lettere for brugerne at analysere og visualisere data via de Office-applikationer, som de allerede kender i forvejen.

Microsoft har med en 2013-markedsandel på 9,6 procent målt på omsætningen dog stadig et stykke vej op til SAS Institute med 11,8 procent.

IBM har 12,7 procent, og Oracle har 13,9 procent - mens SAP altså fortsat er i en BI-liga for sig med en markedsandel på 21,3 i 2013 ifølge Gartner.

I Computerworlds Top 100 i 2013 var det selskaberne Targit, Affecto, Teradata, Itera og Platon, der klarede sig bedst i kategorien Danmarks bedste BI-virksomheder.

Platon, der råder over omkring 150 it-konulent, er i øvrigt netop blevet overtaget af Deloitte - læs mere om det her.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere